Andra Slags Nätverk

I söndags så hände det som vi fasat för en tid. Att fastna i ett av dessa förbannade fiskenät som några individer envisas att använda trots att vi inte lever i tider eller regioner där fiske med nät skulle vara nödvändigt. Man försörjer inte längre sin familj med nätfiske, finns bättre och billigare varianter av grisföda så varför lägga ut nät som riskerar att slitas loss och driva omkring och ställa till med fanstyg? En teori säger att det är en inbiten gäddhatare som gör detta för att minska beståndet till förmån för andra ”finare” fiskar. Vet inte om den teorin är hållbar men vad skall man tro. Denna gång fastnade en mycket älskad wobbler och det var ren tur att den inte blev kvar i djupet. Och även om vi fiskade upp nätet istället för en potentiell storgädda just där så har vi ingen nytta av nätet och ingen lust att återbörda det till sjön eller ägaren igen. Nätfiskare suger penis!

Dock fick nätet avslöja något som vare sig jag eller fiskekamraten sett tidigare. Ett stort taggigt odjur som måste ha förmågan att leva under vatten. Någon som har en aning om vad det kan vara mer exakt? Ca 2.5 cm stor och svart. Taggar på skalet likt ett urdjur. 

Dagen innan träffade vi på ett annat slags nät. Ett av spindel tillverkat sådant. Ryggade tillbaka lite granna när jag såg denna maffiga sak med lustigt mönster på ryggen. Aldrig sett tidigare.

Den umgicks dessutom med hundratals små spindlar som försökte springa undan kamerans dokumentation. Nu vet jag inte mycket om spindlar men kan den övre bilden vara en hona och de små hennes ungar? Honorna brukar väl som med kvinnokampens utveckling i samhället, äta upp hanarna när de gjort ”sin grej” med avel.  

Vad kan detta vara för slags spindelart?

6 thoughts on “Andra Slags Nätverk

  1. det var ju inte svårt att se vad det är för skalbagge det är ju en kommunal politiker bagge ja ja eller med sitt latinska namn dyngys politikus baggus

  2. RD : Tveksam ryggteckning tycker jag för att det ska vara takspindeln men man vet ju aldrig, sen att den är mest förekommande i danmark gör det inte troligare heller. Har själv sökt utan att finna den men med tanke på att den levde mellan 2 skivor ganska trångt med 1 miljon ungar borde det inte vara så svårt att reda ut, De är allt bra vackra dessa naturens skapelser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *