Beatrice Ask Vill Införa Sex-FRA

Jag vet inte vilken målgrupp som vår Justitieminister Beatrice Ask valflörtar med i sitt senaste utspel där hon anser att män skall hängas ut offentligt för att de köper sex. För så är det. Män köper sex och oattraktiva svenska kvinnor reser till ett par afrikanska länder och utnyttjar svarta fattiga män men under en annan paroll som ingen vill tala högt om i könskriget som tar sig allt större och morbidare proportioner för var dag som går.

Familjen ska få veta vad man håller på med

Ask vill att sexköpare skäms öppet

I linje med SD: s politik

Gör upp med den sexuella skamkulturen

Det har kallats ”världens äldsta yrke” och finns i ett antal former. Man måste lära sig att skilja på vad  som är prostitution och vad som är sexslavhandel eller trafficking som det heter mer formellt. Det tycks fortfarande råda något slags vanföreställningar att alla som säljer sex är stackars narkomaner som inte har något annat val och att männen är frustande monster som trycker ned kvinnan och i princip våldtar dem a´la filmen Lilja4ever. Faktum är att jag tror den bilden bara existerar i den svenska mentaliteten. Sanningen naturligtvis en helt annan men ändå inte vacker. De prostituerade själva har de senaste åren försökt få till en rimlig öppen debatt med politiker och media, men det går liksom inte hela vägen fram. De prostituerade riskerar ingenting utan det är deras kunder som får ta straffet om de ertappas med brallorna nere med svensk lagstiftning. Om de nu var sådana utnyttjade narkomanstackare skulle de då kämpa för att få till en lagändring så pippandet mot pengar kan fortsätta? Betarice Ask sade:

Jag vill skicka grälla kuvert till sexköparna, för jag tror att det värsta som kan hända en sexköpare är att någon i omgivningen ska få reda på vad de gjort, frun eller grannen (..) Vi borde ha gredelina kuvert, det ska vara tydligt, du är misstänkt för att vara ute och köpt sex

Jag har under flera år sett sexhandeln med egna ögon. Både kvinnorna som säljer och männen som köper. Till och med en man som säljer sex till både män och kvinnor vilket måste vara både jämlikt och en bred marknad. Ingen av dessa är några stackare. Möjligtvis männen som på egen hand inte lyckas attrahera en kvinna på krogen eller under konferensen. Men det är mina egna fördomar eftersom de kanske inte alls är det minsta intresserade av att ragga på fyllan eller har tröttnat på att dra en handtralla ensam på sitt rum. Kvinnorna kallas inte ”proffs” för intet. Lite som att man inte hyr in en elektriker för att fixa avloppet eller låter fiskhandlaren byta förgasare kanske. De har ett utbud av tjänster de utför, en fastställd prislista och vet antagligen att göra sina kunder nöjdare än till exempel Telia.

Men myndigheterna hatar män som vill stilla sina begär mot lite pengar. Man borde med deras logik jaga alla som bjuder kvinnor eller ”barluder” som de också kallas på drinkar som resulterar i sex. Värsta Sovjetmetoderna alltså. Under hösten som var åkte Länsstyrelserna i landet omkring och informerade hur man känner igen en sexköpare:

Hur man upptäcker ett offer

-Flera män i sällskap med en kvinna-attityd, stämning

-Kombinationen man och kvinna stämmer inte – ålderskillnad, attityd, stämning

-Kvinnor och barn med bristfälliga kunskaper i svenska eller engelska i kombination med ängsla och rädsla

-Flera män som besöker samma rum

-Hur betalar gästen sitt rum. Kontant betalning kan ibland vara ett sätt att inte uppge sin identitet

-Hur ser det ut på hotellrummet – kondomer, potensmedel

Punkterna är skrattretande banala. Vad man säger är då enligt min mening:

-Flera män får inte umgås med en kvinna samtidigt, det misstänks vara gangbangpartyn

-Äldre män får inte ha en yngre kvinna som partner, kvinnan måste då vara en hora

-Pratar man inte svenska eller engelska tillräckligt bra är man ett offer för trafficking

-Kvinnor får inte umgås med män utan att det finns övervakning. Länsstyrelsen vill alltså införa samma system som inom Islam mm

-Du får inte betala kontant för då är du antagligen kriminell

-Potensproblem och preventivmedel innebär automatiskt att du inte bara lider psykiskt och idkar säker sex, du är en horköpare också 

Men det slutar inte där. Man skall alltså genom dessa enkla råd få hotellpersonal och taxichaffisar att ange alla som verkar misstänkta prostitutionsköpare/horor. Jag sticker inte under stol med att det förekommer. Tvärtom ser vi tecken på det dagligen. Man lär sig hur att se alla tecken. Hur diskreta människorna än försöker vara så blir det uppenbart eftersom man inte ändrat sina metoder på åratal. Man skall ha i minnet att försäljning av sex och köp av detsamma till 100 procent är något man inte vill skylta med. Därför är man mycket noga med att på fasaden få det att se oskyldigt ut. En man går in ensam, kvinnan kommer efter ensam, båda lämnar platsen lika ensamma.

Ni inser att det i princip är ett slags ”Sex-FRA” man är ute efter att införa och nu slutligen då genom att skicka färggranna kuvert som signalerar att det är någon som har lustar som ertappats med att vara kåt.

17 thoughts on “Beatrice Ask Vill Införa Sex-FRA

 1. Gammalt hederligt försvar av prostituering, det låter det, helt ociviliserat och vrickat. Resonemanget låter som det vid legalisering av droger, ”det är inte farligt för alla bara när det missbrukas”. Prostitution leder till ett objektifierande av kön, oavsett vilken typ av kön det är. De konsekvenser den ökade prostitutionen bland ungdomar som finns idag är inte möjliga att överblicka just nu, men vi kan ju trots allt göra hyfsat kvalificerade gissningar.
  Håller dock med dig till hundra procent vad gäller idiotidéen om att skicka en viss typ av kuvert till alla som är misstänkta för brott. Man är oskyldig tills motsatsen bevisats och så ska förbli. Straffet man får ska vara böter eller fängelse, eventuellt fotboja, det ska gälla för alla brott. Att börja med extra bestraffningar är ociviliserat och är inte effektivt. Repression är en bevisat dålig metod för att förhindra brott, USA är ett talande exempel.

 2. Jag tänkte nog som dig Xamuel om det ”förskönande” med prostitution tidigare. Men det var innan jag satte mig in i debatten där förespråkarna själva var de som ansågs vara offer i sammanhanget. Det är som jag skrev viktigt att skilja på de olika begreppen inom sexhandeln. Det gäller också att titta på hur det ser ut i övriga Europa. I Tyskland blev en arbetslösa kvinna tillika mamma anvisad ett arbete från motsvarigheten till Arbetsförmedlingen för några år sedan. Säger kanske lite om hur olika vi ser på saker och ting även inom Europa. Den moraliska aspekten utelämnade jag eftersom den har mindre betydelse i inlägget. Ordet hora har ju en negativ klang och jag skulle aldrig tillåta att en dotter till exempel skulle välja den ”yrkeslinjen”. I den mån jag kan tillåta eller hindra något alls.

  Jag kan inte riktigt hålla med om att hela sanningen skulle vara en objektfierande av kön. Sex är inte per automatik porr. Det finns en sansad värld inom sexhandeln men även en vidrig sådan, tänker på just trafficking som har hela spektrat av tvång, misshandel, utnyttjande etc etc. Eftersom du har sikte på Riksdagen tror jag du skulle ha stor nytta av att läsa Isabella Lunds sidor i ärendet:
  http://sensuellqkonsult.wordpress.com/2006/11/22/prostitutionsdebatten-i-media/
  http://www.isabellalund.com/ (årets politiska blogg 2007)

 3. Jodå, jag är väl medveten om att det finns en liten grupp bland prostituerade som hoppas och vill att det ska bli lagligt att köpa sex. Men så skulle man kunna resonera om allting, knarklangaren argumenterar tydligt för att han bara säljer till dem som verkligen är intresserade av hans vara och att det han gör inte skadar någon. Det är ju faktiskt den som använder drogen som skadar sig själv om han/hon missbrukar den.
  Prostitution handlar enbart om objektifieringen av kön, man uppsöker inte en prostituerad för att man vill ha en väns värmande sällskap. Man betalar en prostituerad för att man är kåt och vill göra något åt det. Vi ska inte dribbla bort det i en massa dravel.
  Att man skulle kunna bli anvisad en tjänst som prostituerad är vidrigt, men säkert något som ”arbetslinjen á la Alliansen” skulle leda till i förlängningen, i varje fall om man lyssnar på LUF och CUF. Det säger mig faktiskt ingenting annat än att nyliberalismen börjar ta greppet om mer och mer.

 4. Helt rätt Xamuel! Om du ser till att lagstifta mot kåthet så ska du få mina röster i både kommunal och Riksdagsval 😉
  Nej jag tror du låst fast dig i ett synsätt som är väldigt föråldrat i just den frågan. Kåthet är ingenting fult alls såvida man inte är av den åsikten att man skall könsstympa kvinnor för att de kanske kan känna njutning vid sex. Blir lite märkligt att höra en man säga ”Kvinnor ni skall vara fria och ha alla rättigheter en man har men Gud bevare er om ni är kåta för då slår min moralspärr in”.
  Kan ju förklara den motion din partikamrat ville föra fram om ett tredje kön eller tredje benämning eftersom det inte skulle vara ett kön alls.
  Det är däremot bara dravel.
  Men angående alliansen och deras arbetslinje så håller jag med till fullo. De håller på att fullfölja slaverisystemets grunder.

 5. Xamuel:
  ””man uppsöker inte en prostituerad för att man vill ha en väns värmande sällskap.””

  Om du visste vilken marknad det finns därute bara för att få prata för en del människor, en del åker taxi en del går till tatueraren andra till hudspecialister mm bara för att få den här värmande handen, en professionell prostituerad tror jag stöter på det här oftare än någon annan yrkesgrupp näst efter psykolog yrket.
  Jag är inte för prostituering på något vis men anser än dock att det kan finnas sidor även där som är fina, att lägga lagar & förbud på saker hjälper inte alltid utan bara undergräver & framhäver svarta marknaden inom området som också brukar vara grymmare än om den är öppen.

 6. Det är inte mig emot om någon är kåt, det får man jättegärna vara, det är jag till och med själv vid tillfälle. Probelamtiken uppstår då man för att lösa kåtheten anser sig inneha rätten att betala någon för att bli av med den, eller som i extrema fall, tvinga sig på någon. Jag gör ingen skillnad på män eller kvinnor i den frågan, men det handlar absolut inte om att vara emot kåthet. Läs vad jag skriver istället.
  Pike, om nu någon känner sig ensam har jag oerhört svårt att tro att man skulle begå en olaglig handling för att lösa det problemet. Då är det lättare att söka upp en förening, gå till tatueraren som du sa eller något annat. Till en prostituerad går man för att ha sex, inte snacka lite och sedan gå hem och känna sig mindre ensam. Sen är det väl klart att det kan finnas de som har ett behov av psykisk närhet bland prostituerades kunder också, men primärt handlar det förmodligen om att man vill knulla. Vilket naturligtvis leder oss till konklutionen att om man känner sig ensam är det dumt att spendera dyra pengar på en prostituerad, när det finns bra många ofta bättre alternativ.
  Problemen med prostitution i Sverige är färre än i länder där det är tillåtet att köpa sex, liksom alkoholism är ett mindre problem i förhållande till länder där alkohol säljs fritt. Restriktioner kan leda till goda ting, det har erfarenheten lärt oss. Det är bara flumliberaler och anarkister som tror på ett samhälle där allt är tillåtet, åtminstone med de förutsättningar vi lever med idag.

 7. ”Probelamtiken uppstår då man för att lösa kåtheten anser sig inneha rätten att betala någon för att bli av med den, eller som i extrema fall, tvinga sig på någon” Rätten att betala någon? Då kanske du skulle verka för en lagstiftning som verkligen biter och det är att jaga sexsäljarna dvs kvinnorna med blåslampa och hårda straff. Rent löjeväckande att ingen har rätt att betala för tjänster som uppenbarligen finns på marknaden. Och att tvinga sig på någon heter våldtäkt och inget annat.
  Har du verkligen noll koll på ämnet prostitution så istället för att domdera med ”läs vad jag skriver” borde du kanske ta och lära dig skilja på begreppen och återkomma då utan din fundementalistiska syn.

 8. Anledningen till att inte illegalisera prostituerade är uppenbar, det är svårt att ta sig ur prostitution om man är kriminell för att man är prostituerad. Att det skulle bita mer med förbud mot att sälja sex är fel, vilket är enkelt att se genom en jämförelse med de länder där det är olagligt att sälja sex. Det är knappast en tillfällighet att andra länder ser till Sverige för att se hur vi gör här.
  Vad beträffar våldtäkt kan väl en prostituerad också bli våldtagen, eller tillhör du den gruppen som anser att kvinnor får skylla sig själva om de klär sig utmanande? Det är inte den uppfattningen jag har om dig.
  Återigen, varför är det löjeväckande att det är olagligt att köpa sex? Bara för att det finns på marknaden gör det inte legitimt. Droger finns också på marknaden, anser du att det borde vara fritt att sälja dessa också? Alkohol, tobak och olika former av abonnemang borde kanske bli tillåtet att sälja till minderåriga, det finns ju på marknaden. Vi sätter upp gränser, för att vissa saker är fel eftersom det skadar samhället som helhet, inte för att det råkar vara just skadligt för den enskilde individen. Att det skyddar individen är en bieffekt, även om det naturligtvis är en självklarhet att det ska tas i beaktande också.

 9. Vill du stoppa prostitutionen så stoppar du den med alla möjliga medel. Torskar, horor, förmedlare ja alla skall in i finkan med kännbara straff. Varför inte stena dem också? (Ett skämt)
  Andra länder ser inte på Sverige som ett föredöme, tvärtom skrattar halva Europa åt oss som skapade den ”Svenska synden” men föga lever upp till den. Tro mig jag har träffat åtskilliga utländska medborgare som snarare är chockerad att vi inte har det helt öppet. Ännu mer konfunderad blir de när de hör att hororna som står på gatan får sälja sex men att de som kunder inte för köpa. ”Varför inte ta bort det helt då?” brukar frågan bli. Trovärdighet och uppriktigt engagemang torde då bli totalstopp mot samtliga som vill ha sex där pengar eller varor eller tjänster mm är inblandat. Även jaga tjejerna som tar emot gratisdrinkar och kokain mot sexuella tjänster. Jaga golddiggers kanske.

  Beträffande våldtäkt så är det en kriminell handling som kan drabba alla, även dig och du säljer ju inte sex. Män som tar sig friheter på det sättet förtjänar ingenting och min inställning där vet du redan. Men återigen måste du skilja på prostitution och trafficking/slavhandel. Tror knappast det finns en överrepresentation bland prostituerade som blir våldtagna av sina kunder jämfört med hur många tjejer som blir överfallen av gäng som inte lärt sig den ”svenska traditionen”.

  Löjeväckande är det när det kommer till det ”Horstigmata” som Isabella Lund försökt förklara och som gav henne titeln ”Årets politiska blog”. Varför skall du skydda dem från något som uppenbarligen fungerar bra för dem? Varför skall du sätta upp gränser för fria människor? Det finns ingen statestik som visar att prostitution skulle skada de utövande. Det finns statestik och det finns mörkertal vi inte vågar sia om gällande sexuella övergrepp på kvinnor och barn, ja män med som INTE varit prostituerade.

  Droger och alkohol är däremot en helt annan sak eftersom det bevisligen har effekter på samhället vid missbruk och nyttjande. Där kan man göra mer.

 10. Jag tror fortfarande många människor drar sig till prostituerade av fler skäl än bara sexuella handlingar, vart ska man förresten dra gränsen för prostituerad & legal? ta till exempel folk som är av finare klass & utövar bdsm (vilket är fler än du kan ana) de behöver inte vidröra könsorganet men får ut sin lusta genom att bli hängandes upp&ner & kanske lite piskade som grädde på moset, är det prostitution?
  Skulle du komma in i lokalen där de utövar sin fetishism skulle du med all säkerhet koppla det samman med sexuellt utnyttjande av kvinnan som håller piskan.?.?.

  Är det inte bättre att de får utöva det under kontrollerade former än att åka utomlands & utnyttja kvinnor vilket de annars gör ändå?

  Ironiskt är att vissa står bakom de som tycker att knulla är en självklarhet bara för att man bjuder på en drink & lovordar dem inför allmänheten samtidigt som man skriker ut att prostitution i alla former ska vara olagligt. Rimmar illa illa illa…
  Obs: Köp inte en uppblåsbar barbara eller kondomer det är förbjudet att betala för sex.

 11. En annan intressant aspekt är funktionshindrade som inte lyckas attrahera en partner och inte själv har möjlighet att onanera. Har ju varit en del debatt om det och det finns en dokumentär från TV3 och Insider som är intressant i sammanhanget:
  http://tv3play.se/play/1682/insider_arkiv_insider20060309
  Om man inte skall få köpa tjänsterna, vem skall då ge dessa individer ett någorlunda sexliv Xamuel?
  Ska man lägga in ”arbetet” i de kommunalanställdas arbetsuppgifter?
  Ska man låta dem gå till en steril miljö hos en läkare och få sig ett blåsjobb med en apparat eller oengagerad sjuksköterska?
  Hur man än vänder och vrider på det så får någon betalt för det och helt relevant i sammanhanget.

 12. Tack Bloggmaster för att Du startade den här diskussionen.

  Tack vare det har jag nu så sakta börjat acceptera varför fattigpensioner anses kunna betala mer skatt än de som arbetar och samtidigt få lägre ”bidrag” än nyanlända utländska medborgare.
  Denna typ av kostnad är ju av naturliga skäl inte längre aktuell för min åldersgrupp.

 13. Ahh, så det finns inga som helst problem för kvinnor i prostitution? Det var bra, då ska du kanske framföra det till de kvinnor som smugglas hit och får arbeta som sexslavar, eller trodde du att de skulle ställa sig upp och säga ”vi är slavar” bara för att det skulle bli tillåtet att sälja sex? Problemen med trafficking är betydligt större i länder där prostitution är legalt, än i Sverige där sex inte är tillåtet att köpa.
  Även om vi bortser från traffickingen, så finns det problem bland ”frivilliga” prostituerade, missbruk av olika slag är ofta en stark faktor för att prostituera sig. Då talar vi inte enbart om drogmissbruk, utan också om spel- och köpmissbruk. Naturligtvis ska vi gå till botten med grundproblemet, vilket är missbruket i sig. Men man måste också se till att förhindra att dessa människor utnyttjas pga ett behov av pengar för att finansiera sina missbruk. ”Den glada horan” är ytterst sällsynt och finns i väldigt få exemplar.
  Vad beträffar funktionshindrade så ser jag ingen som helst anledning att ens använda det som argument för prostitution. Sex är inte en mänsklig rättighet och det är bara att beklaga att den som inte kan tillfredställa sig själv får leva med det. Man kan leva utan sex, man kan dessutom leva ett gott liv utan det, så jag förstår inte resonemanget alls.
  Vad Pike surrar om vet nog bara han själv. Jag har aldrig ansett att man har rätt till sex för att man köper en drink åt en kvinna, så blanda helst inte in mig i sådana idiotier. vad beträffar hans ”kontrollerade former” så är det lika rimligt som att säga att vi lika gärna kan sälja droger under kontrollerade former, annars köper folk osäkra alternativ illegalt.

 14. Det finns problem för kvinnor och män inom samtliga sysselsättningar som bekant. Men eftersom du inte har någon större erfarenhet av prostitution eller verkar ha pratat med någon så kan jag tycka att du är en aning naiv som generaliserar igen om sexarbetarna är lyckliga eller inte. Återigen förknippa inte prostitution med den kriminella verksamheten trafficking eller sexslavhandel. Detta är ju orsaken till att en vettig debatt aldrig kan uppstå där kvinnorna som faktiskt säljer sexet kommer till tals. Titta på filmen jag länkade till och tänk efter lite med ett öppet sinne så kanske du ser att allt inte är nattsvart. Först då kan man ju angripa de riktiga problemen inom sexhandeln.

 15. Ska ta mig tid att se filmen så snart utrymme ges. =)
  ”Återigen förknippa inte prostitution med den kriminella verksamheten trafficking eller sexslavhandel” Det är ju svårt att inte göra det, med tanke på att i länder där prostitution är lagligt så är det vanligt att slavarna tvingas samman med de ”frivilliga”. Men jag skrev faktiskt också ”Även om vi bortser från traffickingen” så att den inte skulle ha en roll i mitt nästa resonemang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *