UFO-Observationer I Hoforstrakten

Tidigare på Hoforsbloggen diskuterades fenomenet med ”spöken” eller andra övernaturliga saker om man hellre vill kalla det så. Alla verkar ha en berättelse eller en upplevelse att förmedla i ärendet. Samma sak är det med ämnet anknytet till våra två tabloiders artiklar idag i Aftonbladet och Expressen.  

”– Vi hittar inte på, vi ljuger inte. Jag har dokument att luta mig mot, jag har vittnen att luta mig mot.

Det säger Robert Salas, en av exofficerarna som hävdar att USA:s regering försöker tiga ihjäl talrika vittnesmål om misstänkta rymdbesök vid landets hemligaste militära baser

Det gäller UFOn eller ”Unidentified flying object” eller med försveksnadet av samma sak ”Oidentifierat flygande föremål”. Andra kallar det ”tefat” med ursprunget i att det oftast rapporterats om föremål liknande just ett tefat. Tefaten var vanligare förr i tiden innan filmindustrin kunde framkalla andra former med ljus och rörelser. Kanske sållar en hel del bland observationerna eller så har dessa farkoster utvecklats i teknik kanske. Mer kan man läsa på Riksorganisationen UFO Sverige.

Hur angriper man sina reflektioner i detta ämne då? Ja jag måste dra upp Gud(ar) och den religiösa aspekten, tvivlarna och vetenskapsivrarna innan jag kan komma till en personlig slutsats. Det finns nämligen för och emot i samtliga livsåskådelser. Några hävdar och lever sitt liv efter övertygelsen att det finns en Gud (eller flera) som påverkar oss i våra livsval eller får oss att sträva efter en särskilld livsstil för att senare få vår belöning. Andra hävdar bestämt att något sådant inte finns och hänvisar till ”vetenskapliga bevis”. Någonstans kanske vi kan enas om att Adam och hans revben Eva har svårt att konkurrera med fiskar som krälar upp på land och sedan utvecklar fötter, händer och massförstörelsevapen. Så långt verkar det rimligt.

Men det är ju egentligen inte rimligt att vi är helt allena. Att det på en enda plats i hela universum skulle uppstå liv med tanke på hur obetydlig denna lilla planet i ”det stora hela” egentligen är. Det är rimligare att tänka att det finns mer liv av något slag där ute. Men i vilken form och hur långt har de kommit i sin utveckling? Ifrågasätter även dessa (eller våra jordbundna djur för den delen) sin egen existens på samma sätt som vi gör? Frågor av denna karaktär kan driva människor till vansinne. Att inte veta. Därför antar jag att vissa söker tröst i religionen, andra i att tvivla på densamma och ännu fler söka svaren inom vetenskapen. Men vad är då UFOn?

Kan man hävda att Gud inte finns men att UFOn gör det? Är det en vetenskap eller en ”teknisk tro”? Samma sak med andar, vilsna själar och märkliga fenomen i hus om nätterna. Jag vill säga samma sak som i debatten om spöken. Jag vågar vare sig tro eller förneka trots egna märkliga observationer och andras upplevelser förmedlade. Kanske är det lättare att förklara ljusfenomen på himlen än på vinden. Existerar det utomjordiskt liv eller är det något liknande religionen där det finns ett visst intresse av olika grupperingar att försvara fenomenets existens? Tja jag vet inte alls vad jag skall säga för att det skall låta något sånär insiktsfullt. Jag har inte en susning.

Det har gjorts märkliga observationer i Hoforstrakten också. Två personer är ute och går med sin hund och båda noterar något, men ingen säger något på flera år om iaktagelsen. Kanske beroende på några av exemplen ovanför. Man vill inte framstå som en idiot. Men observationerna etsar sig fast i deras minne och till slut kommer ämnet upp. Någon förklaring har man inte men det är exakt samma saker man sett och minns så tydligt. När de så samtalar med andra så minns någon ett exakt år, vilken tid på året det var och snart har man i princip timmen fastställd. Inget av det är påtagligt som bevis men ytterst märkligt eller hur?

Hur många sådana här observationer finns det i Hofors med omnejd? Är någon plats mer vanlig än någon annan och går det att förklara? Tror ni själva at det finns flygande farkoster med varelser inuti, kanske inte gröna små män men som har förmågan att bruka teknik vi på jorden inte är i närheten av ännu och vad är då deras syfte med att inte ge sig tillkänna?

5 thoughts on “UFO-Observationer I Hoforstrakten

  1. Det roliga med alla ufo/utomjordings-rapporter som man hör/läser om kommer 90% från USA, kanske infarten från rymden finns där.. 🙂

  2. Det mesta går att troligtvis förklara och har väldigt naturliga förklaringar. Men det finns ett och annat fall som är ganska intressanta.

    Nu senast var det vittnena till de nukleära anläggningarna i USA som gått ut med sina berättelser. Vilket har varit lite på tapeten i media nu.

  3. ATT DET DOM SÄGJER ATT UFO HAR GJORT BESÖK PÅ AMRIKANSKA BASER KAN INTE VA SANT DET MÅSTE FINAS VITNE OCH ATT DOM SKRIVER I TINGEN OCH DET GÅR DEKOMEN TÄR PÅ TÄVEN DET SKA BLI MYCKET SNAK OM DE ATT AMRIKANSKA BASER SOM TYP PLATS 51 DOM SÄJER ATT DET HAR LOST IN UTOM GJORDNIGAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *