Nog Är Hösten Här Allt – 10 TV-Tips

Besökte Tolvsjöände under måndagskvällen. Hade tänkt mig att beskåda solnedgången som brukar vara otroligt vacker just där när solen slänger sina sista strålar över den långa sjön. Kom tyvärr bara några minuter försent och det förväntade skådespelet uteblev. Vi har ändå haft en fantastisk sommar med både solsken och värme och höstens intåg kan faktiskt kännas ganska skönt. Man flyttar in från uteplatser med grillar (även om det inte blev så mycket grillande som människor hade tänkt sig pga brandrisken) och placerar sig framför TV-apparaterna som ändå är någon form av modern lägereld i var mans hem.

Det är lite samma känsla när man sätter sig framför apparaten. Man sitter där, tittar men låter oftast tankarna vandra iväg i någon slags meditation, ungefär på samma sätt som man stirrar in i eldens lågor. Kan vara riktigt förtrollande ibland.

Under sommaren har man som sagt kanske inte haft tid att titta så mycket på TV-serier, det är en syssla mest för rådande årstid och vinterhalvåret. Jag tänkte ändå passa på att tipsa om några serier som jag själv uppskattar på HBO och Netflix. Utan någon form av rangordning så satte jag ihop en lista på tio serier som ni kan fördiva tiden med under mörkertiden.

  1. Ozark (Netflix) som precis kommit med en andra säsong. En revisor som hamnar i trubbel med en drogkartell och tvingas att flytta till landsbygden och tvätta miljontals dollar. Mord och intriger och något av de bättre som jag sett på sistone.
  2. Snowfall (HBO) även den med en andra säsong under uppspelning. En ung afroamerikans ”framgångssaga” under tiden då det dyra kokainet blev var mans drog i det billigare cracket.
  3. The Americans (Netflix) utspelar sig under 80-talets USA där två ryska agenter etablerat sig som en vanlig amerikansk familj med hus, barn och den amerikanska nationalismens alla attribut. Finns totalt i sex säsonger och blir aldrig riktigt tråkigt. En långkörare alltså.
  4. True Detective (HBO) som det finns två säsonger av nu och en tredje på gång. Varje säsong är en avslutande historia och den första var en riktigt ryslig sådan. Gillar man filmer psykologiska thrillers är detta ett himmelrike.
  5. Marcella (Netflix) en brittisk serie i två säsonger som handlar om Marcella, en polisutredare med vissa ”problem”. Man blir lätt biten och det är svårt att avsluta tittandet.
  6. Billions (HBO) med Damian Lewis från serien Homeland avhandlar en miljadärs vedermödor att hålla i sin förmögenhet med alla tänkbara medel under tiden som en åklagare gör allt för att få honom på fall. Man kan knappt tänka sig att det skulle vara speciellt spännande, men under de tre säsonger som avhandlats och en fjärde på väg under 2019, tappar man aldrig intresset.
  7. Altered Carbon (Netflix) med vår egen Joel Kinnaman i huvudrollen är en science fiction på ett udda tema. Dom rika kan leva för evigt genom att förnya sina kroppar. Kinnaman anlitas för att utreda ett mord. En avslutande säsong där man redan planerat ytterligare en till.
  8.  The Punisher (Netflix) som är en serie gjord av Marvelhistorien och ett par filmer i grunden. En hämnare med ovanlig skicklighet för att ställa till bekymmer. Kanske det mest råa i våldsväg jag sett på TV men riktigt snyggt filmat och actionfyllt.
  9. Sopranos (HBO) en kultförklarad serie om hur det är att vara maffians överhuvud men ändå behöva besöka en psykolog för sina problem med mamma. Har sett samtliga sju säsonger några gånger nu och det blir aldrig riktigt tröttsamt. Man hittar ständigt nya detaljer som gör att serien växer. Hör nästan till allmänbildningen att ha sett detta drama.
  10. Our Cartoon President (HBO) som är en tecknad version av President Trumps äventyr i det vita huset. Hysteriskt rolig om man gillar sarkasm, ironi och kvicka dråpligheter. Jag vet inte om serien överglänser verkligheten, men det känns lite som att det är fullt realistiskt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *