Inget Lätt Val, Men Det Är Mitt Val

Det blir det sista inlägget om valet innan det avgjorts. Jag gissar att alla är ganska trött på det redan, men vi som har rösträtt har ju givetvis en skyldighet att använda den. Själv har jag under lång tid följt de olika debatterna på håll, läst på partiernas hemsidor om deras politik, läst utskicken av de partier som jag fått i min brevlåda och grunnat på vad som egentligen är viktigt för mig och hur jag vill att närsamhället skall utvecklas och i vilken riktning jag vill att hela landet skall gå.

Att jag själv står på listan för Liberalerna lokalt innebär ju inte automatiskt att jag fullt ut delar deras nationella vision. Det liberala budskapet går ju ut på individens egna frihet att göra val, och någon partipiska har således inte ”smekt” min rygg.

Man kan dock i valet mellan de olika partierna konstatera att det inte finns ett parti som har rätt svar på alla de frågor man ställer sig. Om man föreställer sig att politiken är en sektion med plockgodis så hade det varit betydligt lättare. En bit där, en annan här och ytterligare ett par för att provsmaka i det fall man inte vet om man gillar det men det ser smaskigt ut. Tyvärr så får man ju inte göra sitt val på det sättet.

I slutänden handlar det om ett par saker. Jag har en filosofi att det finns tre områden som samhället skall värna om. Det är de unga som ska ha en bra start i livet med trygghet, förutsättningar att utbilda sig till vad helst man önskar, de sjuka och de som inte kan ta hand om sig själv utan kräver hjälp och assistans för att få en bra vardag i livet, de gamla som på ålderns höst ska kunna se tillbaka på ett stolt arbetsliv och en god tillvaro under bra förhållanden. Skola, vård och omsorg alltså, som alla politiker lär sig som ett mantra. Här har alla partier sina egna ideer om exakt hur det skall utföras. Vad man lovar nu i valrörelsen spelar ingen roll, det är hur man historiskt hanterat dessa frågor som ger en hint om vad man kan förvänta sig även i framtiden. Med det i åtanke så unnar jag mig att vara en smula egoistisk. Jag har tittat på vad som verkligen är viktigt för mig i det fall pengarna som skattebetalarna betalar räcker till något extra.

Har ni inte röstat så är det god tid att ta sig en funderare. Jag gör mitt val och tycker att ni ska göra ert.

One thought on “Inget Lätt Val, Men Det Är Mitt Val

  1. Löfvén lär väl få packa ner sitt i väskan och tacka för sig på måndag. Hur djupt ska S gräva för att hitta en ordförande som kan täta skutan som läcker som ett såll. Svårt är det för många som varit fartblinda och tänkt, det ordnar sig till sist. Passiviteten i partihögkvarteret får nu stå till svars. 1994 fick S 51%, nu får dom vara glada om hälften klaras hem. Kanske endast runt 23%.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *