Ingen ”Bra Affär” Med Ensamkommande Flyktingbarn?

Man blir lite förvirrad när man läser senaste artikeln i Arbetarbladet:

Hemmet för ensamkommande flyktingbarn skulle bli Torsåkers bygdegårdsförenings räddning. Men den nödvändiga renoveringen av bygdegården ser i stället ut att bli slutet för föreningen

Tydligen hade man redan räknat med att inte klara av verksamheten i bygdegårdsföreningen oavsett flyktingverksamhet eller inte:

– Ha det inte varit för boendet hade vi också gått under, men nu gör vi det något tidigare än beräknat, säger Tim Sandström

Intressant i sammanhanget är även kommentarerna till artikeln.

Onekligen ser det ju ut som att det kommer att kosta kommunens innevånare pengar trots att både ”Kreti och Pleti” har försökt försäkra oss om att kommunen minsann inte alls skulle belastas av de ”ensamkommande flyktingbarnen” utan det skulle vara en ”bra affär med möjligheter”. Kan ju vara intressant kanske att få det hela avtäckt innan valet den 19 september.

8 thoughts on “Ingen ”Bra Affär” Med Ensamkommande Flyktingbarn?

 1. Va trött man blir när man ser sådant här… Bara tuta och köra och låta någon annan ta rätt på skiten man ställer till med. Man kan ju tycka att de som är ansvariga för den ökade kostnaden borde bli personligt ansvariga.
  .
  Man kan ju också fundera på om bygdegården var rätt alternativ som boende? kunde man inte tagit ett rivningshotat hus i Hofors som boende istället?

 2. He he, nä så är det ju 😉
  Dock kan vi ju gissa på att det är det överskott som skulle gå till kommunen som kommer att minska.
  .
  Dock tycker jag att detta inte är relaterat till flyktingbarnen, såvida inte någon sagt till hembygdsföreningen att detta skulle lösa sig senare.
  Utan detta tycker jag bara visar hur oansvarsfullt folk handlar ibland, särskillt inom föreningar och kommunal verksamhet. Jag är egentligen bra mycket mer åt det socialdemokratiska hållet än åt högersidan, men ibland funderar man på om det inte skulle vara bättre med mer privatiserade saker så det verkligen var någon som fick ta ansvar för sitt handlande. Dock lockar det däremot in mer oseriösa företag etc som bara vill åt maximal vinst.
  .
  Hur togs beslutet i hembygdsföreningen att det skulle köpas in mer tjänster än de hade råd med? Var det ett extra årsmöte som godkännde det? eller var det ett styrelsemöte eller var det kanske bara någon person som sa ja och beställde?
  .
  Nu är inte jag med i torsåkers hembyggdsförening så det är inte min sak att rota i det eller ifrågasätta det. Ivarjefall inte så länge som detta inte blir en ökad kostnad eller risk för kommunen… Jag gissar på att Korpögat kommer att kolla upp detta mer, såvida inte de som skriver där också är insyltade.

 3. Man hade ju ändå räknat med att inte klara av att hålla ekonomin så varför man tutar och kör utan att se sig om efter en lösning FÖRE framstår ju som oansvarigt.

 4. Oftast när det gäller såna här ”Affärer” om ombyggnationer så brukar det oftast finnas nån svåger i bakgrunden som fått kontraktet av nån i sittande kommun .För det har väl inte blivit en upphandling? Nån som vet vilket företag det var?

  Och andra sidan kan jag ju ha fel oxå….men värt att kolla upp. Nu i valdagar så brukar ju sånt här bli roligt när det kommer lite småskandaler…:=)

 5. När det gäller bygdegården så har inte kommunen något att göra med vilka som renoverat den! Det är bygdegårdsföreningen som väljer vilka företag som utfört arbetet så där kan ni lägga ner direkt!! Om ni ska gå på politikerna i frågan om verksamheten där så måste ni gå på alla politiska partier då alla står bakom beslutet dvs både aliansen och de rödgröna inklusive folkhemmet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *