Anders Eklund Granskas För 100-tals Våldsbrott

En av Hoforsstörsta kändisar” på 2000-talet är åter aktuell då han teoretiskt varit i närheten av platser där 396 olika våldsbrott begångna.

Han är dömd för våldsbrott och sexualbrott. Både forskning och erfarenhet visar att de som begår sådana driftsstyrda brott ofta är skyldig till fler än de döms för. Sen har han visat på stor variation. Bland annat genom att både ge sig på barn och vuxna kvinnor

Glöm inte bort fallet Anders Eklund när ni röstar i höstens val. Vänsterpartiets företrädare på orten  anser nämligen att han åter skall gå på gatorna bland oss som ”återanpassad” medmänniska… 😉

Arbetarbladet kör en lokal nyhet de med..

21 thoughts on “Anders Eklund Granskas För 100-tals Våldsbrott

 1. Nu ljuger du igen. Jag har aldrig sagt eller påstått något sådant. Jag har sagt att när en person är sjuk när de begår brott och det är pga sjukdomen så kan de när de är friska släppas ut igen, det finns inget specifikt om Eklund i det. Sluta komma med lögner om mig, det är tröttsamt.

 2. Det är du som inte kan stå för vad du säger dubbelansikte. Du vill inte ha folk inne på livstid eller straffa gärningsmännen med kännbara straff, och det gäller således även sådana som Anders Eklund. Stå för vad fan du kläcker ur dig istället.
  http://hoforsbloggen.se/?p=2738#comments
  ”Hela vårt rättsystem är dessutom uppbyggt kring idén om att man ska försöka hjälpa brottslingar att bli laglydiga människor, straffen är inte till för att hämnas. Vårt system är dessutom mer effektivt än andra, för det är väl trots allt mindre kriminalitet som är målet, inte att spärra in så många som möjligt?”

 3. Var har jag någonsin påstått att Anders Eklund ska släppas på fri fot? Det du citerar pekar inte på något sådant faktum. Sluta ljug, lögnare!
  __
  ”Du vill inte ha folk inne på livstid eller straffa gärningsmännen med kännbara straff”
  __
  Jag har inte påstått något dylikt. Det jag vänder mig emot är att göra det pga ett hämndbegär, väsentlig skillnad. Sluta lägga ord i min mun.

 4. Du har ju gång på gång sagt att du inte kommenterar enskilda fall men Eklund är en del av statistiken vare sig du vill eller inte. Därav drar jag slutsatsen att du som företrädare för Vänsterpartiet vill ha ”humanare” straff även inkluderar Eklund, Hagamannen, Lasermannen och alla andra grova våldsmän rehabiliterade oavsett brotten. Ingen lögn alls. Ditt humör när du tappar brallorna verkar nästan lite psykotiskt.

 5. Vad gör man inte för att komma in i politkens glänsande korridorer, och med jättepensioner inför sin ålderdom ? Tydligen allt ! Jag och min sambo vet mycket väl, vem denne man är, och jag garanterar Dig och alla andra, att han blir aldrig rehabiliterad ! Har egen erfarenhet av honom, även om han ej lyckades skrämma mig, men jag är enormt tacksam att inte min dotter föll offer för honom.

 6. Jag har inte tappat vare sig humör eller brallor.
  __
  Vad vill du införa? Tortyr? Jag ställer inte upp på det. Fascistoida metoder hör hemma i bananrepubliker och Israel, knappast i Sverige. Rättsystemet ska fylla ett syfte, vilket syfte vill du att det ska fylla? För min del anser jag att färre brott begångna är betydligt bättre än mer välfyllda fängelser. Tycker du att vi ska slösa pengar på att spärra in snattare på livstid får det stå för dig, kom inte och klaga på invandringskostnader sen bara.

 7. Hur f-n orkar Du med Dina egna åsikter ? Vad menar Du med att vi inte ska klaga på invandringskostnader ? Du anser att kostnaderna på snattare överstiger kostnaderna av invandringspolitiken ? Puss och kram till Dig, det är Du värd !

 8. Jag skriver inte under falskt namn för att ge sken av att ha mer stöd åtminstone. Eller vad säger du Anitha?

 9. börjar bli lite trött på Xamuels humörssvängningar och ordförrådet….
  lämpar sig inte för en politiker…..välj dina ord och låt dig inte provoceras..
  Xamuel

 10. Haha, ja, det är så mycket enklare att attackera personliga attribut snarare än själva sakfrågan. Vilken del av mitt ordförråd som anses olämpligt vore intressant att få ta del av, för jag har blivit anklagad för att ha ett alldeles för uppstyltat ordförråd också. Men det är svårt att vara alla till lags. Jag låter därmed saken bero.
  __
  Anitha, du läser inte vad jag skriver. Peter har tidigare framfört att man kanske skulle införa USA:s ”three strikes”-system, vilket innebär att en snattare skulle kunna få livstid om han/hon åker fast tre gånger. Vem som helst kan inse att det skulle kosta samhället gräsligt mycket pengar i längden, bra mycket mer än 7 miljarder i statsbudgeten. Läs först, kommentera sedan.

 11. Kostar samhället mer? Vad kostar det då inte företagare som alltid blir utsatt för stölder. Vilket i sin tur medföljer högre priser för oss alla andra oskyldiga,
  begår man systematiskta brott ska man banne mig vara kännbart oxå!
  Inför dödsstraff för såna som Eklund,Flink, och våldtätsmän/pedofiler etc som gång på gång återfaller till gamla synder.

 12. Flink vet du som bekant att han inte är en återfallsförbrytare, men brottet han begick berättigar inte honom att gå ute igen. Oavsett hur skötsam han är idag på kåken. Fängelsemiljön råkar ju passa hans ”natur” och behov av struktur ypperligt dessutom.

 13. Vi vet ju inte om Flink är en återfallsförbrytare?? Det är ju ingen som vet änn… Varför då gambla med att släppa ut han? Han är ju ändå en massmördare..! 7 döda på sitt samvete. Finns tyvärr inget försvar att Karln skulle vara sk återställd till samhället,

 14. Men herregud, döden är ju inget straff, det är en gåva. Eklund hade nog en religion precis som muslimerna att ju fler brott jag begår & dödsfall dessa för med sig ju finare blir paradiset, nä ner me han i en håla & låt han äta sin egen skit tills han dör (blanda ut med lite knäckebröd så lever han längre) Kanske borde man även ha en allmän toalett ovanför gropen? Många vackra sätt att dö på finns för dessa äckel men inget sätt är avskyvärt nog tywärr.

 15. Är emot dödsstraff, då jag anser att ingen människa har rätt att ta livet av någon annan, i någon form. Risken för oskylidgt dömda finns också.
  Men hårdare straff är jag för, livstid skall vara livstid och inget annat. Döden kan vara befriande i vissa fall så att leva inlåst är det värsta straffet.

  Hörde att dom infört (eller ska?) kemisk kastrering i Polen. Något att begrunda.

 16. En liten stilla reflektion i ämnet:
  Eklund är från Torsåker… det måste betyda att alla Torsåkersbor är pedofiler, mördare mm och borde utvisas ur landet…., eller hur Anitha??

 17. Ska bli spännande att höra resonemanget om hur man skulle återupplivat Sture Bergvall idag. Om vi utgår ifrån att han är oskyldig och erkände brotten för att få tillgång till medicinering. Med det resonemang som förs här skulle han avrättats för över tio år sedan, kanske oskyldig.
  __
  Chrill, du kanske inte läst någonting om det amerikanska rättsväsendet, men för att göra diskussionen kort:
  Kostnaden för att spärra in någon på livstid i fängelse överstiger troligtvis ganska grovt kostnaden för samhället om denne skulle livnära sig på att snatta sin mat resten av livet. Vi tänker oss att en person livnär sig på att snatta microvågsugns-matlådor för tre mål mat om dagen. Den totala summan skulle uppgå till någonstans runt 75 kr/dag och individ. Jämför det med kostnaden för sluten vård, vilken är i genomsnitt 2455 kr/dag och individ. Jag antar att du tycker att öppen anstalt är alldeles för mesigt straff för grova brottslingar som stulit matlådor, men för skojs skull tar vi med kostnaden för den också; 1599 kr/dag och individ i snitt. Jag förstår att du anser det problematiskt med höjda kostnader för maten i butikerna, men borde inte skattehöjningen för att finansiera fängelsesystemet oroa dig mer? Även om vi skulle ha frivård så skulle det kosta mer, eftersom den kostnaden ligger på ca 190 kr/dag och individ.
  http://www.kriminalvarden.se/sv/Startsida-skolportal1/Conny/Kostnader/
  __
  Det kan kanske vara något att tänka på även för dem som i övrigt förespråkar grövre straff och dylikt.

 18. Intressant tanke men de flesta verkar felaktigt tro att Sture aka Quick skulle vara helt oskyldig bara för att flertalet av hans påstådda mord kan ifrågasättas starkt. Det är fortfarande en sjuk individ som inte skall beträda gatorna bland vanliga människor igen.

 19. När det gäller straffrätten så har vi ju tydliga exempel på att det inte fungerar här:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7202606.ab
  Nu vill ju inte du diskutera särskilda fall men kan du förstå någonstans att en familj förlorat en 78-årig kvinna medans gärningsmannen får gå hem och fira domen med sin egen mamma på fri fot väcker anstöt hos en majoritet av det svenska folket.

 20. Jag har nu inte påstått att Bergvall är oskyldig, det är upp till rättsväsendet att avgöra den frågan. Men just nu råder det tvivel om att han är skyldig. Visar det sig att han är oskyldig till allt utom just att vara psykiskt sjuk, är det värt ett dödsstraff? För om man ska dömas till döden för mord skulle han varit död vid det här laget och då hade det varit möjligt att en eventuellt oskyldig man mördats av staten.
  __
  Det är klart att det kan väcka anstöt om han firar, nu vet ju inte jag om han firar. Att vara glad att slippa fängelse, om än temporärt, är väl ganska naturligt. Nu ska vi väl faktiskt inte bedöma hans sinnesstämning utifrån domen, utan hans gärning, vilket är rättssamhällets uppgift. Bedömer Hovrätten att han kan släppas fri så får det stå för dem. De bedömer tydligen att risken att han ska begå fler brott är liten, alltså ska han, enligt lagens mening, inte spärras in. Du kräver hämndaktioner mot medborgare i samhället, utan att rättsväsendet har fått gå igenom hela rättsprocessen. Det du eftersöker är ett rättslöst samhälle i sådana fall.

 21. En liten anekdot i ärendet ”Sture” är att när jag och mina kamrater var unga och bodde i Falun såg vi honom gå med sin afghanhund dagligen på motionsspåret ovanför vår gata. I skogen nära spåret hade vi byggt en trädkoja och en dag stod det skrivet med tusch på väggen att en ung pojke vid namn ”Sture” ville vara med och bygga på kojan samt ett telefonnummer. När vi ringde så var det en man som förställde rösten i ljus ton och låtsades vara en yngre grabb. Vi skrek gubbjävel i luren och lade på och efter det syntes mannen med afghanhunden stående vid spåret och blängande på oss. Obehagligt med facit i hand eller hur?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *