Ovako Kan Komma Att Börsnoteras

I skuggan av alla andra nyheter, dök det upp en som kändes otroligt spännande. Riskkaptialbolaget Triton som äger själva hjärtat av Hofors, det vill säga Ovako, vill börsnotera företaget skriver våra lokala tidningar.

Riskkapitalbolaget Triton vill börsnotera Ovako. I veckan har de första mötena hållits inför en notering som kan komma att ske under nästa år. Redan 2010 köpte Triton tre fjärdedelar av ståltillverkaren Ovako som då drabbats av konjunkturnedgångar efter finanskrisen. 2011 uppgav bolaget att en börsnotering fanns bland möjligheterna de kommade åren.

Vi diskuterade det på arbetet, att det skulle vara fantastiskt att som anställd kunna placera sitt sparande i företaget man arbetar åt. Tänk er vilken förmodad arbetsmoral alla små investerare skulle få när de har vetskapen om att varje liten detalj man ägnar sin tid åt på jobbet eller varje ny idé kan leda till en värdeökning av den egna aktieportföljen.

På Avanza finns en mycket bra förklaring till vad det innebär att börsnotera ett företag.  Kommer ni att investera i hjärtat av vårt samhälle om möjligheten ges?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *