Stora Kröntjärn

Noterade att det fanns ett antal sjöar/tjärnar och åar som ingår i Hofors FVOs fiskekort som jag aldrig hört talas om. I synnerhet en blev jag nyfiken på och tvingades åka och studera lite. Stora Kröntjärn:

Var lite krångligt att hitta den då kartan inte riktigt överensstämde med verkligheten. Hamnade vid viken i östra delen av den och konstaterade direkt att jag dels behövde ordentliga kängor på fötterna och en båt. Viken är grund och jag bedömde det inte möjligt att fiska från land. Hade inte riktigt tiden att knalla runt (eller kängorna).

Runt hela sjön verkar det gå en gyttjig djurstig som vittnar om att det är ett välbesökt vattenhål för både det ena och andra.

Det finns en eldplats med sittplatser så någon eller några nyttjar sjön. Hittade även en uppdragen båt av storlek mini i ett buskage. Såvitt jag kunde se är det inte möjligt att få ner något större dit heller. Beror på hur det ser ut i andra änden.

Fanns även andra spår som vittnade om att sjön besökts längre tillbaka i historien också. För fiske eller pimplande av öl är svårt att avgöra. De flesta kan irritera sig på att hitta avfall i skogen. Det gör jag med, men inte på sånt här som kommit dit för länge sedan. Tycker det berättar en hel del. Skogsfynd är intressanta helt enkelt. I andras fotspår kan man säga.

Jag är fortfarande nyfiken på sjön eftersom det inte blev mycket till fiske. Är det någon som känner till området och har fiskat där? Vad finns det i sjön och finns det lättare vägar att ta sig ned dit, möjlighet att få ner en normalstor plastbåt?

4 thoughts on “Stora Kröntjärn

  1. Har fiskat en gång för några år sedan från flytring i st, Kröntjärn, Resultatet blev en abborre på kilot.
    Flytringens ägare provade flera gånger och fick några fina gäddor. En som han inte fick drog i väg som den ville utan att han hade möjlighet att bromsa den. Brusten lina och hjärtklappning blev resultatet.

  2. På vintern är den lätt tillgänglig, men nu gillar ju inte du isfiske om jag inte missminner mig. Enligt vad jag har hört finns det som nämnt fina abborrar där, dock har jag inte fått något praktexemplar själv. Dock en trevlig sjö.

  3. Jag kanske får lov att ändra mig om vinterfiske faktiskt. Har dels införskaffat lite utrustning och sen kommer en till vinter där man går och inväntar våren ta livet av mig 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *