Kommunanställda Berättar Om Sexuella Trakasserier & Rasistiska Uttalanden Från Enhetschef

Denna förmiddag besökte jag apoteket andra dagen på rad för att införskaffa nödvändiga hjälpmedel mot träningsvärk och skavsår. Ett litet personligt projekt har medfört visst obehag som träningsvärk, stela leder och skavande sår. När man drabbas av sådana åkommor så gör man bäst i att ta hand om dem kvickast möjligt eftersom det kan eskalera till betydligt allvarligare saker än en sårad självkänsla. Och det är lite på det ämnet vi anknyter till rubriken. På väg från apoteket så stötte jag ihop med en vän som berättade en skräckhistoria som först fick mig att bara gapa av förvåning men sen känna ilskan komma krypande och blodet koka. Ett antal anställda inom kommunen har under en tid utsatts för riktigt kränkande behandling av både sexuell natur men också rasistiska uttalanden från en av kommunens enhetschefer. Man har gått samman och skrivit en insändare som man också skickat till en rad media.

Tyvärr så är det ett faktum att den här kommunledningen inte klarar av att hantera känsliga ärenden där anställda inom kommunen eller elever på skolor råkat ut för fasansfulla händelser. Jag vet inte hur många gånger som jag kontaktats av människor som är i desperat behov av hjälp eller stöd för att klara av att säga ”DET HÄR ÄR INTE OKEJ”. Men på klassiskt vis så sopas det under mattan på det ena eller andra sättet. Mitt råd har alltid varit att gå till media eller polisen först, innan man vänder sig till personalansvariga när det gäller rena brott. Kommunen ska inte få tysta ner människor och låtsas som om det är frid och fröjd i kommunhuset.

13 thoughts on “Kommunanställda Berättar Om Sexuella Trakasserier & Rasistiska Uttalanden Från Enhetschef

 1. Hur gör man för att redigera sina kommentarer? Jag vill ändra och göra tillägg till min föregående kommentar men hittar inget sätt att göra det. Jag ber därför Hofors loggen att inte publicera den innan jag fått möjlighet att redigera inlägget.

 2. Hej ”Anna”. Det finns tyvärr ingen funktion som möjliggör en redigering av kommentarer. Du får skriva en ny kommentar och där lägga till eller ta bort det du hade för avsikt att ändra 🙂

 3. Fy vilken skam av hofors kommun! Hoppas dom anställda kommer upp på benen igen. Skandal

 4. Vad jag har hört, så mår de inte alls bra. Bli av med jobben och trakasseras för att man gjort rätt.

 5. Ta chansen den 9:e september i år. Rösta rätt så går det att ändra på ordningen i kommunledningen. Sossesekten har överlevt sig själva…många val.

 6. Makten framför allt. Viktigaste budorden för Socialisterna och gäller även lokalt här i kommunen. 9 september finns möjligheten att minska S inflytande på utvecklingen i kommunen – region-riks. Extra viktigt här i Hofors där alla mätare står på minus .

 7. Ja vad skall man säga åter en massa skitsnack (anonymt) om kommunala tjänstemän,mest synd är det väl om Alf Persson som tror att allaanställda i kommunen är socialdemokrater. Men ha en trevlig helg men var inte ensamma för då kan ju ingen berätta för er hur helgen varit och vad ni gjort.

 8. Är du en sån där sliskig typ som anser att kvinnor som blir våldtagna eventuellt får skylla sig själv beroende på hur dom var klädda Peo?
  I det här fallet kommer det nog lite mer i media bara midsommarfirandet är över för journalisterna.

 9. Tack för det vackra omdömet men när det gäller sliskigheter tror jag att vi inte ens spelar i samma division ha en fortsatt trevlig helg.

 10. Om jag förstått rätt Perolof, så är det ingen som namngetts ännu. Vare sig tjänstemän (kvinnor) eller enhetschef. Det av förståerliga själ, efter att ha läst din kommentar. De som drabbats hade nog dessutom önskat att de varit ensamma, för då hade de inte utsatts för dessa kränkningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *