En Ny Roman Ser Dagens Ljus

Som någon kanske noterat har det varit sparsamt med blogginlägg den senaste tiden. Det beror inte på att skrivlust saknats, tvärtom. Jag har istället tagit mig i kragen för att verkligen komma till skott med en idé för en roman som jag gått och grunnat på under några år. När jag väl startade att skriva  ner den så gick det häpnadsvärt fort måste jag påstå. Andra projekt har jag hållit på med i över 15 år, men den här tog bara drygt 3 månader att komma fram till ett första utkast, och då är jag ändå ganska petig med detaljer när jag skriver. Men där ligger den, 288 fullmatade A4 som i pocketform beräknas vara runt 680 sidor utan redigering. Den måste alltså kortas ner väsentligt eller delas upp i åtminstone två delar för att inte bli något man kastar på människor i syfte för att ha ihjäl dem.

 

Jag ska väl inte avslöja för mycket om själva innehållet än så länge. Men det är en betraktelse av ett mindre samhälle och de olika karaktärerna som finns i det. Givetvis så finns det kanske en eller flera saker som skulle kunna påminna om min egen kommun, men det är säkerligen bara en olycklig slump. I övrigt så kan man nog känna igen komplotten från den humoristiska men ändå synnerligen intressanta historien om just ”Pojken med den döda grodan”. Spännande va?

Nu ska jag ”bara” påbörja redigeringen och se vad som återstår att slänga runt bland de olika bokförlagen och se om någon nappar den här gången då.

One thought on “En Ny Roman Ser Dagens Ljus

  1. Stort Lycka till. Man kan ju hoppas att profilerna, ”Elof” och ”Flinta” har fått utrymme. Då blir den en bestseller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *