Vad Händer Inom Hoforshus?

Det är en kommentar under artikeln om Hoforshus som vill sälja lägenheter som fångar mitt intresse:

Konstigt att det bara finns 25 lediga lägenheter på hemsidan om 150 står tomma… Vill inte Hoforshus hyra ut resten eller??

Minns att jag reagerade över detta tidigare då jag hörde talas om en ung kille som skulle skaffa sitt första egna hem på orten men som fick beskedet om att det var en lång väntetid. Vid en kontroll på Hoforshus hemsida står det mycket riktigt att det bara finns 30 stycken lediga objekt:

  Om man nu har så många lediga objekt att man måste riva hus så anser jag att man borde hörsamma mitt projekt om att hjälpa människor i nöd. Det skall väl inte vara någon skillnad på vilken hudfärg eller påstådd ålder man har? Då får vi ju hit människor som redan talar språket och som inte behöver integreras i någon större utsträckning. Borde väl vara lättare att få ut dem på de i skrivande stund två lediga arbetena än gruppen som Bornestig påstår snart vara redo att försörja sig själva.

8 thoughts on “Vad Händer Inom Hoforshus?

 1. Marknadsplats:
  Sökområde: Västerhöjden
  Hyra (kr/mån): 7134 kr

  Antal rum: 3 ROK
  Våning: 01
  m²: 100,0

  Måste nog vara fel pris på denna…7 laxar för detta??????

 2. Det finns så många som 150 tomma lägenheter men endast 30 som är i det skicket att man kan hyra ut dem. De andra har lagts i malpåse och skulle behöva renoveras rejält för att kunna hyras ut. Vilka människor i nöd vill du hjälpa? Jag kan bara säga att de 2 st ledig jobb som finns i Hofors inte räcker till vare sig Hoforsbor, invandrare eller andra arbetssökande. Men har Bornestig sagt att han ska satsa på att ge de invandrare som bor i Hofors just de 2 arbetena? ´Säger inte han att man skall satsa på de invandre som finns här så att det kan komma ut i egen försörjning? Det innebär satsningar på undervisning, praktikplatser mm. Ditt resonemang innebär att två ”svenska” Hoforsbor kan söka jobb här. De andra ska bara sitta hemma och vänta på att arbetstillfällena börjar strömma in till Hofors? Nä det är dags att förstå att det krävs utbildning, nytänkande, nya företag, pendling, praktikplatser, lärlingsjobb mm för att sänka arbetslösheten i Hofors och man måste vara beredd att flytta eller pendla för att få jobb. Det gäller så väl invandrare som infödingar. Men lite spännande är det nog att höra och se alla kommentarer i tidningen och på bloggen 🙂 Vill man i kommunen ta emot fler invandrare så blir man ifråga satt, vill man ta emot färre invandrare så blir man ifrågasatt, vill man dessutom satsa på att få ut dessa människor i arbete och egen försörjning så blir man ännu mera ifrågasatt 🙂 Undrar bara när det blir bra och rätt?

 3. En mysko sak till: vad hände med lägenhetsfonderna ,eller rättare sagt:
  vart försvann pengarna som fanns i var lägenhets fond när fonderna försvann?!

 4. Kan det vara så att Hoforshus bara har 30 lediga lägenheter som duger att bo i, och att resterande 120 är i så dåligt skick att de inte vill hyra ut skiten?
  Kostar för mycket att rusta…… ”Billigare” att riva då, kanske.

 5. Är de i så uselt skick så är det bara att riva och göra något annat av marken. Noterade att huspriserna i Hofors fortsätter att sjunka så nybyggnationer av eget boende är väl heller inte att tänka på.

 6. Är det bara enstaka lägenheter i varje hus som är i dåligt skick eller är det hela radhuslängor? Vilka kan man ju undra, varför har inte Hoforshus försökt sälja dessa vilket måste vara bättre investering än att riva? Men visst, riv bara & höj sen hyrorna på åtestoden av lägenheter så bara fint folk & invandrare har råd att bo i Hofors.

 7. För Hoforshus och skattebetalarna är det inget positivt att sälja de hyreshus som är i dåligt skick. Det finns lån i fastigheterna och något marknadsvärde får man inte ut. Vad blir resultatet då? Man står där med kostnader kvar och en konkurens om hyresgästerna i det kvarstående beståndet. Risken är då att ännu flera lägenheter står tomma vilket inte gör att ekonomin i Hoforshus förbättras. Hur än man vrider på problemet så är det ökad befolkning som kan rädda ekonomin i Hoforshus. Det finns ju en hel del förslag på hur man ska öka antalet innevånare i kommunen men det finns ingen enkel lösning och det gäller att arbeta på bred front. Marknadsföring, företagarvänligt, satsa på kommunikationer, studentboenden, boendeort där man pendlar ut till jobben, marknadsföra Hofors som en idrotts ort där möjligheter till träning, boende etc finns för föreningar och klubbar runt om i landet. Visa upp den stora naturtillgång vi har i form att sjöar med fiskevatten, badplatser och en fin bär och svampmark. Ett föredömme inom invandrarmottagningen, vi kan inte bortse från något om vi ska få folk att flytta hit och stanna kvar. Det ska vara bra för så väl barnfamiljer som äldre att bo och leva. Jag är dock rädd för att många här är ganska hemma blinda och inte vet hur mycket bra det finns här.

 8. Hofors var fint när jag flyttade upp. idag är det bara ett stort mörkt moln & inget verkar vara positivt, man försöker göra storstadsmiljö av en byhåla, löjligt tänk, de som vill ha natur & friluftsliv skiter i parker & höga trottoarkanter, de vill bevara det gamla mysiga som det innebär att bo i en byhåla. (( Marknadsföring, företagarvänligt, satsa på kommunikationer skriver du)) Kommuninikationer dras ju bara in, inget blir bättre för varken gammal eller ung. Företagsvänligt? Jag minns minst 2 fall där företag nekats bygga (Var det inte ullareds ägare som ville bygga ovanför Ok macken på Faluvägen)? Sen har du pannkaksfabriken som Hofors gav bort till ockelbo bara för att ägaren inte fick bygglov på sin inköpta mark, eller hur va det? Marknadsföring! Ja det kanske kan fungera men inte med ett ghetto att marknadsföra om som hofors är på väg att bli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *