Pakka Fyller Femtio!

Idag är det en stor dag för Hofors. En av vår urinvånare har sin femtionde bemärkelsedag, och jag vågar påstå att det är väldigt få individer i kommunen som inte vet vem han är. Det handlar naturligtvis om Henry ”Pakka” Packalen,en sällsynt munter karaktär som alltid bjuder på sig själv och skapar en festlig stämning var helst han dyker upp.

Själv lärde jag känna Henry under mitten av 80-talet. Han var några år äldre än mig, men han lämnade ett bestående avtryck. När jag återvände hem till kommunen så sprang jag ihop med honom av en händelse på Lilla Sparköp nere på Faluvägen och trots att det passerat åtskilligt med år sedan vi sågs var det samma gamla spjuver. Något år senare en sommar så hamnade vi på samma festligheter i viken vid vattenskidklubben, en plats som han och frun Lotta har som sommarparadis. Där började vi prata ishockey och han ställde frågan om jag kunde tänka mig att arbeta med honom i A-laget som materialare. Ett beslut som jag aldrig kommer att ångra.

Under de två kommande åren så umgicks vi dagligen nere i ishallen och ute på vägarna för bortamatcher. Det går knappt med ord att beskriva den här spjuvern. Alltid vänlig, ett enormt stort hjärta för barn vilket inte minst visade sig när han agerade barnpassare åt spelarnas barn. En djurvän som alltid har något att berätta om katterna som finns i hemmet. Han gillar att ta en öl eller två, och det blir aldrig några bekymmer i hans sällskap. Tvärtom bara muntra och glada kvällar. Det är en riktig livsnjutare med makalös humor, och i den mån det finns en tvättäkta sinnesbild för hur en Hoforsare bör vara så är det Henry i ett nötskal. Jag vill med detta inlägg passa på att önska dig en fantastisk födelsedag!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *