Hoforsbloggen/Hoforspartiet I Dagens Nyheter

På något vis hade jag helt glömt bort att Dagens Nyheter besökte mig för en tid sedan. Jag var ytterst tveksam att delta i arbetet med artikelserien till en början eftersom jag själv ansåg att det fanns väldigt lite kvar att säga om min tid i politiken och som grundare av Hoforspartiet. Det var nya tider och andras uppgift att föra partiet vidare in i framtiden. Men nyfikenhet med en lagom dos av tristess medförde att jag tackade ja. Gjorde en grundlig undersökning om vem journalisten var och vad han sysslat med tidigare, för att på förhand försöka bestämma om det var någon som jag kunde lita på. Jag fick en mycket god bild av Måns Mosesson så där satt vi slutligen mitt emot varandra och diskuterade igenom hur media bevakar mindre orter och starten av Hoforspartiet mm. Nu ”får man” ju enligt gängse regler aldrig säga att någonting man gjort eller gör är bra utan att den där svansen med kritiker som alltid kommer efter dyker upp som på ett klockslag. Men det här tycker jag blev riktigt bra och visar ungefär som det såg ut. Naturligtvis så var det en del teater för det dramaturgiska, men riktigt härlig läsning och sammanfattning. Artikeln i sin helhet finner ni här: Så vändes misstro till makt i medieskuggans Hofors. 

Och TV-inslaget under denna länk.

2 thoughts on “Hoforsbloggen/Hoforspartiet I Dagens Nyheter

  1. Hej grabben det är missnöjda svansen som skriver efter att sett inlägget från DN. Jag tycker det är lågt ,väldigt lågt, att kalla tjänstemännen i kommunhuset för dönickar, för har det varit menat på politikerna så har du inte använt pluralis, för det finns bara en politiker som har sin huvudsakliga plats i kommunhuset och det är kommunalrådet resten är fritidspolitiker vad jag har förstått. Dönickarna har drivit kommunen framåt i många år annars hade dom väl inte fått förtroendet år efter år, eller ? Jag såg i lokalpressen att du skulle bli målare grattis och jag får önska lycka till. Med vänlig hälsning PeO Westerlund (anhängare till det fria ordet).

  2. Hej Svansen!
    Nja du vet väl också att det inte är helt lätt att förflytta eller göra sig av med människor som sedan tidigare har sin ”trygga” anställning. Man får krångla med omplaceringar eller i värsta fall köpa ut den anställde som inte utför det man förväntat sig. Förtroende är nog fel ord i sammanhanget. Det är ett välkänt faktum att man i kommunen helt enkelt inväntat pensionsavgången för att undslippa bekymmer. Allt är inte frid och fröjd även om det kan se så ut på fasadens yta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *