Hoforsbilder

kentAA hade ju den stora vänligheten att skicka över en CD med Hoforsbilder före helgen. Idag hade jag tillfälle att börja titta igenom dem och det var sannerligen en mindre orgie i minnen och nya intryck av orten som man inte lagt märke till eller helt enkelt inte haft möjlighet att besöka. Dels för att det varit innanför ”stängda dörrar” eller för att jag helt enkelt inte haft någon tidsmaskin (vilket man inser nyttan av nu).

Några smakprov kan jag allt bjuda på från fotosamlingen.

Dels flygfotot där man kan se Storgatan där min första egna lägenhet fanns. Numer heter det Hagaparken och är blott en grushög kvar.

Härlig vinterbild av Brukshotellet som är en välbekant syn för de allra flesta Hoforsborna misstänker jag. Nedan något helt nytt för mig i vart fall. Brukshotellets egen pub. Notera zebraskinnet på väggen, spjuten och stolarna vid bardisken med tydligt safari-tema. Skitläckert helt enkelt! Trots att jag i regel är emot att man jagar djur för nöjes skull så är ju ett zebraskinn ändå ett zebraskinn. 😀

Finns puben kvar idag och hur ser den ut?   

En annan nervpirrande bild är denna från 1898. Sekelskiftet i Hofors måste ha varit något extra. Här skulle tidsmaskinen ha kommit väl till pass.

Ankdammen var en gång i tiden Svandammen. Kanske min absoluta favoritplats i Hofors. Tänk er i all rök från bruket och dammiga grusvägar och skog tätt inpå knutarna ha en sådan kunglig plats att besöka. Kan dock inte påminna mig om att jag sett en enda svan under alla åren jag besökt dammen. Kanske därför man numer kallar den just ankdammen. Billigare fåglar men samma nöje liksom.  

2 thoughts on “Hoforsbilder

  1. En fråga som kanske någon vet svaret på: Är det ankdammen som är Svandammen eller är det det på andra sidan bron som är Svandammen? Har även hört namnet ”Smeddammen” och att det kanske är samma som Svandammen? Någon med bra Hoforskoll som kan svara på hur det ligger till med dessa tre namn?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *