Zombiefilmen Från Hoforswood

Igår hade filmen ”The sound of Sundberg” premiär i Hofors, och att döma av lovorden via social media så missade jag något extraordinärt. Det kommer förhoppningsvis fler tillfällen att se den får man hoppas. Denna förmiddag så snubblade jag över något som bara varit lite av ett rykte, att en zombiefilm skulle ha spelats in i Hofors och sponsrad av bland annat Spar-Arne. Visst stämde det! Filmen finns dessutom att se i sin helhet via IMDB, man måste antingen ha ett konto där och logga in eller använda sitt Facebookkonto för att kunna se den. Men det kan ju vara värt det extra lilla jobbet att logga in för att njuta av lite lokal filmkonst även om merparten visar lokala träd och annat.

Filmscen ur Day of fools

Filmen är knappa halvtimmen så det tar ingen större tid att checka in den. Betygsmässigt så avhåller jag mig nog ifrån att ge den något omdöme.

På tal om just film så diskuterade jag detta som hastigast i veckan, och nämnde bland annat det lokala författarparet Annika & Veras debutroman ”Lustjakt”, som jag är övertygad om skulle bli en riktigt bra film eller TV-serie. Samma sak med Madeleine Bäcks triologi där ”Vattnet drar” var först ut som titel och ”Jorden vaknar” blir den andra. Något seriösare produktioner än den ”TV-dokumentär” som sändes i början på året alltså. Vem vet, Hofors kanske blir ett framtida ”Hoforswood”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *