Folkhemmet Hofors/Torsåker Inte Välkomna

Nu är det nästa veckas paneldebatt på Folkets Hus som retat upp Folkhemmet. Trots att man är Hofors näst största parti är man inte inbjuden till det viktiga mötet med förstagångsväljarna. Motiveringen har varit att Folkhemmet saknar ungdomsförbund, en förklaring som Kent Olsson inte köper.

– Från början har det aldrig varit sagt så. Då skulle alla partier få delta, menar han.

Han framhåller att det är tredje valet i rad som Folkhemmet utestängs från debatten. 2002 var motiveringen att partiet inte satt i kommunfullmäktige, 2006 att det saknade representation i riksdagen.

– Att vi stängs ute är så tydligt att till och med en blind kan se det, säger Kent Olsson.

Han ifrågasätter också tanken med att bjuda in ungdomsförbund eftersom merparten av partierna i Hofors inte har något. Han menar att det knappast blir lokala frågor som kan diskuteras

Man undrar ju onekligen om Sverigedemokraterna eller Nationaldemokraterna får komma på debatt. Knappast va. Med ”valstugebråket” som seglade upp under helgen och nu detta anser jag det tydligt visar vilken inställning regerande partier har till sina motståndare och medborgarnas rätt till demokrati. I kommentarerna skriver signaturen ”Så trött på detta maktmissbruk! ” något väldigt talande för hur många av de Hoforsbor jag pratat med uppfattar den sittande regimen:

” En sak är säker efter detta. Om S. V och MP vinner komunalvalet i Hofors så lär vi i vår familj flytta till någon annan kommun. Med dom vid rodret så lär inget förändras i denna kommun. Blir det ett maktskifte så blir vi nog kvar en mandatperiod för att se vad som händer. Som det är nu med totalt överfulla barngrupper på dagis, dåligt fungerande skola och inget stöd för egenföretagande så ser vi ingen framtid för familjen i denna Hofors kommun

Även Gefle Dagblad lyfter fram ”kärleksgnabbet”.

5 thoughts on “Folkhemmet Hofors/Torsåker Inte Välkomna

  1. En sak som man verkar missa helt här .. .Det är varken S, V edller MP som har bjudit in till debatten .. .. Å stackars Folkhemmet .De som går till val med en person som är dömd för misshandel av barn på listan.Sådana vill vi ha som styrande i Hofors kommun eller??

  2. I artikeln så nämns S som en av arrangörerna dock:
    ”På hemsidan står Socialdemokraterna och ABF som arrangörer. Kenneth Axling (S) är en av dem som hjälpt till att ordna debatten. Han menar att det i kontakten med elevrepresentanter och lärare aldrig varit någon diskussion om lokala partier”

  3. Så vad är sagt från elevhållet? vad vill de ha ut av debatten? är det att få bättre koll på vad som skiljer de olika partierna åt på riksplanet eller är det hur de olika partierna ser på de lokala frågorna? Är det det första så har ju FH inget där att göra, är det det andra är det ju mycket viktigt att de finns där.

  4. Kan säga som så att det är endast riksdagspartierna som har blivit bjudna. Och de representeras av sina ungdomsförbund. Folkhemmet är inget riksdagsparti och inte heller har de ett ungdomsförbund. Två av de huvudsakliga skälen till att komma, finns inte för Folkhemmet. Men jag antar att de bara vill ha lite tid i media och kritisera.. Men jag säger precis som Drutten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *