Vad Är Det För Fel På Vendator?

Moderaternas ”starke man” Alf Persson har tydligen en betydligt bättre hemsida/blog än den jag refererade till tidigare. (Klicka på bilden för att komma dit)

perssonblogHar suttit och läst lite av det han tar upp och mycket känns faktiskt som realistisk kritik av sittande Kommunledning. Kan instämma i en hel del då det överensstämmer med den uppfattning jag fått av lokalpolitiken. En sak som jag särskilt fastnade för var avsnittet där han kritiserar kommunens ungdomar och kallar dem lata.

inläggapDet verkar nämligen så att Vendator har annonser ute på AMS ständigt.Även på sin egen sida. Det finns inte många lediga arbeten som annonserats ut i Hofors så jag trodde någonstans att Vendator hade häcken full med att tillsätta platserna bland alla sökande. Om man inget arbete har, ingen inkomst att prata om får, så begriper jag inte varför man inte söker det som finns. Vill man stanna i Hofors måste man ju kämpa med näbbar och klor om de arbeten som erbjuds. Eller är det verkligen så att ungdomarna och de arbetslösa i Hofors är lata?

Jag pendlar själv numer för att utföra mitt arbete. Goda kommunikationer gör det fullt möjligt för mig att arbeta i Falun (såvida tågen kommer i tid eller alls). Tillsammans med mig åker dessa ”strida strömmar” som Alf Persson nämner tillbaka till Dalarna vilket känns väldigt konstigt. Rör sig om 15-20 stycken enbart på tåget. Borde ju rimligtvis vara fler Hoforsbor som arbetar på annan ort.

Nu kan man tycka vad man vill om telemarketing. När jag lämnade Hofors för en sådär 20 år sedan och flyttade till Stockholm för att öppna företag arbetade jag och min affärspartner extra på ett telemarketingföretag på Hammarbyhöjden. Att sälja per telefon är fruktansvärt svårt med tanke på hur man tas emot när man ringer. Alla vet väl av egen erfarenhet hur irriterad man blir när man blir uppringd av någon som inte tar nej som svar. Men det är ändå ett arbete och en erfarenhet rikare. Hur skall man annars få sina erfarenheter om man inte testar? Kan detta månne vara den Hoforsanda jag febrilt söker efter? Att vara kräsen.

Hörde skrämmande siffror vad en arbetslös person som stämplar egentligen får ut. Runt 9000 kronor i månaden. Vad får en som inte lyckats skrapa ihop arbetad tid för att vara berättigad till A-Kassa? Vendator erbjuder ju en fast lön.

vendatorRäknar man lite på det så blir ju kontentan 8h x 85:- = 680:- x 5 = 3400:- x 4 = 13600:- – 33% = 4488:- i skatt = Netto 9112:-

Detta om man får lägsta lön och har 33% skatt (osäker på vad den ligger på i Hofors) Arbetar 5 dagar i veckan 8 timmar om dagen med en timmes lunch och inte säljer något alls. Lönen ökar ju med en potentiell bonus också. Borde det rimligtvis inte vara bättre att ta sig en anställning och tjäna sina egna pengar istället för att få bidrag? Utöver självkänslan att tjäna egna pengar blir det en merit att lista i sitt framtida CV.

I det där fallet måste jag nog hålla med Alf Persson att något är riktigt fel. Men det kanske är så att Vendator är en dokumenterat dålig arbetsgivare? Om så är fallet, kan ingen berätta varför?

11 thoughts on “Vad Är Det För Fel På Vendator?

 1. Telemarketingföretag är gangsters. Du får bara fast lön då du kommit upp i en viss försäljning som det i princip är omöjligt att komma upp i. Så är det. De har en otrolig personalomsättning sådana där företag. Alla jobbar en månad eller två och slutar. Det är skamligt att Arbetsförmedlingen ens gör reklam för sådana företag. Bra försäljare får riktiga försäljarjobb.

  /Mats

 2. ”Mats”
  Det är sant som du skriver, helt sjukt efter vad jag hört.

  9k i lön är ju faktiskt också mindre än vad man får i stämpling, samt detta 8-17 är ju också så svenskt som något kan bli, du berövas en timme varje dag (obelönad) för att kunna äta, är det så i andra länder?

  ….Personligen tycker jag att dessa företag ska skrotas bort helt, jag går hellre utan pengar helt än utsätter mig för det här skiten, ett jobb ska kunna ge något till dig själv, någon slags utveckling så att man kan känna ”viss” glädje,
  det är inte så bra att det står att du fått sparken för att du slagit in en dataskärm i ren frustration i ditt cv vilket med säkerhet skulle hända mig…

 3. Nja det är en fast lön med möjlighet till bonus. Sen måhända man inte blir långvarig om man inte säljer in något, men jag hörde ett par av dem snacka på tåget in till Falun och de verkade ha allt från Illustrerad Vetenskap till kampanjer för Röda Korset/Rädda Barnen att kränga. Jag gillar inte heller den här typen av företag men visst fan måste det vara bättre att jobba där än att gå på socialbidrag?

  Sen när det kommer till ungdomar, direkt från skolan på bidraget och neka arbeten ”de inte gillar”. Bara inse att de inte får ett flashigt IT-jobb med 100 K i månaden om de inte sliter för det. Har ju hört av flertalet att det inte finns några arbeten men uppenbart söker ju Vendator folk. Bra att ha tills man antingen fått erfarenhet av att sälja eller tills man hittar ett annat arbete.

 4. RE: Bloggmaster

  Om cet är så att de kan tjäna de där niotusen i månaden där varför söker de folk då hela tiden?

  Jag vet inte om det du nämner är bra att sälja men sanningen är att 99% av de där jobben är ren utsugning och en blåsning samt verkligen inget för en ung människa att börja sitt yrkesliv med. Jobbar man ska man ha betalt för det. Lovar någon en ”fast lön” ska man ha det annars kallas det bedrägeri eller hur? När de lovar det på ett sådant jobb ska man dra öronen åt sig.

  Tidigare har jag roat mig med att söka på Google för att få svar på hur dylika företag är och då alltid fått veta att det är båg. Måhända är Vendator ett nystartat företag för jag har bara hittat en ung tjej på nitton som jobbade där i oktober och skrev att hon trivdes (Sth). Då frågade jag om hon jobbar kvar och hur det var. Vi får se vad vi får i svar. Jag vet hur det är i Umeå och vad jag har googlat fram annars. Nej ett riktigt jobb med riktig lön och inte bara en massa löften är vad en ung människa behöver som första jobb. Det är bara de där som har telemarketingföretagen som blir rika på det där. De borde förbjudas att annonsera genom Arbetsförmedlingen som sagt.

  /Mats

 5. ….Personligen tycker jag fortfarande att dessa företag ska skrotas bort helt.

  Vill jag ha en vara så köper jag den utan att nån jävxxx telefonförsäljare ska stoppa upp den i örat på mig osedd.
  Bara jävxxx tjat från den sortens företag.

  va det inte en dokumentär eller extra nyhetsinslag nyligen om dem förresten? Där de anställda var avlyssnade & kontrollerade till max, fick inte ens gå på toaletten om jag inte minns fel. (ska kolla upp det)

  Vi kan ju om inte annat be ”Alf nöffnöff Persson” att jobba där ett år & sedan utvärdera hur jobbet var vilket skulle vara sunt för politiken i övrigt för att få ner även dem på marknivå.

 6. Pike.Jag diskuterar mkt. gärna vidare. Men i nästa inlägg där du nämner mitt namn med ironi bör du underteckNa med ditt rätta namn. Du har tydligen i aning om vad jag jobbar med. Inte på Vendator men sedan många år i en liknande brasch här i Hofors. I min värld så måste vi acceptera tjänsteföretag även i Hofors om vi skall överleva som ort och kommun.
  Det tar jag gärna en seriös diskussion om.

 7. Alf ””” Citat: min värld så måste vi acceptera tjänsteföretag även i Hofors ”””””

  Vad är det för tjänst man gör genom att ringa & störa folk på deras fritid genom att försöka tracka på en en massa ”erbjudanden” som ändå inte är bättre än något annat?

  Vill jag ha något söker jag upp det själv, vill att vi skrotar samtliga sådana företag i hofors & föregår med gott exempel jäntemot andra kommuner.

  Angående ironin i namnet ser jag inga fel gjorda då jag försöker lätta upp stämningen i alla lägen, nu råkade det vara ditt namn som råkade stå i centrum då du förespråkar sådan här skit. Ge & ta ironi borde väl inte vara så svårt även för en …. humm politiker

  btw.. Kan du förklara för mig varför inte af får ge tips om seriösa eller oseriösa jobbcoatcher? & varför de dragit in på nästan alla utbildningar du som vet så mycke om livet & kommunöverlevnad?

 8. Hej. Kolla på min hemsida under helgen så får du och övriga en redogörelse för mina åsikter om näringslivsutveckling. Det går även utmärkt att kommentera mina synpunkter även där.
  Som fritidspolitiker får man delge sina åsikter på fritiden.
  Så håll ut.

 9. Jag skulle vilja rekomendera er att ta reda på fakta ordentligt innan ni dömer ut företag och brancher. Många ungdomar går till telemarketing efter de gått ut skolan och får värdefull arbetslivserfarenhet. För att sedan gå vidare till otroligt bra jobb, att ha ett säljjobb på ditt CV är alltid meriterande då alla brancher på något sätt har med försäljning att göra. Ofta får du också mycket utveckling genom telemarketing. Sedan finns det alltid oseriösa aktörer som inom alla brancher tyvärr men döm inte hela branchen för det..

 10. Håller med föregående talare. Försäljning i alla dess former är oerhört god erfarenhet och ni är (ett uttryck som jag gillar) white trash om ni hellre går på bidrag än att jobba. Alla företag säljer på ett eller annat sätt (ja till och med Röda Korset som det står på bloggen). Om ni inte gillar företagande eller näringsliv som ägnar sig åt försäljning kan ni väl flytta till Cuba, jag kom precis därifrån. Staten driver allt. Ingen ringer hem på kvällarna men ingen var speciellt lycklig heller. Ganska deprimerande. Länge leve fri konkurrens och utvecklande näringsliv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *