Star Wars Är Vår Framtid

För någon vecka sedan blev det nostalgi på allvar. Jag besökte mitt föräldrahem där minnet av oss barn vårdats ömt genom åren. Vi har nämligen våra leksaker kvar som vi lämnade dem. Ömt omhuldade. Vi gillade dem och behandlade dem som kärlek. Något vi aldrig skulle skada. Det finns en TV-serie som heter ”Band of brothers”, det är vi det. I benämningen alltså. Det speglar sig genom just leksakerna vi använde. Ingen av mina bröder gick den militära banan som mig men de har samma åsikt om saker man använder. Vi älskade dem och vi behöll dem. Skulle dö för att behålla dem.

Nu fick jag se min brorsdotter leka med samma saker och jag fick noga förklara vilka Jabba The Hut var, Bobba Fett, Luke Skywalker och C3PO.Vem som var god vem som var ond. Moral i ett par papperslådor typ.

Ett par dagar senare anordnade hon kramdans i mitten på ”Stjärnkryssaren” och jag gav upp. Jag menar vem plockar ur innanmätet ur ett fruktat laserskepp och anordnar disco? Med kramdans mellan Prinsessan Leia och Darth Vader? Jag hyser hopp om framtiden. Fanns actionfigurer av Reinfeldt och Wetterstrand skulle de dansa kramdans i det svenska ”Stjärnskeppet”. I ett barns framtid.

One thought on “Star Wars Är Vår Framtid

  1. här hemma tror barnen att alla starwars (hojjosch)-gubbar morrar och ryter så de spottar..Jag skulle nog föredra kramkalas än spottkavalkader 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *