Owe Thörnqvist – En Rasist?

Jag fick telefon från brorsan
att det var illa ställt med morsan
och han tyckte att jag skulle skynda mig hem.
Jag tog planet i från Rio
samma morgon klockan tio
och var hemma kvällen efter kvart över fem.
När jag såg min gamla mamma
grät jag tårar och jag stamma’,
hon försökte le och ville hålla min hand.
Doktorn sa att det hänt vid buss-stationen,
när hon hämtat folkpensionen
slogs hon ned av tvenne modiga män.
Att dom sen fick nå’ra dar i buren
lär inte bota skallfrakturen
och dom lär redan va’ i farten igen.

Är det sant att knarktrafiken
har förgiftat politiken
och att statsråd och polis har tvätt i dess byk?
Och att härvan bara växer,
Mr Y och Mr X är
ej dom enda bovarna som borde ha stryk?
Att vår invandringsminister
har fått tips av antikrist här
och släpper in dom gangsters andra länder kör ut?
Att fascismen gror i våra parker
i takt med terror, våld och knark här
att säkerhet och trygghet börjar ta slut
Att ingen vill ta ansvar mer för knogen
man lägger ner, nu rostar plogen.
Så här var Sverige inte funtat förut!

Kära svenskar, vad blev av er?
Det finns justa jugoslaver
liksom greker och turkar här i vår handelsbod.
Men mitt i bidragskarusellen
står nu jättedamen Ellen,
Moder Svea och bligar dumt som en plundrad kommod.
Det som ligger dig i fatet
är allt världsförbättrar-pratet
mens dina egna ungar sprattlar i maffians nät.
Och dom knarkar, svinar ner och stjäl,
våra gamla sparkar dom ihjäl.
Vad i helvete, Moder Svea, har du ställt till?
De politiker som dig förådde,
och media-cyniker som sådde
kaos får dig att verka helt imbecill.
Rum-dumme-dum-dill, rum-dumme-dum-sill,
dom lurar dig så mycket dom vill.

12 thoughts on “Owe Thörnqvist – En Rasist?

 1. rasist? knappast..läs HELA texten..

  ”Kära svenskar, vad blev av er?
  Det finns justa jugoslaver
  liksom greker och turkar här i vår handelsbod.”

  Poängen är inte att vi ska va rasister, poängen är att vi svenskar räknas lika mycket som andra folkslag..vi ska sluta be om ursäkt att vi finns och vara mer stolta över vår kultur. vi ska stå upp för oss själva helt enkelt, och inte låta oss plundras.

 2. Härlig gubbe det här, omtyckt & hatat av många precis som mig haha… Känner honom privat från barndomen.

 3. @Snuppedullan: Jag menade naturligtvis inte att han skulle vara rasist, men hans text kan ju tolkas som det eftersom kritiken han framför är samma kritik man framför nu, men nu är det rasism och främlingsfientlighet att fråga samma saker.

 4. Nej, det är inte rasistiskt att fråga om varför människor beter sig illa. Det är rasistiskt att påstå att de gör det för att de är tvungna att göra det för att det ”ligger i deras kultur” eller ”har det i blodet” genom arv. Om man däremot börjar analysera de sociala förhållandena i samhället, som oftast är orsaken bakom det sociala beteendet, då kan man finna svaret.

 5. Lite märkligt dock att en sång från 1981 fortfarande känns lika aktuell. I synnerhet de sista textraderna (innan Rum-dumme-dum-dill”

 6. Ska vi analysera de sociala förhållandena i Sverige eller i deras hemländer? Om det visar sig att problemet ligger i det sociala förhållandet i hemmlandet för invandrare från ett land, är det då alltså helt OK att säga att vi vill ej ha flyktingar från detta land utan hellre vill ha flyktingar från ett annat land där det inte är lika mycket problem och människorna därifrån har även lättare att anpassa sig till Sverige?

 7. Vad var Hofors i sin glans, innan Bloggmaster fanns ? Grått och trist, men nu i ständig strålglans ! Var hittade Du denna låt ? Trodde jag hört alla av honom ? Eller blev den ” portad”, redan då ?

 8. Skrämmande utveckling, och inget kan göras för att stoppa det hela, då är man rasiststämplad ! Vet ej vem Du är, men inser att Du bör ha en chefsposition inom Hofors Kommun, annars får vi dödliga flytta !

 9. Problemet med invandrar/flyktingdebatten är ju att det spenderas mer tid på att attackera varandra än att diskutera själva problemen och hur det skall lösas.

 10. Så sant, min vän, konfronterades med detta problem i min affär senast idag, när jag satt i ett samtal med en färgad man och hans syster, och blev avbruten i vårt samtal, där jag reste mig upp och kramade en afrikansk kvinna, som jag verkligen har en nära relation med, medan han och hans syster genast lämnade mig och affären. Varför ? Vet ej varför, men misstänker att dom ej har samma åsikt inom det religiösa, något som inte jag eller någon annan vet något om, men vad jag förstår är ett trauma för många .Vilka av dessa två ska klassa mig som rasist, när jag behandlat båda lika ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *