Oklart Vad Ovakos VD Heter & Om Bolagets Framtid

Man skall inte måla fan på väggen, men dagens artikel i Arbetarbladet om Ovako och de nya ägarna Triton känns inte mindre ”Gordon Gekko & Wall Street”.

Via Tritons senaste årsredovisning, framgår det att företaget ägs av ett bolag på Jersey, hade en nettoomsättning fram till 2009 på närmare 68 miljoner kronor.

Men vad bolaget har för målsättning med ägandet av Ovako kan ingen svara på. Arbetarbladet har sökt Triton för en kommentar, men utan resultat.

Ovakos vd och koncernchef, Jarmo Tonteri, som kommer att behålla sin position i nya Ovako, är förtegen om de nya ägarna.

– Jag har inte känt till dem sedan tidigare, säger Jarmo Tonteri.

Vad har Triton för avsikter med Ovako?

– Det kan jag inte svara på, säger han.

Vad har de för långsiktiga målsättningar med Ovako?

– Det får du fråga dem om, säger Jarmo Tonteri

För verksamheten innebär det inga förändringar, lovar Jarmo Konteri, utan nu är det bara en ny finansiär bakom företaget som har den ekonomiska styrka som vi saknat sista åren.
– På sikt kan det innebära en utveckling, säger han

Det verkar ju till och med råda oklarheter vad koncernchefen egentligen heter i efternamn (?) beroende på vilken lokaltidning man läser. Även om det blir förändringar eller inte.

4 thoughts on “Oklart Vad Ovakos VD Heter & Om Bolagets Framtid

 1. Dåligt med kommentarer gällande försäljningen av Ovako… vet inte folk vad de ska tycka kanske? Jag antar ju att de flesta i Hofors tycker det är väldigt viktigt hur det går för Ovako. Hur många kommentarer var det om negerbolls inlägget igen… Men det är ju så att folk gillar ”cykelställsfrågor” – http://sv.wikipedia.org/wiki/Cykelst%C3%A4llsfr%C3%A5ga
  .
  Mer angående Ovako, vad kommer att hända de närmsta 2-5 åren? Det är ju ett riskkapitalbolag som har köpt Ovako. De har säkert någon idé med det hela, men vilken?
  Tror de att stålindustrin kommer att ta väldig fart så de bara kan fortsätta driften som idag och sedan sälja med stor vinst om några år?
  Tänker de skala bort vissa delar för att göra det mer attraktivt för någon annan kund?
  Tänker de slå ihop det med något annat liknande företag?
  Tänker de plocka ner fabrikerna och flytta dem till Rumänien eller Kina?
  Eller hur har de tänkt göra för att på några år tjäna mer pengar på köpet av en stålindustri än något annat de kunde investerat pengarna i?

 2. Jag har som sagt stora ”Gordon Gekko”-vibbar av den här affären men jag är ju aningen konspiratorisk. Några jag talat med idag ställer sig ju frågan vad en bolagsform som vanligtvis brukar ägna sig åt snabba vinster vill göra med något som behöver tid för att bli riktigt framgångsrikt igen. Vilken potential är det de ser i Ovako som andra etablerade bolag i samma bransch inte anser sig ha råd med?

 3. Jag tror att dom vill va med när det sätter fart inom stålindustrin å tjäna pengarna och då snabba!!….många företag som inte klarat krisen och ovako har ju gjort det bra lär man väl säga…..och nya investeringar på gång

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *