Filmsnack

Började i helgen titta på Macahans som jag köpt på efterlängtad DVD. Under första pilotavsnittet satt jag och irriterade mig på att Luke heter Seth och Josh heter Jed. Trodde för ett ögonblick att seriens skapare helt enkelt glömt bort vad huvudkaraktärerna hette från första till andra avsnittet eller att tittarna inte skulle minnas. Såg att det fanns med i Wikipediaartikeln så jag antar att det var legitimt men har inte kunnat hitta något om varför man bytte namn på karaktärerna. För övrigt höll den samma fantastiska standard som jag mindes med undantag av att huset de bosatte sig i avsnitt ett inte alls var detsamma som avsnitt två. Som filmälskare kan man få fnatt på de uppenbara detaljbrotten 😉

Hann under helgen även med att se filmatiseringen av seriefiguren ”Jonah Hex”. Tydligen förstörde man serien redan 1986 genom att skicka honom till framtiden som prisjägare vilket jag gladeligen slapp uppleva. Det är ungefär samma sak som jag skulle vilja säga om själva filmen.

Hade det inte varit för Machans, hade denna helg filmmässigt gått till den värsta någonsin. Först Robin Hood och hans dörrsparkarhästar och sen en total förnedring av Jonah Hex spelad av Josh Brolin. Hans skådespelartalanger ( i denna film och alla andra han medverkat i) är att jämföra med vad den där tyska lilla tanten som hafsar ihop mat på TV4 ibland är för kokkonsten. Tyckte den mest påminde om en snedkäftad version av Wild Wild West, ungefär samma realism i befintlig teknik. Kanske är för gammal för att uppskatta Marvel Comics försök att göra bra och intressanta filmer. Ska man sväva ut så tycker jag att man mest kan sväva ut till nazistzombies som i Död Snö. Det var banne mig en inspirerande film det. Jag tjatade på min då blivande fru att få gifta mig i en nazistzombiekostym. Det hade nästan gått vägen om det inte felat på att mitt mejl till Tommy Wirkola (mannen bakom Död Snö och Kill Buljo) aldrig skickades med en förfrågan om att låna en nazistuniform samt zombiedelar, samt att jag fegade ur och faktiskt tänkte på den blivande fruns upplevelse av den stora dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *