Vi Stryker Vendator Som Seriös Arbetsgivare

Igår frågade jag det var för fel på Vendator och en anställning där. Jag uppmärksammades per mejl om några saker som sätter företaget i ett annat ljus. Bland annat en händelse 2 år tillbaka:

vendatorOch en från tidigare i år:

vendator2Vendator verkar alltså anställa och avskeda personal efter eget godtyckligt sinne. På annat sätt kan jag inte tolka artikeln. Att avskeda fast anställd personal och istället erbjuda dem timanställning vid behov låter inte som ett seriöst företag och är det verkligen i harmoni med Lagen om anställningsskydd ?

Min aningen ”positiva syn” visade sig alltså vara en illusion. Telemarketingföretag är rena rama bluffbranschen helt enkelt. (Tack Pike och Mats 😉 ) Man är ju inte bättre än att man kan ändra sig helt enkelt. Då återstår det bara i dagsläget 231 arbeten i Gävleborg och 5 i Hofors varav vi kan stryka Vendator som seriös arbetsgivare antar jag.

arbetenhofors

Det finns dock en kille som efter 2 månaders arbete inom just Vendator verkar trivas. Carl Sätterström beskriver på sin blog det jag påpekade igår om Rädda Barnen mm.

Så hur är det då att arbeta som telefonförsäljare, en av de mest hatade yrkesgrupperna? Jag måste ju först berätta att jag har haft en fantastisk tur eftersom jag ringer åt Rädda barnen. När jag jobbar så känns det inte som att jag ringer och kränger på massa saker till folk. Jag ser det mer som att jag jobbar med välgörenhet, det gör det lite enklare att ta sig till jobbet varje dag”.

9 thoughts on “Vi Stryker Vendator Som Seriös Arbetsgivare

 1. DO anmälningar och ”nysvenskar”.. Ja det vet vi ju hur det är. Islam som affärside brukar jag säga. Man ska inte tro för mycket på det där. Vad gäller avskeda fast anställda kan man bli tvungen att göra det. Men det är antingen oseriöst eller väldigt dåligt planerat att anställa så många för att kort tid därefter vara tvungen att sparka dem. Men de fick ju bra reklam i alla fall;)

  /Mats

 2. Lars: Fast det är ju en slags ”icke-nyhet” eftersom man har Rädda Barnen som kund sedan tidigare. Står ju inget om att man inte debiterar Rädda Barnen för tiden de lägger ned ”Aktiviteten sker från efter lunch fram till kvällen”. Några timmars bösskramlande på gator och torg, ett arbete de ändå skulle ha utfört. Om detta är julklappen istället för att ge sina anställda en chokladask är det bara patetiskt.

 3. Jag har efter skatt betalt 4800kr x2 = 9600kr/mån
  Ska jag då ta ett jobb som ger 9100 kr & jobbar 1 år blir kontentan att jag får ut 7280kr nästa arbetslöshet (räknat på de första 100 dagarna”80%”) sen sjunker det ytterligare med 10% efter regeringens normer om arbetslöshet.

  Thats it. … Företag i helhet utnyttjar situationen med lönesänkningar & arbetsförkortningar samt praktikplatser i dagens sverige & ska vi följa strömmen & ta alla skitjobb som det här, är vi snart nere i en lönenivå som kina & tvinga våra barn att arbeta vilket strider helt mot ”rädda barnens” vision.

  (en som inte är rädd att ta i)

 4. RE: Pike

  Ja kan man välja så är det naturligtvis bättre att ta ett mer välbetalt jobb senare. Om man får det. När du stämplar ut blir det ju inte mycket pengar. För en som inte ens har a-kassa så är det väl ändå tycker jag rätt ok om man får ut nästan tiotusen i lön. Det är ju en början till något i alla fall. De får arbetslivserfarenhet osv.

  Det hade varit annat om det var så att det var bara fickpengar de tjänade på Vendator som jag vet är fallet på många andra sådana telemarketingföretag.

  /Mats

 5. Ska som sagt kolla upp tidigare anställda på just vendator, tror liksom inte det här företaget skiljer sig speciellt mycke från de andra i just det här ämnet, känner flera som slutat & ska kolla med dem personligen, sista jag pratat med var en bror till en tidigare anställd, han jobbade bara 1 vecka innan han gav upp, fick ej svar på vad som var fel men återkommer om det.

  Risk finns att de har tystnadsplikt genteomot företaget, en särskild blankett de lurar på sina anställda innan jobbstart precis som ericsson & andra företag har.

 6. Intressant Pike.. ser fram emot det. Det blir nog de svar som vi båda förväntar oss om de ens får prata med någon som du säger.

  /Mats

 7. Kontakta mig ifall ni behöver en histora/version om företaget. Kan med gott samvete säga att detta företag samt Sonica TM är ganska likvärdiga när det gäller seriösa ”oseriösa” företag.

  Håll er undan om ni kan, finns gott om andra likgiltiga arrbeten med bättre kollektivavtal samt respekt för de anställda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *