Önskar Tips Om Loppisar

Igår tänkte jag och hustrun (jag fnissar varje gång jag säger det) besöka Möbelberget i Storvik för att om möjligt fynda något gammalt eller behövligt. Men tyvärr slog de igen sina dörrar förra året och ägnar sig mest åt antikmässor och besök på beställning numer. Sedan slog det oss att vi sett en vid campingen i Kungsgården som även den var stängd. På vägen dit noterade vi dock att det under fredag till söndag finns en i Gästrike-Hammarby så planerna att fynda så tidigt i veckan skrinlades och istället planerades en liten rundtur till helgen in.  Det verkar finnas en hel del i krokarna runt Kungsgården/Gästrike-Hammarby. Men var finns det fler? Borde ju finnas en hel del runt Hofors också.

Själva idén med loppisar är ju genial, inte minst med tanke på att våra sopberg minskar drastiskt när människor utbyter skräp eller oanvändbara tingestar mellan varandra. Redan för 12-15 år sedan hörde jag talas om hur man i en bostadsrättsförening i Stockholm upplåtit ett soprum till gratis loppis. Man kunde alltså ställa dit saker man tänkt kasta och låta andra ta hand om dem eller gå dit och leta efter saker som man kanske behövde eller ville ha. Kan man då i dessa ekonomiskt kärva tider tjäna en slant på sina sopor är det ju än mer genialiskt. Kanske vore det något för den outnyttjade marken där Lidl tänkte etablera sig. En billig hyra av bordsplats och med resultatet sjudande folkliv?

8 thoughts on “Önskar Tips Om Loppisar

  1. Får lägga upp ett tidsschema för att hinna med Kungsgården, Hammarby och Järbo helt enkelt 😉
    Kungsgården tror jag iofs man avverkar ganska snabbt. Fanns en kombinerad antik och elaffär mitt i byn samt ytterligare en ”central lada” där med.

  2. Se där ja, ytterligare en ett knappt ”stenkast” bort. Vet du något om Långshyttans älgpark för den delen? Värt att besöka eller bortkastad tid?

  3. Om man gillar tama älgar ( även årskalvar) som man kan klappa och mata med älggodis är det väl värt ett besök. Själv föredrar jag den vilda varianten och särskilt i början av Oktober.
    Finns även möjlighet till förtäring vid älgparken och innehavaren Daniel Svensson är en trevlig prick.
    Loppiset ligger ’downtown ’ Långshyttan ( Gamla ICA butiken) och är ett av de mer välsorterade i trakten.

  4. Ja, det finns en Loppis i Hofors också, och den är öppen varje lördag och söndag mellan kl. 12.00 och 17.00 , där kan Du även doppa fritt för en tjuga, och då är allt hembakat, om Du föredrar en macka, så finns det också, räka 35 kr, övriga mackor 20 kr, då tillkommer kaffe för en tia, väl mött alla Hoforsbor och andra loppiskunder ! Ibland kan det vara dumt att gå över ån efter vatten !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *