Åke Bälter – Ny Socialchef I Hofors

I detta inlägg sneglar vi mot Dalarna och Leksand.  Närmare bestämt Coop i den lilla byn. Där har butiksföreståndaren Åke Bälter kommit på ett helt ”nytt” system för hur man avlönar extraanställda och övertidsarbete. Han har helt sonika gett dem presentkort och butikskuponger som de anställda eller extrapersonalen kunnat byta mot pengar i kassan. Som en egen liten bananrepublik i en bananrepublik.

åkebälterNär det sedan uppdagas ber han till skillnad från många av våra politiker om ursäkt.

-Jag mår inte bra, jag fattar inte vad jag ställt till med

Men han saknar inte framtidsvisioner:

Vad ska du göra nu?
– Jag är väl rökt som ledare inom kooperationen. Det blir att söka ett nytt jobb

Jag vet det perfekta jobbet för honom. Jan Bornestig lär ju snart lämna eller få kicken och en plats vakant som ny socialchef i Hofors och vad vore egentligen bättre än att införa något slags system där socialbidragstagarna måste lösa in sina kuponger för matvaror på Prix eller Coop Extra som det skall heta i framtiden. Blir perfekt eftersom socialbidragstagare inte skall behöva äta sämre för att de är utan arbeten och fattiga och kommunen redan satsat 6 miljoner i företagets favör enligt Alf Persson. Utlovas ju faktiskt i slutklämmen på denna ”annons” där man påstår att i Hofors finns inga färska råvaror, dom får man åka till andra städer att handla.

”Det blir en totalförändring , det kan jag lova. Hoforsborna skall inte behöva lämna orten för att handla fräscha färskvaror”

Jag undrar om de dagliga leveranserna från Perers Bröd i Falun till åtminstone Spar-Arnes butiker då är några slags sekunda varor eller bistånd från en rikare kommun.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *