Lagöverträdelse På Center För Ensamkommande Flyktingbarn

I Gävle skriver kommunen speciella ”antirökkontrakt” med ungdomarna. Intressant ur många synpunkter och jag skall strax komma till varför det skulle komma att beröra även ungdomar i Hofors.

Ungdomarna ska hitta en tobaksfri vuxen att ingå ett kontrakt med. Då får de ett medlemskort som ska ge rabatter hos lokala företag och möjlighet att vinna priser i utlottningar

Enligt uppgifter som Hoforsbloggen tagit del av är endast en klassPetreskolan i åk 7-8 helt rökfri. Det är alltså av betydelse att kommunen försöker med liknande taktik som i Gävle. I synnerhet eftersom Hofors Kommun skall satsa på att få landets bästa skolor. Tobakslagen säger:

Då kommer vi till min fundering angående ”de ensamkommande flyktingbarnen” som flyttat in i Orions påstått tomma lokaler. De skall ju enligt alla uppgifter som basunerats ut vara Barn eller ungdomar under 18 år. Så vem i helvete är det som är ansvarig på Orion just nu och låter dem stå och röka ute på uteplatsen helt öppet? Vem är det som säljer tobaken och bryter mot lagen? Ett lagbrott som skyndsamt borde undersökas.

4 thoughts on “Lagöverträdelse På Center För Ensamkommande Flyktingbarn

 1. Nu kommer du säkert få en massa tråkiga kommentarer om att det är nere på en löjlig nivå. Men du har HELT RÄTT!!!
  Någon är anssvarig och det bör utredas om det är Arne eller Ica eller möjligtvis Prix som bryter mot lagen och därför skall bli av med sitt tillstånd att sälja tobak.

 2. Man kan inte direkt pissa Karl XVs ord i ansiktet om man nu skall fortsätta bygga vårt land med nya medborgare heller:
  Med lag skall man land bygga!!!!!
  Jag tolkar det som att lagen är mycket viktig

 3. Ja den ungdomen får väl köpa där alla andra ungdomar köper sina cigaretter. Hur gör Svenska 17åringar? Vi kan ha hur många lagar som helst som gäller Svenska som invandrarungomar men att peka ut en enskild invandrarungdom och basunera ut att lagen skall följas tycker jag är lågt. Var är i så fall de svenska föräldrarna som skall se till att inte ”våra” barn röker och var finns lagkravet på dessa ungdomar? Lite som att kasta sten i glashus och gnälla på detta sättet.

 4. Det är inte dom barnen jag ifrågasätter, det är de ansvariga som tydligen har skeva inställningar till lagen. Eller skall det vara skillnad på svenska föräldrar och vårdnadshavare för dem anser du?
  Föräldrarna har ett ansvar att ta reda på vilket ställe som säljer tobak till deras barn, likväl ”ensamkommande barns” ansvariga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *