Svineri Bland Fiskare I Ottnaren

När man ser bilden i artikeln så blir man lätt upprörd. Förstår inte riktigt vitsen med att kapa gäddor på mitten eller ens ta upp dem på land om man inte tänkt sig tillreda dem eller ge bort dem. Att människor jagar gösen är lättare, men i de påstådda kvantiteterna?

Stora mängder med fiskrens intill Gammelstillavägen pekar på att det finns fiskare som tar upp betydligt mer fisk än de själva vill ha. Bland fiskrenset ligger flera stora gäddor som ratats. Liknande platser med stora mängder fiskrens har även hittats på sidan mot Sandviken, uppger Ingemar Åkerström. Han är rejält upprörd över de högar med rens som hittats, och liknande fanns även förra året.

– Då hade vi platser med 30 till 40 stora göshuvuden och så mycket behöver ingen, utan det är troligen fisk som gått till försäljning trots att det är förbjudet, säger han.

I år är det många som trollar efter gös i sjön och det finns både nätfiskare och de som använder långrev. Vissa fiskar intensivt, mest dagligen, och Ingemar Åkerström tror att de tar upp betydligt mer fisk än de själva använder

Upprörande för alla oss andra fiskare också eftersom det lika lätt faller dåligt skimmer över oss.

4 thoughts on “Svineri Bland Fiskare I Ottnaren

  1. Vilken överaskning??????? ja så många nät som det är i Ottnaren så är det inte konstigt FÖRBJUD SKITEN eller höj kortavgiften rejält för dom som lägger nät

  2. Bara instämma. Nätfiske år 2010 i en insjö är svineri. Kan tänka mig att höja avgiften ändå enbart för att finansiera bättre övervakning också. Gynnar alla ärliga sportfiskare i längden ändå.

  3. Jag tror jag förstår anledningen till att Gäddorna är upptagna. Antingen är de fångade i nät och var inte i bra skick eller så är det någon som tror att det gynnar Gösstammen att ta upp så mycket gädda som möjligt.
    Jäkla idioti att slänga hela fiskar ivarjefall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *