Anders Eklund Ansöker Om Tidsbestämt Straff

Jag är precis på väg att svälja en slurk kaffe framför TV-nyheterna när det meddelas att den riksbekante våldtäktsmannen och mördaren Anders Eklund nu kan ansöka om att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Kaffet rinner liksom fel i strupen och orsakar en hostattack istället. Har det verkligen bara gått tio år sedan den fruktansvärda händelsen? TV4 uppger sin källa som Expressen och mycket riktigt finns där en artikel.

Carina Höglund: ”Tycker det är bedrövligt”

Englas mamma, Carina Höglund, har efter mordet på dottern, varit starkt engagerad i brottsoffers situation. Och hon tycker att frågan om tidbestämt är alldeles för tidigt väckt i Eklunds fall. Vuxna människor som dömts för så allvarliga brott borde inte kunna få söka så pass tidigt, menar hon.

– Nej, jag tycker det är bedrövligt. Vi har precis börjat landa i det, börjat acceptera och hantera hennes död. Då ska det dras upp igen. Även om vi inte är särskilt inblandade i den biten, så är det en känsla jag bär på. Men jag tror att det kommer dröja väldigt länge innan han kommer att få tidsbestämt.

Morgan Johansson: ”Finns regler kring detta”

Justitieminister Morgan Johansson förstår Carina Höglunds upprördhet.

– Men någonstans måste man dra gränsen efter hur många år man ska få ansöka. Samtidigt ska man säga att det är bara en möjlighet att ansöka, sedan ska det prövas av tingsrätten. Och man kan konstatera att av de som är dömda till livstids fängelse så är det ett fåtal där man beviljar detta.”

Nu ska man inte måla fan på väggen, jag är ganska övertygad om att det här vidriga monstret kommer få avslag på sin ansökan och få fortsätta leva i ovisshet om/när/eller aldrig han kommer ut igen. Själva definitionen av livstids fängelse lämnar mycket att önska.

2 thoughts on “Anders Eklund Ansöker Om Tidsbestämt Straff

  1. Han borde beviljas denna önskan. Sätt det till 40 år bakom galler. Inga permisar. Maten ska tas från samma leverantör som förser äldreboenden med ”mat”.

  2. Anders Eklund är nog den mest hatade fången i svenska fängelser och mer än en gång har han ju fått erfara det och det blir så när man dömts för de brutala gärningar som riktades mot ett barn – Engla. Jag har läst förundersökningen och vissa detaljer är så obegripligt vidriga att man plötsligt bara vill slå ihjäl grisen på stående fot alltså. Det att han började elda påflickkroppen och hon blev svårt märkt av elden naken liggandes på en öde landsväg någonstans i en mörk skog – fy f*n alltså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *