35 thoughts on “Politiskt Inkorrekt Informerar Om Handbok För ”Flyktingar”

 1. Inte speciellt förvånande. Vill minnas att det fanns ryska guider på nätet tidigare också. Media nämnde det men gjorde ingen stor sak av det. Kommer de inte göra nu heller.

 2. Intressant om man är intresserad av att se vad som ligger bakom vissa fenomen. Funderar om denna guide på något sätt skulle vara brottslig i någon form mot Svensk lag. Är ju ett slags uppmaning till bedrägeri eller liknande. Mannen som driver den skall ju enligt PI finnas i Sverige.

 3. Verkar som en sida där man förklarar vad som krävs för att få politisk asyl i Sverige, inte en uppmaning till brott. Att man ska vara tyst om att ha vistats i andra länder inom Eu är ju en självklarhet. Man ska söka asyl i det landet där man först kom inom EU, enligt gällande EU-lagstiftning. Hamnar man i exempelvis Grekland är man i princip körd eftersom man sällan får möjlighet att söka asyl och därmed riskerar att bli utvisad innan ens fall har prövats juridiskt. Du är skyddad mot utvisning så länge du är asylsökande, men då måste du först ha papper på att du sökt, vilket är svårt att få i Grekland.
  Anledningen till att man förklarar vad man ska säga är för att Migrationsverket sällan tror på, i våra ögon, orimliga historier. Människor som blir torterade, jagade av säkerhetspolisen för att de haft anknytning till motståndsrörelser osv. Då det är lättare att få asyl för att man är homosexuell än ”terrorist” gör det väl ganska logiskt att folk bör ljuga? Det enklaste hade väl varit om man låtit folk från ett land med välkända säkerhets- och demokratiproblem automatiskt få asyl. Vi anser väl trots allt att alla ska ha rätt till demokratiska rättigheter? Men riktigt så fungerar det inte.
  Människor från Afghanistan blir ivägskickade, trots att Sverige själva är deltagare i ett krig som omfattar hela landet.
  Än en gång, är era pengar så mycket värda att ni missunnar en annan människa rätten till liv? Skäms på er i sådana fall!

 4. Vita lögner min vän, vita lögner. Sanningen är alltid att föredra, utom i enstaka fall, vilket jag tycker att flyktingprocessen i Sverige i dagsläget är. Kan det rädda livet på en person är jag helt för att man ljuger. I just de här fallen handlar det ofta om människor som egentligen har helt giltiga skäl att få asyl, men som pga Migrationsverkets regelverk och förhållningsorder inte anses sanningsenliga. Drar man då till med en lögn, exempelvis att man är homosexuell, så är det större chans att man får stanna. Det hade lösts relativt enkelt genom att garantera människor från oroshärdar, krigszoner och totalitära diktaturer automatisk asyl, redan då man beträder EU-mark. Redan då asyl i alla länder och få lov att resa fritt. Men vill man upprätthålla det system som idag råder, då anser jag att lögnen är att föredra. Framför döden för en medmänniska.

 5. Vita lögner? Som att ljuga för befolkningen i tron att man gör dem en tjänst att inte informera om den bittra sanningen eller för att undvika protester?
  Hur vet du att de har giltiga skäl? Har du pratat med alla ungefär som med ärendet om de prostituerade du kunde föra talan för tidigare men undvek att involvera dig i mer?
  Du glömmer att Migrationsverkets regelverk skapats till stor del av just din rödgröna-röra till sammanslutning och nu säger du att det inte är fullgott.
  Men det är bra att veta att du som politiker är beredd att ljuga dig blå bara det passar din världsuppfattningeller din syn på livet och resterande delar av befolkningen. Kan du stödja lögner i ett ärende gör du det tillsammans med Moderaterna nästa gång 😉

 6. Förstår nu att Dina upprepade påståenden om att Du inte är kommunist är en i raden av acceptabla vita lögner.

  Bristen på förståelse för att demokratiskt fattade beslut ska följas är ett tydligt kommunistiskt kännetecken.

  Och som bloggmaster påpekar. Vad vet Du om vilken bakgrund de som försöker ljuga sig in i Sverige har.

  Eftersom Du säger Dig veta att, de som försöker ljuga sig in i landet ,riskerar livet om de ej beviljas uppehållstillstånd i Sverige vill jag att Du berättar vilka som mist livet av de som skickats tillbaka.

 7. Det är löjligt av dig att börja svamla om lögner. Tror du inte att jag förstod vad du var ute efter? Tror du att jag är en idiot?
  Du ville uppenbarligen tränga in mig i ett hörn där jag antingen skulle säga att jag var för lögner eller att jag ansåg att den som ljuger har förlorat sina rättigheter. Vem som helst med en IQ över 110 genomskådar fällan. Det är patetsikt att du försöker dig på sådant här.
  Vill du ha diskussion eller vill du hitta smaskiga fel och brister hos dina medmänniskor som du kan gotta dig åt?
  Jag genomskådade som sagt fällan redan från början.
  1. Jag har inte ljugit.
  2. Jag skrev att en vit lögn var acceptabel för att rädda någon annans liv.
  3. Undvek att involvera mig i mer angående prostituerade? Du har rätt i att jag inte följt upp kommentaren, men att jag inte undersökt mer har du ingen aning om skulle jag tro.
  4. Regelverket är skapat av Socialdemokraterna och Allianspartierna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har aldrig suttit i regering förut. Men även om det skulle fortsätta i ett något bättre skick än tidigare skulle jag inte vara nöjd förrän vi låter alla som vill och behöver få fritt tillträde till EU och Sverige.
  5. Du tolkar det jag skriver som fan läser bibeln. Jag skrev: ”Sanningen är alltid att föredra”, med förbehållet att lögn är påbjudet för att rädda någons liv. Eller skulle du, om en mördare under pistolhot frågade dig vem som var ditt barn i folksamling, glatt peka på din unge och säga ”hon”? Är du så ärlig?
  Christer
  Nazisterna dödade judar med demokratiskt mandat från det tyska folket, många av dem var tyska judar. Tycker du att de glatt skulle ha funnit sig i det för att det är demokratiskt riktigt beslutat?
  Jag vill att du ska bevisa att de som fått stanna egentligen inte skulle mist livet om de skickats tillbaka. Lika löjlig begäran som din. Och för att fortsätta, hur vet du att de ljuger? Det kanske rentav är så att en homosexuell man inte vet om att i Sverige så får han lov att leva som homosexuell, då kan det ju faktiskt vara bra att någon berättar det, och dessutom påpekar att det är ett het giltigt skäl att få stanna dessutom.

 8. Xamuel: Ehhh ? mmmh? typ… Jag må vara idot i mångas ögon men… Det bjuder jag på! Vad är du?

 9. Hur jag vet att de ljuger?
  Om de 1000-tals/år som ej beviljas asyl skulle mista livet skulle detta garanterat rapporteras i media.
  Hittills , vad jag vet, har inte ett enda fall rapporterats.
  Att många åker tillbaka hem på semester är väl också en indikation på att det inte är förenat med livsfara att vistas där de kom ifrån.
  Alla ska givetvis få en rättvis bedömning av sina asylskäl, och det kräver att man inte slänger sina identitetshandlingar före passkontrollen. Anledningen till att slänga ID handlingen torde väl vara att man avser att ljuga om identiteten ??
  Ditt förslag att totalöppna Sveriges gränser hoppas jag bara är Din personliga önskan, och inte V’s.
  Du måste själv ha gjort en bedömning/uppskattning av hur många nya ,och vilka ,innevånare det skulle innebära, och hur detta ska finansieras. Kassakistan är inte bottenlös och Du har säkert gjort någon beräkning hur det skulle påverka den nuförtiden alltmer urholkade Svenska s.k. välfärden. Konkretisera gärna Din öppna-gränsen politik med siffror rörande arbetsmarknad, skola, vård och omsorg.
  Du kommer ju säkerligen inom kort att själv sitta i församlingar som har att besluta om budgetar etc. så Hofors kunde vara ett bra räkneexempel att redovisa.
  Har sett siffror på att 25.000.000 gärna skulle flytta till Sverige. Sådana uppgifter är naturligtvis mycket osäkra, och det kan antas att vartefter invandringen ökar kommer välfärden att dräneras och då vill färre komma hit.
  Varför inte kalkylera med en fördubbling av invånarantalet, och hur skulle Hofors budget i så fall se ut.

 10. Pike
  Postat under fel namn? Jag har mig veterligen inte haft någon diskussion med dig under det här inlägget, såvida du inte har flera namn du postar under.
  Christer
  Att 25 miljoner VILL åka till Sverige betyder inte att 25 miljoner SKULLE åka till Sverrige utifall gränserna öppnades. Jag skulle tippa på att det är bra många fler i Sverige (svenskar) som skulle vilja resa på semester än som verkligen gör det, men det är ju faktiskt en ekonomisk fråga också.
  Vad gäller dödade människor som blivit avvisade. Tror du de skickar ett brev efter dödsfallet där de förklarar att ”nu minsann gjorde ni fel, Migrationsverket. Se här, jag dog faktiskt!” Eller tror du att medierna springer runt och följer alla avvisade? De blir inte skjutna direkt vid avvstigning från planet.

 11. Du får nog utveckla det där tror jag. Men så är du väl heller inte ute efter seriös diskussion, utan bara smaskiga småsaker som du kan skriva om. När du inte hittar, så hittar du på. Väntar f.ö. fortfarande på din kritiska granskning av SD, som DU lovade. Men du är väl kanske inte särskilt trovärdig du heller?

 12. Läs innantill i kommentarerna. Det var du som sade att det var okej att ljuga svamla om vita lögner och sen får du värsta frispelet och säger att jag varit ute efter något. Du föll på eget grepp. Du blir säkerligen en politiker men en bra sådan betvivlar jag när man ser bakom fasaden på den ideologiska tjusiga masken om jämlikhet och rättvisa für alles.

 13. Xamuel:
  Nej du har inte haft någon diskution med mig under det här inlägget men efter det du skriver finns heller inte mycke att diskutera, jag lär ivarjefall min son att det är fult med lögner. Lögner genomskådas i de flesta fall & när de väl genomskådats är personen som ljugit knappast pålitlig i sitt övriga agerande heller svart som vit, jude som islamist & du förstås. Xamuel wrote: ””Vita lögner min vän, vita lögner. Sanningen är alltid att föredra, utom i enstaka fall, vilket jag tycker att flyktingprocessen i Sverige i dagsläget är.”” Vart går gränsen mellan en vit lögn & en lögn? Vem avgör om det är en vit lögn eller inte? För mig är alltid en lögn tragisk oavsett hur den är utformad.

 14. Nu har han riktigt visat hur hjärntvättad han är den lilla kommunisten. Han förråder sitt eget folk den jävla nollan. Vilken patetisk ursäkt till människa det där är. Han borde flytta ner till Saudi eller Somalia, där skulle han nog trivas, eller vad tror du Bloggmaster? …..

 15. Jag kan förstå att Du känner frustration över vara lite ensam med Dina synpunkter och det är så många som är emot. Ungefär som en fotbollsmatch där det bara är en spelare i det ena laget. Och även om det vore en ensam Zlatan skulle han nog tycka det var i jobbigaste laget.
  Detta kanske påverkar Dina svar. Du har i Dina kommentarer här berättat vad i mina antagen som är fel, men Du har ju chansen att bemöta detta med vad Du uppskattar skulle bli konsekvensen av ett totalöppet Sverige vad beträffar antal immigranter påverkan på de sociala systemen,, arbetsmarknaden, skolan,sjukvården .m.m m.m.
  Några överväganden måste Du väl göra, och inta bara öppna gränserna så får vi se hur många som kommer och hoppas att vi klarar av det .

 16. Grattis, du fick mig att erkänna att jag tycker att det finns tillfällen då det är rättfärdigat att ljuga, exempelvis för att rädda sitt eller en närståendes liv. Vilket scoop. Jag är nog inte ensam om att ha den åsikten.

 17. Ensam är jag nog inte, Jens Holm (f.d. EU-parlamentariker för V) har själv talat om samma sak. Vad är det jag ska uppskatta? Jag personligen tror att det är ekonomiskt fördelaktigt att ta emot fler invandrare, exemplet är USA som trots sin totala underlägsenhet gentemot Europa tog emot lågutbildade och fattiga, idag är det världens rikaste land. Sverige har bättre förutsättningar än dåtidens USA, eftersom vi för det första inte är ett fattigt land.
  Vad beträffar sociala verksamheter så är det redan bevisat att det inte är hur mycket pengar man får i ett rikt samhälle, utan att det är inkomstskillnaderna som avgör. Ju mindre skillnader, desto bättre sociala verksamheter och hälsa. (Jämlikhetsanden av Wilkinson, utmärkt läsning)

 18. Du blir bara löjlig, jag har aldrig sagt att lögner är något som är beundransvärt eller fint. Jag sa att det är förståeligt och t.o.m. påkallat att ljuga för att skydda sitt eget liv. Är du av en annan åsikt får det stå för dig. Kanske det som är frukten av att vara uppvuxen i ett totalt skyddat samhälle, utan att behöva känna sig hotad av annat än ”hemska muslimer”.
  Men naturligtvis är en lögn tragisk, jag hade ju hellre sett att man kunnat tala sanning för att få stanna, men det är inte jag som gjort systemet.

 19. Jag skulle vilja uppmana SD-suportern Mats att föra upp din diskussion med Xamuel mer offentligt så att alla i befolkningen fick se vilket sofistikerat språk och med vilka klockrena argument som du för fram dina politiska åsikter. Inte första gången man ser med vilken härlig retorik du försöker debattera här med Xamuel. Men det är väl i den här lite undanskymda världen som ni jagar röster? Med din människosyn och respekt så tror jag inte ens SD anhängare tycker att det är ok att uttrycka sig som du gör. Eller är du bara en lite skämtare så man ska skratta åt dig som Xamuel gör??

 20. En sak till föresten. Mats tror att Xamuel skulle trivas bra i Somalia. Undrar hur länge Lars skulle stå ut med att bo i Somalia? Skulle du våga det Mats? Det är ju inget farligt där. Jag skulle kunna rekomendera Moghadishu, ett av paradisen på jorden. Där är det pary året runt.

 21. ha ha… kärt barn har många namn…. Mats är alltid Mats och inte Lars…

 22. Med ensam, avsåg jag debatten på den här bloggen.

  Om vi begränsar resonemanget om din öppna-gränsen politik till Hofors för enkelhetens skull, kan man kanske börja med att fastställa hur mycket bostäder det finns och därigenom beräkna hur många som kan beredas mottagande med boende.. Du har väl kanske inte tänkt Dig tältläger etc. Och att bygga nya bostäder för att ta emot fler tar ju viss tid.
  Med utgångspunkt från detta antal torde det väl gå att göra bedömningar/beräkningar på effekter på sociala system arbetsmarknad skola vård/omsorg m.m. Hofors har redan viss erfarenhet av redan anlända invandrare, och att extrapolera upp till det antal som bostadssituationen medger ger en tillräcklig noggrannhet.
  Skulle tro att det inte vore något problem för Hofors att begära av migrationsverket att få öka Hofors mottagande med det antal som bostadssituationen medger, och jag förmodar att Du kommer att föreslå detta när/om Du får möjlighet. Det vore nog en fördel för Dig om Du i samband med det förslaget redovisar den enligt Dig positiva effekten på samhällsekonomin.

 23. Niklas
  Mats har flera gånger sagt att han vägrar diskutera med mig, av anledningar som för mig är outgrundliga. Spännande dock att han verkar vara medlem i ett parti som klagar så över att ingen vill ta debatten med dem. När det sedan hettar till kryper man in i sin lilla garderob och skriker av vanmakt för att argumenten inte håller.
  Christer
  På just den här bloggen är det väl kanske inte konstigt att jag får lite medhåll (även om det naturligtvis finns), eftersom de flesta verkar avigt inställda till invandrare överhuvudtaget. Det ser jag inte som ett problem, alternativet hade ju varit att ingen skulle spjärna emot islamofobin och främlingsfientligheten här.
  Vad gäller antalet invandrare och flyktingar som Hofors specifikt skulle kunna ta emot är väl en tämligen akademisk fråga. Siffror för kostnader osv har jag inte, men det går nog att få tag på från tjänstemännen på kommunen. Skulle det bli aktuellt kommer jag naturligtvis ta del av de uppgifter som finns att tillgå och utvärdera efter det. Att det finns plats är ju inte tu tal om saken, lägenheter som står tomma finns i överflöd.

 24. Nu hänger jag inte med riktigt.
  Varför är det en akademisk fråga. Lägenheterna finns och asylsökande finns i stort antal. Du kan förmodligen inte övertyga den nuvarande politiska majoriteten, men frågan är om Du kommer att föreslå och arbeta för att fylla lägenheterna.
  Om Du gör det måste Du också beskriva de ekonomiska konsekvenserna.
  Som framgått av diverse inlägg både här och i dagstidningarna är det här en het potatis och Ditt besked , före valet, om Du kommer med ett sådant förslag är väl ett rimligt krav.
  Om Du blir vald Ser jag med intresse fram emot Din argumentering i frågan,
  Det här får avsluta mitt om detta.

 25. Men vafan vad det börjar bli jobbigt på bloggen nu, börjar bli svårt att få överblick över debatter och alla kommentarer. Finns det ingen möjlighet att styra allt till forumet? Forum är mycket mer överblickbara (vilket jävla ord).

 26. Forumet fungerar fint och är bättre strukturerat med direkta kommentarer då jag administrerar efter fisket 😉
  Kör på bara och behövs en moderator utser vi en bara…

 27. oj vilken debatt……jag är en utflyttad hoforsbo som kan konstatera flera saker av dessa inlägg. jag kanske inte håller med xamuel i allt han säger, men han verkar vara den enda som förstår sig på det skrivna och talade ordet. jag läser lokaltidningen varje dag på nätet och förundras över nivån i den offentliga debatten, och om detta forum är ett tvärsnitt på deltagarna, så faller allt på plats. christer, det xamuel talar om, är en diskussion på ett mer tankemässigt plan, det rör sig om etik, moral och människosyn, men det blir så svårt att prata om det, när du direkt drar in kostnader. visst, det är en parameter som finns med när man tar ställning, men det blir lite som att säga till nån som tycker att en porsche är snygg, att man till honom säger, -det kan du inte tycka, den skulle du aldrig ha råd med! det blir att blanda ekonomirealism, med en uppfattning om vad man tycker är viktigt att värna om/tycka om.
  själv tycker jag att det är bra att vi tar in flyktingar, men det finns massor att göra med integrationen. vi måste ställa större krav på de som kommer, de flesta som kommer är inte fattiga, tvärtom, man kan nästan säga att de per definition, har haft haft det ganska bra, ekonomiskt, innan de kommer hit. en resa hit kostar ca. 10.000$ och det är ungefär 10 afghanska årslöner. ( matten kan ni göra själva)
  men det hör egentligen inte hit, för några skäl har de, annars skickar man inte sitt barn själv, ett antal hundra mil, till ett främmande land.
  men frågan är, hur skall vi som land ta hand om dem? jag kan till och med i vissa fall hålla med SD i deras åsikter om hur integrationen skötts. det finns områden i sverige som blir väldigt svåra att hantera när man har en för hög andel invandrare på samma plats. med hantera menar jag att ge dem en ärlig chans att lyckas i sverige. de flesta vill ha ett jobb, de vill lära sig svenska, osv. men det blir svårt i dessa områden. jag tycker man skall söka efter koefficienten som möts någonstans i antalet som kan komma hit kontra hur många som faktisk kan få det liv i sverige som vi vill ge dem/ som de själva vill ha. jag säger inte att jag har rätt, men någonstans i den offentliga debatten, här på nätet och i de stora medierna bör väl åsikterna mötas och formas till nåt som kan hålla. men mats, så länge du håller dig på den nivån du gör, så kommer dina åsikter inte att lyssnas på, jag säger inte det för att jag misstror sanningen i det du säger,utifrån DIN horisont, utan för att jag vet att man måste vara mer nyanserad i en debatt för att tas på allvar.

 28. En ”diskussion på ett mer tankemässigt plan” är om jag förstår dig rätt ungefär som att diskutera matrecept när man svälter ihjäl. Det behövs ett agerande för att lösa problemen och det nu eller helst för 20 år sedan. Man märker att media börjat svänga och nu berör problemen istället för att tiga ihjäl dem. När det gäller hela ärendet så är klarspråk det enda som fungerar för att det inte skall uppstå misstankar om ”foul play”.
  Diskussionen kommer aldrig att gå framåt så länge ena sidan skriker ”rasist, främlingsfientlighet” så fort någon ifrågasätter politikers och myndigheters agerande..

 29. haha, jag gillar din liknelse, den är ju sann, men jag tror ju inte att diskussionen här syftade till att på ett ekonomiskt plan lösa själva problematiken, utan snarare diskutera frågan.
  men när det gäller frågan flyktingar i hofors, så är det ju en del i regeringens plan att placera ut dem i mindre kommuner, just för att komma ifrån storstadsproblematiken. Så för mig rimmar det lite illa att man i spaltmetrar på olika bloggar och forum ondgör sig över regeringens flyktingpolitik, och när de väl tänker om, och placerar dem i hofors och liknande småkommuner, så får jag en känsla av att de inte är välkomna. Av de människor som kritiserar regeringen.
  för hofors så innebär det några nya jobb, som inte ligger kommunen till last, och det borde väl vara bra, tycker man. sen håller jag med om att diskussionsklimatat i sverige är så jävla trångsynt, och tack gode gud, för de invandrare (! ) som törs ställa upp i debatter och själva kritisera den politik och den passisivisering som beslutsfattare ägnar sig åt. de är friska människor med drivkrafter (de flesta) som vill något med sitt liv, men av någon anledning så har vi ett system som till ganska stora delar vill vårda sönder deras drivkraft, som om de vore skadade barn och vuxna som krälat över gränsen med handgranater i hälarna. vilket väldigt sällan är fallet.

 30. Undrar vart debatören Mats har tagit vägen? 🙂 saknar hans klarsynta inlägg….. Kul att se att det finns sådana som Johan som kan säga nått positivt om Hofors för en gång skull 🙂 Trots att du flyttat härifrån! Jag är säker på att alla kritiker när det gäller flykting ungdomar kommer att få chansen i flera sammanhang att få ställa frågor om den verksamheten. Hoppas att de/ni kommer då och inte bara sitter hemma och gömmer er bakom dataskärmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *