Enkel Service För Långväga Besökare

Eftersom jag dagligen passerar lastbilsparkeringen i Hagaparken så kan jag inte låta bli att fundera lite över hur livet är för vägens vagabonder. Ibland står det bara något enstaka fordon, andra gånger upp mot tio stycken. Troligen väntar de flesta på att få lossa och lasta nere vid stålhjärtat av vårt samhälle. Sommartid kan det se ganska gemytligt ut. Chaufförerna sitter ute och fikar eller äter sin kvällsmat, man står och samtalar med varandra och fordonen kommer från stora delar av Europa förutom de inhemska svenska. Det är ett lysande initiativ av någon som tänkt till och ställt upp flera soptunnor och dessutom nu bänk och bord.

Man kan ju inte heller låta bli att imponeras så smått av hur dessa transportkuskar orkar med att köra dessa långa sträckor och sen leva på bara ett par kvadratmeter under arbetsperioden. Idag finns ju underhållning i många olika skepnader. Mobil, dator, DVD och Blu-ray.

Men tyvärr så finns det smolk i bägaren. Vi som är bofasta har det enkelt att både tvätta oss och besöka toaletten. För den här yrkesgruppen är det värre. Det vittnar inte minst doften från dungen strax bredvid om. De tvingas uträtta sina behov i naturen och till följd stinker det vissa dagar nästan på gränsen till outhärdligt. Inget vidare bra sätt att behandla långväga gäster, som senare åker hem och berättar om Hofors och hur det fungerar där.

Hagaparken är ju lite av vårt ansikte utåt, här har vi ju verkligen chansen att fånga upp passerandes intresse. Helt felaktigt så tror många att besöksnäringen består utav turister med fickorna fulla av spenderbara stålar, men det finns olika former av besöksnäring som också omfattar dessa yrkeschaufförer. Med några få enkla medel så kan vi i kommunen underlätta för dessa och samtidigt visa att vi bryr oss om människorna som besöker oss. Till exempel genom att placera en bajamaja i direkt anslutning till lastbilsparkeringen. Vi slipper både nedskräpning och avföring runt området som extra men viktig bonus. Ytterligare en enkel sak som det inte behövs politiska beslut och tragglande igenom tjänstemannasystemet.

One thought on “Enkel Service För Långväga Besökare

  1. Längre bort i parken finn det lock till avloppet som det skulle gå att öppna och skita rakt ner i. Mycket bekvämare och mindre stank. Det bästa r en riktig toa. Förresten finns inte en sådan bakom Parma? I Hagaparken kunde också iordningställas några platser för husbilar. Endast för tillfällig uppställning, kanske 2 nätter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *