Sporterian Har Öppnat

Förra veckan invigdes Hofors nya ”Sportbibliotek” under namnet Sporterian på Centralgatan 19.

Här är grundidén att man istället för att slänga överbliven idrottsutrustning, istället kan donera den till Sporterian och låta den komma fler tillgodo. Fotbollsskor, skridskor, innebandyklubbor, fotbollar, ridstövlar, cykelhjälmar och ja i princip allt som kan tänkas för att bedriva idrottslig verksamhet kan lämnas in och glädja andra som kanske bara vill testa på eller inte har råd att köpa nytt. För att det verkligen skall fungera som tänkt så måste alla hjälpas åt. Det kan ge verkligt fina effekter i samhället också. Det kan underlätta integration, det kan få barn och ungdomar att ägna sig åt fysiska aktiviteter, och det ger alla som önskar möjligheter att delta.

Just nu har man ett överflöd av vintersportsutrustning så leta gärna igenom gömmorna efter mer vår/sommar-betonad utrustning och donera till projektet. Förra veckan lämnade vi in fiskeutrustningen som funnits på Time tidigare. Har man till exempel drag, fiskelina och andra tillbehör i överflöd så är det ett utmärkt tillfälle att donera detta till underhåll för fiskeutrustningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *