Ett Betydligt Billigare Hagaprojekt

Av någon anledning hade jag fått för mig att man redan tidigt på våren skulle börja skövla Hagaparken för det besinningslösa växthusprojektet. Jag har passat på att njuta riktigt ordentligt av parken innan den skulle fyllas med grävskopor och ett bildligt svart hål där vi skulle hälla våra skattepengar. Men det drog tydligen ut på tiden och värmeböljan hann komma och inget hänt. Senaste veckan har jag träffat på massor av människor och diskuterat just Hagaparkens framtid, och inte en enda en har begripit varför man skall skövla den redan befintliga nöjesoasen. Det har varit hundägare på promenad, solbadande blondiner, grillande nyalända, svenska ungdomar som stavgångande pensionärer. Det finns några önskningar som varit gemensamma, det enda man i princip behöver för att parken skall vara en avkopplande och samtidigt aktivitetsfull plats.

-Bänkar med bord att sitta lite här och var på

-Ytterligare cementring att grilla i

-Underhåll så att gräset hålls kort och inte växer sig vilt som tidigare år (bra att hålla fästingar borta dessutom)

Det här kan fixas under morgondagen med lite vilja från Hoforshus. 4-6 bänkar med bord och en till cementring lite bredvid den redan befintliga. Tror ni detta skulle kosta över 20 miljoner bara i etableringskostnader?

Om nu byggstarten är uppskjuten så finns det ju en fantastisk möjlighet att glädja oss som inte vill se ett växthus på platsen, åtminstone för en sommar. Jag dristade mig till att måla upp en bild av hur det i all enkelhet skulle kunna se ut.

 

 

2 thoughts on “Ett Betydligt Billigare Hagaprojekt

  1. Låter som ett strålande projekt. Billigt/miljövänligt/rekreation/nöjda skattebetalare bla.
    Ställ upp en glass kiosk så blir det intäkter också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *