21-Åring Tog Livet Av Sig I Livesändning På Nätet

En mycket bizarr dag på internet kan man lugnt påstå. Det hela började med att jag surfade in på forumet Flashback för att kolla om något intressant diskuterades. Lite nytt och samma gamla vanliga. Det är ganska vanligt att i synnerhet unga män skapar trådar där de söker uppmärksamhet av något slag.  En av trådarna stack ut lite, med rubriken ”Hägning” hade en ny användare skrivit i ett första inlägg i underforat ”Psykiska Problem”:

Har bestämt mig nu för att ta livet av mig genom att hänga mig.
Har testat lite att strypa mig själv och hur det känns.
Tog lite smärtstillande för några minuter sedan (100mg dexofen och 1500mg paracetamol), väntar just nu på att det ska börja verka.

Har satt på min webcam med ett program som gör en dump varannan sekund och slängt upp en ftp där bilderna hamnar, kommer posta IP:Port och inloggningsuppgifter innan jag genomför det

Tyvärr måste man väl kanske säga så har man sett dessa trådar förut och 99.99 procent är bara trams. Någon som tycker det är kul att sitta och jaga upp andra användare och driva med dem. Även kallat ”Troll” vilket vi haft ett flitigt här i Hoforsbloggens begynnelse. Fäste ingen större uppmärksamhet över tråden och surfade in mycket senare på eftermiddagen och kollade kvällstidningarna och möts av denna artikel. Jag blev helt kall och försökte surfa in på Flashback som hackade kraftigt. Anledningen var det stora besökarantal som drogs till forumet och ville se tråden där allt hade utspelats. Efter bara några sidor dyker de första bildlänkarna upp och trots att jag egentligen inte ville se tvingade jag mig att klicka på dem och mycket riktigt var där en ung kille som hängde sig i en dörrpost.

I skrivande stund har nästan en miljon människor surfat in och tittat. Det skapas massor av nya trådar för att diskutera fenomenet, fråga efter var bilderna finns och diskutera hur det kunde ske och varför. Jag har valt att inte länka till något av detta, den som är nyfiken kan hitta dem själv. Hur kunde det egentligen ske och varför? Ja 21-åringens förklaring kommer i ett inlägg i trådens början:

Jag är en kille på 21 år.
Jag har ett bra liv, pluggar i min egen takt, egen lägenhet, bra inkomst från försäkringskassan (aktivitetsersättning + bostadstillägg).

Har aspergers syndrom / högfungerande autism.
Är överdrivet sårbar (känslomässigt)…
Har rätt dålig social förmåga vilket gör mig till en något ensam person.

Tycker att jag har haft en bra uppväxt trots mycket krångel i skolan.

Makes no sense att jag vill ta livet av mig? Nä jag vet

Ingen egentlig logisk förklaring alls. Bara en mycket sorglig händelse och kanske kan hans död bli ett tomtebloss i mörkret när det gäller jämlikhetsfrågor och att samhället fokuserar på alla unga och inte bara på flickor/tjejer. Jag skulle vilja påstå att den ensidiga debatten som förts de senaste åren helt ignorerat unga män. I samhället råder ett hårt klimat och det är inte allena i kvinnors värld det råder sjuka ideal. Att vara kille och ”överdrivet sårbar” har visat sig få tragiska resultat.

5 thoughts on “21-Åring Tog Livet Av Sig I Livesändning På Nätet

  1. Fruktansvärt 🙁

    Läste detta på aftonbladet samt hittade länken hit i en väns bilddabok.

    Må han vila i frid, hoppas han har det bra nu

  2. De som triggade honom tror/trodde väl antagligen att det var ett svart skämt alltihop eller att han skulle hänga upp en barbara eller liknande för att avsluta skämtet med? Det skulle nog jag trott. Hur många hann överhuvudtaget läsa hans tidigare skrifter i förloppet? Lätt att vara efterklok, väljer man dock att ta sitt liv är det var enskilds individs val & det sista jag tänker göra är att sörja honom trots tragiken bakom.

  3. En tragisk händelse. Men tyvärr allt för vanlig att unga människor tar sina liv.

    Ville bara säga att du behandlar ämnet med största respekt och för det ska du ha en eloge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *