Skycab I Hofors?

Jag har en tid hört att något som heter ”Skycab” skulle etableras i Hofors och skapa arbetstillfällen mm. Först idag tog jag mig en liten titt runt på nätet och blir verkligen förbryllad. Företaget existerar bevisligen. Men hur i h’e fick man för sig att de tänkt etablera en testbana i Hofors av alla ställen? I en fin folder jag hittade verkar det ha varit en tanke hos någon. 

untitled

Hittar några artiklar och kommentarer om detta:

Henrik Björman (C) Bloginlägg

Framtidens taxi byggs i Hofors

Det blir ingen spårtaxi i Hofors

Skycab vill att avtalet med Hofors upphör omedelbart

Skycab och Hofors går skilda vägar

Intressant i den sista artikeln är Marie-Louise Dangardts kommentar:

Nej vi kan fortfarande bli ett centrum för spårtaxiutveckling, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt.”

Efter det skall man etablera sig i Umeå och då börjar jag känna att det luktar konstigt om det hela. Min gode bloggvän MatsGalaxybloggen har visat en föga smickrande bild av den kommunen och kanske är de styrande i både Umeå och Hofors ”visionärer” av annorlunda slag. Existerar det här projektet på riktigt eller är det bara en superbra scam för att lura godtrogna idioter på pengar ungefär som Nigeriabrev?

 

Det sägs att detta projekt inte kostade kommunen en enda krona men då undrar jag förstås var de 600 000 kronor som nämns i mötesprotokollet från 090831 under ärende 2 plockades ifrån. Och vem betalade projektledaren mm? Man har alltså pengar att avsätta på fantasiprojekt samtidigt som man lägger ner dagisverksamhet och spar in på skolorna. Jag börjar förstå mer och mer varför många blir smått galna när lokalpolitik diskuteras i Hofors. Kunde man istället inte anmält sig till Kanal 5 för en dokusåpa? Ungefär som ”Ett gott parti” fast på riktigt.

2 thoughts on “Skycab I Hofors?

  1. En fruktansvärt bra ide från början det här projektet, läste med intresse om det för några år sedan & följde utvecklingen, helt plötsligt vart det bara tyst en längre period & sen tog inte kommunen imot det.
    Jag vet svaret idag.
    Vad ska vi med såna här färdkoster till om vi ändå ska riva alla hus i hofors & bygga parkeringsplatser till vår enda affär Prix?

  2. Umeå med ”little big man” Holmlund i spetsen ville ju ha spårtaxi också. Han gör ju allt med sitt Stockholmskomplex för att göra om den lilla hålan Umeå till en storstad;) Sök på min blogg eller googla på det plus mitt bloggnamn så hittar du det säkert.

    /Mats

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *