Tala Ur Skägget! Vad kostar Flyktingarna Oss Skattebetalare?

Mindre flyktingar är givetvis en mening som flörtar med Sverigedemokraternas väljare. Men jag ställer mig frågande till citatet i denna artikel:

”– Det måste bli ett mer optimalt mottagande av flyktingarna. Alternativet hade varit att ta emot noll flyktingar men behålla de 23 ensamkommande flyktingbarnen. Men socialnämnden föredrar att ha 15 som bas, säger hon.

Kommunen kommer i och med det minskade antalet flyktingar ändå behålla sina två grundarvoden på en miljon från Migrationsverket

Skall en miljon täcka hela verksamheten och/eller är det vi kommuninnevånare som står för resten för denna charterresa?

7 thoughts on “Tala Ur Skägget! Vad kostar Flyktingarna Oss Skattebetalare?

 1. Med risk för att bli tjatig 🙂 Ta reda på hur det förhåller sig. Gå på ett möte där almänheten har chans att ställa frågor. Det är busenkelt 🙂 Det finns svar om man bara ställer frågan!

 2. Niklas -Om du nu är en som går på dessa möten varför kan du inte svara på frågan själv då? Vissa jobbar oregelbundet & har inte en chans att pricka in allt. Varför finns inget att läsa för allmänheten om vad som sägs? Får allmänheten ens reda på när & var mötena äger rum?

 3. Vore skoj att gå på ett flyktingmöte, normalt är ju dessa frågor tabu & besvaras inte efter det jag hört, men helt klart värt en chansning. Förresten, är det förbud på vita skosnören i skolorna fortfarande?

 4. Öh, vadå förbud på vita skosnören? Jag har då alltid haft antingen vita eller svarta skosnören, beroende på färgen på skon. Varför skulle man inte få ha vita skosnören? Har jag aldrig hört talas om.

 5. ”Nina” Skillnad på folk & folk. Det ansågs vara rasistiskt för ett par år sedan så ”Vissa” elever tvingades sluta bära dessa.

 6. Det är siffror som aldrig kommer att komma fram.
  Alla vet att det är en tung post där det kastas pengar till höger och vänster till otacksamma som bara vill ha mer, men man vill inte göra något för dom utan bara leva och ha det gott på oss alla som betalar skatt. Svarta som vita!
  Något dom stör mig mest är dessa människor från mena länder som aldrig kommer att lägga ett finger till att bidra till statskassan!
  Aldrig kommer dom att jobba utan bara leva som kackelackor med gratis boende.
  Ställ för fan krav på dessa!!!!
  Lära sig svenska är ju en början.
  Dags att införa Danmarks modellen där alla invandrare pratar flytande danska.
  Ett visst antal kommer aldrig att göra sig förstådd utan man flyttar till likasinnade områden (typ Rosengård,Södertälje mm.) man bildar kolonier av samma språk,religonstillhörighet etc etc
  Det gör att svennar flyttar ut då man trakaseras av dom oliktänkare som inte anpassat sig dit man flyttat. Min fråga till er
  Vilka är det egentligen som diskrimineras i vårt föredetta samhälle?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *