Beteshink Från Granngården

Min fru tittade konstigt på mig när vi stannade till vid ”Granngården” i Kungsgården och jag gick in för att komma ut med en foderhink för hästar på resande fot. Kanske misstänkte hon ett tag att det slagit runt och att vi skulle skaffa häst.

Någon häst blir det icke, men väl lösningen på ett vardagsbekymmer kan man tycka. Ni som följt bloggen frekvent vet att jag haft lite bekymmer med en passande förvaring för fiskebeten. Inte riktigt hittat vad jag velat ha och tyckte vara funktionellt. Varje gång jag öppnar fiskeboxen ser den ut att kräkas wobblers och de krokar alltid i varandra likt ett pärlband.

Lösningen med beteshink har funnits där i bakhuvudet, men det var inte innan igår när jag läste om just denna foderhink som myntet föll ner och jag kände att jag måste ha en. Fiskejournalen med ett bra tips för en gångs skull.

Jag borrade hål i botten för att få eventuellt vatten att rinna undan.

Hål längs kanterna, tog till lite mellanrum vilket visade sig vara bra i slutänden. Kan dra i ett par till för att maximera platsen med spinnare eller mindre beten senare.

Verkligen funktionellt och det sväljer en hel del att experimentera med under en dags fiske. Plats på botten för ett och annat också.

Testade att skaka om hinken för att simulera en orkan på sjön och betena höll sig otroligt nog på plats. Mycket bra tänkte jag och nickade instämmande.

Den sista lilla bra detaljen med just denna foderhink var fästena på baksidan som passar över relingen och håller hinken på plats. Bara att rekomendera för den som haft samma problem med kräkande fiskelådor och som gärna vill ha ordning och reda på sina beten. Idag får jag dessutom chansen att testa den live på sjön. Flytoverall på och hösten kan känna sig blåst.

7 thoughts on “Beteshink Från Granngården

  1. Skitbra ide. Ska försöka komma ihåg det;) Ibland händer det att även Fantomen klär sig som en vanlig man och åker ut och fiskar.

  2. Fungerade som jag trodde med ett undantag. Motorns vibrationer vibrerade via båten och till hinken som för övrigt satt perfekt på relingen men gav ifrån sig ett irriterande ljud. Lätt avhjälpt med en liten gummilist inuti ungefär 10 cm ned.
    Hade borrat de bakre hålen lite för långt ned men lätt avhjälpt.

  3. Kanon också när man blir bajsnödig men ett skit me alla krokar man får pilla ur häcken efteråt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *