Silesian Blues Bands 1975 – Hofors

Det är väl ingen hemlighet att jag gillar att snoka runt på internet. Denna morgon fann jag något som var en total nyhet och överraskning för mig. Ett polskt progrockband vid namn SBB, Silesian Blues Band var tydligen på turné i Hofors under mitten av 70-talet och spelade då in en platta vid namn Hofors.

The most significant Polish rock band of 70s, during the Swedish tour in 1975, was in their top form. They could play literally anything and… they did. The tape, just discovered, with the recording of the performance in a small, industrial town of Hofors, is a confirmation that SBB could easily create a forty-minute rock suite full of mood changes and sensational solo parts of the Hammond organ of Józef Skrzek and the guitar of Apostolis Anthimos.

A complete recording of the concert in Hofors was found after years in Sweden and remastered from the original tape by original FOH engineer from this tour, Anders Oredson.

Det hamnar kanske i avdelningen för onödigt vetande, men visst är det lite kul. Hela plattan finns att lyssna på via youtube eller via klippet nedanför.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *