Båtprojekt Del 3

Arbetet har väl egentligen inte fortskridit nämnvärt under helgen. Har en tuff arbetsvecka framför mig men tänkte ändå försöka hinna med att slipa klart allt invändigt för att nästa vecka lägga in det nya golvet mm. Dock är det en liten detalj jag behöver hjälp att hitta. En bly eller metallist som (på min egen knapphändiga skiss i Paint) som skyddar kölen mot slitage av stenar och annat.

Mina kunskaper i vad man egentligen skall söka efter är väl ungefär som alla andra ”landkrabbors”. Kikade på Hjertmans Båttillbehör och fann en hel del ord varav många bara måste vara påhittade.  ”Y-Bromsskydd, Boj-krok, HandyDuck, Mantågsstötta, Merxhake, Peke, Plätt både rostfri och bly, Dyneemafall med schackel”. Varför kan något inte bara heta blylist eller metalllist?

Någon som förstår vad det är jag eftersöker och var man kan återfinna en sådan list, kanske bland någon av Hofors alla butiker?

6 thoughts on “Båtprojekt Del 3

  1. Det heter KÖL käre bloggmaster… 😉
    Kolla här om det kan vara något: http://www.drev.se/ Klicka på kölskydd i den bå menyn till vänster.
    Annars kan du köpa 2mm (bredd är ju beroende på hur bred KÖL du har på båten) tjockt plattjärn och skruva dit, vara då noga med att täta vid skruvarna du drar fast den med

  2. Klart det är slitstarkt men frågan är om det är värt priset då en alu list kostar under en 3:e del av priset motsvarande den Eagle presenterade. Frågan är nog bara vad man vill lägga ut & vad som passar just din båt bäst, i värsta fall kan man ju bara lägga dit förstärkning i form av glasfiber vilket blir stenhårt det också men färgen repas ju snart bort (men lägga i lite färg varje höst är ju ett mindre problem).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *