Kvinnohemmet Rosen AB Storvik Del 1

Redan i våras fick jag tips om diverse märkligheter på Kvinnohemmet Rosen AB i Storvik. Jag kände att det kanske var en smula för stort för mig att skärskåda just då och överlät tipset till några personer inom den etablerade median. Sedan föll det i glömska tills jag denna morgon hörde nyheten på TV4 att kvinnohemmet fått kritik av Socialstyrelsen för vissa brister.

Kvinnohemmet Rosen tar emot kvinnor från 18 år och uppåt som missbrukar droger av skilda slag. Hemmet har 18 platser varav tio är utslussningsplatser. Socialstyrelsen gjorde sin inspektion i mars i år efter anmälan från Skärholmens stadsdelsförvaltning och en enskild person.

Socialstyrelsen anmärker på brister i säkerheten. En av de inskrivna fick sms med sexuellt innehåll skickat till sig av en anställd vid Rosen som tidigare haft ett förhållande med föreståndaren.

Mannen i fråga har beklagat händelsen och sagt att kontakten med den inskrivna kvinnan hade med hans privata relation till henne att göra.

Socialstyrelsen menar att det är viktigt att den som behandlas för missbruk ska möta personal som uppträder professionellt. Här har inte Rosens rutiner och etiska regler gentemot personalen varit tillräckliga. Då hade man upptäckt mannens beteende.

Rosen får också kritik för att de inskrivna inte har möjlighet att skriva ner sina klagomål. I stället använder man sig öppna möten där alla får tycka till. Det är inte säkert att intagna eller personal vågar kritisera öppet, Gefle Dagblad, Arbetarbladet

Till artikeln kommer ett par kommentarer värda att lyfta fram. Det visar att Socialstyrelsens granskning bara är ett ynka skrapande på ytan och att sanningen är betydligt lortigare.

Mycket bra att dessa brister kommer fram, har hört en del,De byts ofta Personal, killar som tidigare har missbrukat har fått jobb på Kvinnohemmet Rosen och den killen är säkert kvar än,Det ska inte finnas Personer som jobbar på Kvinnohemmet Rosen, och som Skyddar föredetta Intagna som lever under Skyddad identitet, och som samtidigt förstör andras liv så att dom måste fly för att klara sej, det behövdes en granskning på Kvinnohemmet, och andra Behandlingshem också, Signaturen  Sandra

Tycker att det är dags för en granskning angående detta Kvinnohem, Anser att hon som är föreståndare borde behandla alla Kvinnor lika dant, har själv varit med om att Hon som är föreståndare på detta hem i Storvik har pratat om andra Kvinnor som har varit intagna, hon ska ha Tystnadsplikt, Detta KvinnoHem har ju en massa skulder också, kan själv inte tycka att dom som jobbar på Kvinnohemmet Rosen är Proffesionella, Men Högmod går före Fall, Signaturen Hoforsbo

Jag har själv bott där. Det känns så himla skönt att det börjar komma fram saker. Jag önskar det kunde granskas mera. Det finns så mycket som borde och måste komma fram. Jag och flera funderar på om vi ska gå vidare, men frågan e bara hur? Signaturen L

Jag blir så glad över att detta äntligen kommer fram! Det finns så många oegentligheter från sekretessbrott till ekonomisk förskingring samt etiska totalklaver! Rosen är uppbyggd kring föreståndaren som vill att allt ska gå ut på att hylla henne. Utan att överdriva skapar hon en sekt där tjejerna ska älska henne och det finns inte utrymme för självkritik. Hon bjuder vissa på resor och behandlar dem som sina barn, andra blir knappt uppmärksammade under behandling. Det finns ingen tanke bakom behandlingen utan allt sker på föreståndarens ”känsla”. Tyvärr medför det att behandlingen utgår från att hon berättar om sig själv och sitt eget liv (exakt hela tiden) och inte på evidensbaserad vård. Jag tror att om det kommer fram till människor hur vården där bedrivs, så skulle man inte vilja att samhället betalade enorma summor för att utsatta tjejer ska få bo på Rosen.
Problemet är att det är just utsatta tjejer som är nedtryckta, och ofta utan självförtroende; och vem tror på sådana tjejer?
Signaturen Mimlan

Anonyma kommentarer i all ära, men jag har själv talat med personer som har/haft insyn i verksamheten och som berättat betydligt värre saker. Detta kommer redovisas efter hand i kommande inlägg. Man måste nämligen för att måla hela bilden backa ett antal år. Med små läckerbitar som shoppingberoende, bristande sekretess, märkliga semesterresor bekostade av Kvinnohemmet Rosen AB, styrelsemedlemmar som underrättats om fd och anställdas kriminella ”aktiviteter” som verkligen går stick i stäv med verksamhetens plattform men som man valt att inte agera emot. Syftet med Kvinnohemmet Rosen AB må en gång i tiden ha varit gott, men nu döljer det så mycket äckligheter som måste komma upp till ytan för tidigare intagnas och anställdas skull. En verksamhet som omsätter nästan 8.5 miljoner (Företagsfakta 2009) skall inte tillfoga människor i behov av hjälp mer skada. Och uppenbart finns det många som råkat illa ut tack vare Kvinnohemmet Rosen AB.

Är det fler läsare av detta inlägg som har information om Kvinnohemmet Rosen AB och händelser mm kan ni skicka ett mejl till info @hoforsbloggen.se (sätt ihop texten för fungerande adress).

102 thoughts on “Kvinnohemmet Rosen AB Storvik Del 1

 1. Så tragiskt när det händer sådana saker på ställen som detta. Ett kvinnohem ska vara en fristad för kvinnor, med den trygghet som det skall innebära.

 2. ni vet inte ens vad ni pratar om det finns inget ställe som rosen… det är det bästa stället rosen har bokstavligt talat räddat mitt liv flera gånger .. föreståndaren lägger ner all sin kraft å hela sitt liv i tjejerna på rosen så dom ska få ett värdigt liv.. kvinnohemmet rosen är en bra plats för missbrukare å våldsutsatta kvinnor det är en trygg plats.. den tryggaste plats jag nånsin upplevt..

 3. Mmm! Beror ju på hur man tolkar ordet trygghet. Tycker inte att det verkar så tryggt när det pratas både till höger och vänster om ”gästerna” som bor där.Har sj suttit i samma rum som föreståndarinnan när hon pratar om deras problem och använder deras riktiga namn,villka mediciner de använder och vad de blivit utsatta för. Tidigare manliga anställda som haft relationer med ”gästerna”, en föreståndarinna som ” springer efter” sin egen personal. Ekonomiska problem då föreståndarinnan blundat för hur tidigare anställda ”åkt på en räkmacka” på företagets bekostnad!! Näe!! Usch och fy…finns mkt mer att berätta men jag tror att jag väntar med de 😉 Alla går att KÖPA till rätt pris, borde vara Rosens slogan!!

 4. Vad är detta! Jag måste starkt kritisera ert förhållningsätt till rosen. Vem är det som skriver dessa inlägg. Har ni varit ”inskrivna” själva. Har ni någon erfarenhet av vad dessa människor behöver. Handlar det inte väldigt mycket om mänkliga relationer och medvetenhet om sitt intre för att kunna möta det yttre. Ekonomi. Herregud hjälp henne då. Räkmacka vad är det för skitsnack. Ett otoroligt engagemang och livsvilja krävs för att kunna dirva ett behandlingshem. Och någon som bryr sig om individerna är otroligt viktigt. Och tror ni verkligen att allt ansvar ligger på en kvinna då har ni stoppat skägget i brevlådan. Allt bygger på gemensam tillit och ansvar. Det var någon som sa att hon bara pratar om sig själv. Är inte dert bra då att dela med sig av sina erfarenheter. Och dessutom tror jag inte att fallet är så att hon bara tänker på sig själv. Vilket jävla skitsnack. Hare!!

 5. Kommentarerna fanns tidigare under artikeln på GD men har nu raderats av någon anledning. Totalt var det 19 stycken varav några exempel är citerade i detta inlägg.
  Något ”skitsnack” handlar det inte om i vissa fall kan man konstatera.

 6. ANNA: Det är lätt att uttala sig när skygglapparna sitter kvar!! Jag förstår att vissa ”intagna” säkerligen har fått bra vård, hjälp till ett nyktert och drogfritt liv eller what so ever…MEN! Jag vet,och har själv bevittnat motsatsen.
  Vissa händelser som har ägt rum på kvinnohemmet Rosen är rent ut sagt äckliga och har fanimej inget med vare sig 12-steg eller KBT att göra.

 7. @ Anna: När Rosen själva gick ut i media imorse och sade att det inte fungerat och att rutinerna nu skulle förändras, är det fortfarande frid och fröjd och påhitt då?

 8. BULLSHIT Anna, nu är du ute och cyklar, själv har jag haft med denna Självupptagna Föreståndarinna att göra, vet och har själv hört när hon har pratat om en Kvinna som har varit intagen på Kvinnohemmet Rosen, vet och har erfarenhet av att Föreståndaren skyddar en person som har varit inskriven innan 2004, denna person lever på skyddad identitet och bor kvar ännu i Storvik, Föreståndaren vet att hon har förstört livet för många och tömt många killar på pengar, men inget har Föreståndaren gjort för att stoppa detta, själv fick jag fly från Storvik med min son pga att mitt ex hade ett förhållande med denna person med Skyddad identitet, det enda Föreståndaren sa och tjatade om var att vi skulle flytta från vårat Hus i Storvik som vi hade Hyrt sen år 2000 när jag bodde ihop med mitt ex, det är så mycket jag vet, Så jag har haft med denna Föreståndare att göra, kom inte och säg att det är en massa skitprat, själv tycker jag att någon annan skulle ta över detta Kvinnohem, hon Anställer killar som har levt ett liv i Missbruk, och som egentligen inte är klara med sej själva, Tråkigt att se eländet, men det är bra att skiten börjar komma upp till ytan, det har gått för många år, för mycket har och händer på Kvinnohemmet Rosen som absolut inte är Aceptabelt. Ewa Sandviken

 9. jag fattar inte riktigt grejen?
  okej visst, klart medmänniskor bryr sig, och att det inte skulle va schysst om folk far illa på rosen. men om man inte har med lena eller behandlingen att göra så tycker jag att man ska va väldigt tyst…

  sen vet jag även att det finns tjejer som är missnöjda med sin behandlingen och lena… men vem fan är inte det, om dom nte får som dom vill?
  jag va personligen på hem innan jag kom till rosen… och jag tålde inte dom, jag hade ingen respekt för dom, dom skötte enligt mig inte stället bra och det var många frågor kring hur min behandling gått till..
  men jag har inget behov av att ”smuttsa” ner dom i media för det.. för att jag vet även att det finns andra som lyckats via dom…
  ( så kände jag för lena och rosen första månaderna också, men det låg hos mig och min villighet till förändrig)…

  sen saker lena (som påstått) ”håller på med” på sin fritid har väl för f** ingen som helst betydelse när det gäller hur hon sköter rosen? alla människor inklusive ni och jag har nån gång gjort fel val och lärt oss av våra misstag utan att bli uthängda i median.. vad fan är det frågan om?!…. jag har suttit på rosen… jag har kommit ut…. jag har hållt mig ren och jag har stor respekt för peronal och tjejer som är där, för att dom gör ett hästjobb…
  borde inte orden av flera tjejer som lyckats och lever ett bra liv mot alla odds, vara viktgare än hennes sätt att ”hantera” hennes ekonomi..

  att lena pratar om sig själv, det må va sant, men i vilket syfte gör hon det? att lägga fram alla negativa sidor man har, allt skit man gjort, på ett silverfat, de sidor som man själv inte är hundra procent nöjd med, för att kunna förhindra att nån annan ska göra om dom misstagen, det är att kunna bjuda på sig själv… och det tror jag inte många skulle våga… och om ni tycker hon pratar för mycket får faktiskt ligga hos er, då är det ni som är mössen som inte vågar stå upp för det NI tycker och be henne prata mindre…

  sen när det kommer till manlig personal har lena själv blivit slagen på fingrarna men LYCKATS göra någonting bättre av det… och hållt huvudet högt!

  inslaget på tv?? åter igen, är inte att kunna stå i tv och erkänna att rosen hela tiden jobbar för något bättre väldigt ärligt och rakt.. sen kan man faktiskt helt ärligt tolka det där som man vill… antingen ”det har vart lite skakigt och vi gör allt för en förbättring” (men alla som jobbar och bor där är som en familj och värdesätter varann högt)… eller ”allt har gått åt helvete sen start det här är ett skit ställe och jag ska försöka få tll det” ärligt tror du man är så dum och säger så och menar det sistnämnde i tv… läs mellan raderna!! come on people!!

  och sen ni tjejer som vart missnöjda eller känner er orättvist behandlade… skit synd, verklgen!!… men den sidan har jag inte fått uppleva… hon var generös med sig själv och gav mig ett hopp om framtiden… det är det som borde räknas…. om hon hjälpt bara en kvinna från gatan, är det då inte värt alla pengar som snackas om kors och tvärs? …. är det inte enligt er värdet av en människas liv så är det ni som har en skev verklighetsuppfattning.. inte lena.. synd…
  trevlig dag alla 🙂

 10. Ja; det var synnerligen en säregen kommentar. Svårt att få något sammanhang i den. Men kanske inte så konstigt att allt verkar aningen luddigt med tanke på ”Rosens” påverkan på de intagna!
  AMEN…;)

 11. innan jag kom till rosen levde jag i misär. jag hade ett 9 årigt missbruk bakom mig, självskadebeteende, ätstörningar, dåligt självförtroende, absolut ingen självkänsla o jag kunde ingenting om känslor. jag hade aldrig haft ett jobb, egen lägenhet eller ett bra förhållande. jag tog konstant dåliga beslut, vilket gjorde att jag hamnade i samma situationer gång på gång o jag var expert på att välja fel kompisar o män. min standardfras var ”varför blir det alltid såhär för mig?”

  när jag kom till rosen så litade jag inte på någon. jag hade blivit sviken o lämnad så många gånger att jag inte vågade tro på lena. istället för att berätta som det var så förstökte jag under lång tid att straffa ut mig själv. jag bröt mot alla ”regler” rymde därifrån, tog återfall osv. allt detta gjorde jag för att lena skulle skriva ut mig o att jag återigen skulle få säga till mgi själv ”vad var det jag sa, jag kan ingenting o är misslyckad” inte EN ENDAST GÅNG slutade lena att tro på mig o hon skrev heller inte ut mig fårn rosen då hon är väldigt kunnig i ”det destruktiva livsmönstret”.

  det var mitt mönster. att omdevetet förstöra för mig själv o sedan tycka synd om mig själv.

  på rosen fick jag gå igenom min barndom,min uppväxt o alla år jag har missbrukat. jag började sakta men säkert se likheterna i dom val jag gjort. det som var mest skrämmande var att jag såg att resultaten av mina val alltid var negativa o otroligt lika varandra.

  på rosen lärde jag mig att bryta mitt mönster. jag lärde mig ett nytt sätt att leva. jag lärde mig att det finns fler som mig o att det jag höll på med kallades någonting o inte handlade om att jag var dum i huvudet. det kallas DESTRUKTIVA LIVSMÖNSTER!

  jag har aldrig träffat någon som lena. lena måste upplevas för hon är en på miljonen.

  sen att vissa av er inte gillar henne, fine! man kan inte gilla alla.
  men hur många av er som sitter o smutskastar lena o har varit på rosen är drogfria idag.? statistiken är galet hög!

  så kanske borde ni tänka om, kanske gav rosen er någonting väldigt fint, ett liv.

  sen ni andra som inte varit på rosen utan bara läst, snälla, tysta bara! för ni vet verligen inte vad ni pratar om.

  idag har jag ett jobb inom psykiatrin o är drogfri, jag är förlovad o är sambo sen 8 månader tillbaka o jag står på ett första handkontrakt på en lägenhet. min självkänsla har växt enormt sen jag kom till rosen o jag har inga tankar på att skada mig själv längre.

  jag trodde att jag var ett hopplöstfall. idag lever jag ett liv jag inte ens vågat drömma om. allt tack vare lena.

  jag älskar dig, lena. //jennifer

 12. Mycket eländigt att läsa era kommentarer, ang att ni har lyckats så bra pga Föreståndarinnan, om det ska vara rätt så är det ni som gjort jobbet i erat nya liv som Drogfria föredetta Intagna, vill man inte själv så klarar man det inte, man märker hur många det är som är kuvade och nertryckta pga att alla tjejer ska bara lyssna på denna Föreståndarinna och hon klarar sej inte utan sina SKYDDSÄNGLAR, Det är och händer så mycket dåligt på detta Kvinnohem, som faktiskt påverkar dom som är inskrivna på Behandlingshemmet Rosen, och om jag får säga min mening så märker man att denna Föreståndarinna har ett sånt stort behov av Bekräftelse från omgivningen, hon söker ständigt Bekräftelse, så tycker själv att hon borde ha en Behandling själv för sitt dåliga mående, slutar min kommentar med att tala om att jag själv har haft med denna Föreståndarinna att göra, och verkligen märkt hur dåligt hon mår. och att vissa kvinnor låtsas hon inte kännas vid fast dom har varit intagna på Kvinnohemmet Rosen, hon hälsar inte ens, tycker själv att det är bra att det kommer fram hur egentligen detta Kvinnohem fungerar, och att det verlkigen granskas av Socialstyrelsen och att det kommer fram att det är så många som har varit intagna och som har blivit tystade av Föreståndarinnan, hennes ex jobbar tydligen på Kvinnohemmet, tydligen så bor hon själv , Anser att om man ska behandla Utsatta Kvinnor så är det viktigt att man mår bra i sej själv, stor risk annars att hon får Kvinnorna att må ännu sämre, synd att detta Kvinnohem tas över av någon annan som har mer resurser att tillföra dom Intagna, för det är absolut inte bra när det kommer fram en massa negativa detaljer och negativ behandling som trycker ner vissa Kvinnor som varit i Föreståndarinnans KLOR, om man nu får uttrycka det så. Sandra Falun

 13. Hej några som har vill hjälpa mig med fakta om den person som Lena Stenberg konsulterar för seanser hypnos med konstiga metoder som att ni ska ta av er kläder på överkroppen han maserar er på könsdelar mm i behandlingen. Han heter Bengt torstiensen och hyrs in av Lena.
  Jag har fått detta bekräftat av två oberoende personer och söker nu någon som varit patient på rosen som kan bekräfta detta. Jag håller på med en klagan till socialstyrelsen skulle behöva dessa uppgifter bekräftade.
  Kontakta mig på michael.andren@telia.com

 14. Det blev fel Gunnar heter han och fins på kvinnohemmet rosens hemsida under personal

 15. Det finns så mkt oseriöst med rosen och värre verkar de ha blivit, jag har varit på Rosen -07. Lena pratar bara om sig själv, hennes livs historia får man höra OM och OM igen ” när hon stod utanför konsum” , Aldrig får intagna tala själva. En anställd på rosen flirtade med en intagen och fick gå tillslut. Dessutom fick vissa personer shoppa och lena betala, somliga fick inget.
  Jag känner fler som varit på rosen, som fått åka utomlands tex. Fått en hel del. Vissa blir hennes ”småbarn” andra ger hon inte uppmärksamhet till alls, dom åker oftast också. Inte samma gränser för alla.När jag började ifrågasätta och verkligen se saker och pratade med fler intagna om deras upplevelser blev allt så tydligt, då väntade lena in ett misstag från mig så hon kunde skicka hem mig, jag glömde en morgon bort att väcka en intagen när vi skulle åka till gävle. Jag fick inte vara kvar, och i gruppen sa hon att ”problemet är borta”. Jag blir mest arg över att läsa hur de spårat ur, för tjejerna som kommer är så trasiga utan hopp. Om det stämmer angående Gunnar som jag läser, DÅ HOPPAS JAG INNERLIGT ATT DU AGERAR innan fler blir utsatta.

 16. Det är med sorg i hjärtat jag läser det som skrivs om Kvinnohemmet Rosen och dess föreståndare Lena Stenberg. Alla har rätt att skriva sin åsikt men en önskan våre att det våre faktabaserat och inte innehåller personangrepp.

  Jag kom i kontakt men Kvinnohemmet Rosen för först gången juni 2009 och har sedan dess haft kontakt med Lena Stenberg. Att lämna ett missbruk och en destruktiv relation är något av det svåraste jag har gjort och under hela denna process har hon varit med mig. Satt gränser när det har behövts och stöttat mig när jag har varit redo för det. Hon är den enda person som har trott på mig under de svåraste åren av mitt liv. Hon har aldrig dömt mig hur illa jag än har agerat eller betett mig. När jag har varit mitt uppe i mitt destruktiva levende har hon satt gränser men jag har vetat att när jag har kapitulerat och bestämt mig så skulle hom finnas där och vägleda mig till ett värdigt liv. När jag för ca ett år sedan efter ett självmordsförsök tog kontakt med Rosen och Lena Stenberg var jag välkommen tillbaka. Det är min fasta övertygelse att vore det inte för Lena Stenberg skulle jag inte vara i livet idag. Det första jag fick när jag kom tillbaka var ett hopp att det kanske skulle ordna sig även för mig. Sedan dess har jag sakta men säkert börjat få min självskänsla tillbaka och idag mår jag bättre än jag någinsin har gjort. Alla människor behöver någon som tror på dem och jag tackar min lyckliga stjärna att Lena Stenberg kom in i mitt liv. Utan henne skulle jag inte vara där jag är idag.

  Den enda anledningen att jag inte skriver under med mitt namn är att jag inte vill att min historia även ska bli mina barns historia.

 17. Ja det verkar ironiskt nog vara både ris och Ros med Rosen. Jag har personligen talat med flera människor som inte upplever ”hjälpen” så positiv som du, och det är bara att önska dig all lycka till i livet 🙂

 18. Jag har anmält detta till socialstyrelsen under ärende nr 9.2-30110-2011. Alla uppgifter har jag fått av tidigare intagna samt av min fru som är intagen där. Dessutom enligt hon håller Gunnar på med försätter sina patienter i hypnotiskt tillstånd samt utför EMDR behandling fast han inte är godkänd sådan. Dessutom har han enligt uppgift utfört psykologisk utvärdering på patient fast han inte är utbildad för det. Man kan sedan ifrågasätta han utbildning vilket vi inte lyckats få bekräftad. Därimot har jag samt några till verkligen fått bekräftat om alla oigentligheter gällande Lena Stenberg helt oproffesionella behandlingsmetoder som inte utgår från evidens basis utan rent från egenupplevda saker. Jag hoppas många fler vågar skriva berätta om alla felaktigheter som råder på rosen. Dessutom fins det flera kommuner som sagt upp avtalet med rosen pga oigentligheter

 19. Se där ja, då borde det verkligen bara vara en tidsfråga innan det händer något. Jag fick som du vet, ett mejl som påstått att kommentarer eller bloggen polisanmälts för något, exakt vad framgick inte men att det saknas tillstånd att bedriva den där formen av behandling verkar vara klart. Får väl driva det till sin spets och se vad som händer helt enkelt.

 20. Jag har varit inskriven på rosen och har idag ett nyktert och drogfritt liv med sunda värderingar och stark självkänsla som ingen trampar på längre. Jag kom ifrån den psykopat som jag satt i klorna på i många år. Misshandlad och psykiskt nedtryckt kom jag till rosen. Jag har idag stark insikt om hur dessa psykopater agerar och dras till svaga kvinnor som dom kan styra över. Jag har fått så mycket verktyg och sunt tänk tack vare Lena stenberg och rosen så jag i dag kan skilja på rätt och fel. Detta jag läser här är som att åka tillbaka till missbruksvärlden jag lämnade för många år sedan. Skrämmande att det får finnas bloggar där det är fritt fram och kränka och förtala människor på detta viset!! Heja Lena ge aldrig upp!!!!!!

 21. allt som skrivs om rosen är inte ens i närheten av sanningen.det är mycket värre.har tidigare haft stor insyn i verksamheten o det är riktigt illa.hon ska inte ha med människor o göra.hoppas att alla som blivit utsatta kontaktar michael o går ihop tillsamans o gör det enda rätta.
  FÅ FRAM SANNINGEN!!!!!!!

 22. @fd inskriven: Du hade kunnat tagits på allvar tills du skrev det där sista om förtal. Jag har talat med många mycket trovärdiga människor och vet att det finns fler som är engagerad för att få belysa allt som detta oseriösa företag ägnat sig åt.

 23. Stämmer Ytterliggare uppgifter jag fått så är det verkligen illa. Jag har skickat brev samt fax till Lena Stenberg som hon ska vidarbefordra till min fru. Jag skickade dessa med fax för att få kvitto på hon mottagit dom av den anledningen då hon inte vidarbefordrar dem. Dessutom var det verkligen viktig info som skulle fram. Då Lena inte delget breven polisanmälde jag hon för det enligt brottsbalken 4 kap 8,9 paragrafen. Vilket kan ge fängelse i upp till två år.
  Dessutom skickar Lena Stenberg sms till mig hotar med allt från polisanmälningar mm. Även om hon hotar min fru och utnyttjar hennes beroende ställning till Lena och socialtjänsten då hon är på alldeles fel ställe på grund av hon inte har så allvarliga problem med alkohol tablettmissbruk utan har psykiska problem som gör hennes liv så tragiskt som det är. Det troliga är enligt psykiatrin lider hon av bipolär samt boarderline därför hon kan dupera ljuga för alla. Jag har försökt förklara för Lena hur det är att psykiatrin söker hon för personlighetsutredning för rätt diagnos. Men Lena struntar i personen ser bara till pengarna samt hon ljuger mig rätt upp i ansiktet om hon har utbildning kunskap ge psykiatrisk vård mm. Pga detta alla oigentligheter som förargar där har jag bestämt mig dra fram allt elände sjukligheter som pågår där.

 24. Till Lena vill jag säga tack,tack för att du är den du är och för att du står kvar när andra ger upp.Hoppas du förstår hur värdefull du är trots att avundsjuka stackare som inte har något eget liv att leva gör patetiska försök att svärta ner dej.Michael Andreens tafatta och felstavade försök att skriva är direkt pinsamma att läsa och personligen tycker jag att det här är fel forum för hans sexuella fantasier,

 25. Jag kan bara säga så här att jag har varit på många olika behandlingshem och det finns bara 1 ställe som kunde ge mig den hjälp jag behöver det är Rosen och Lenas sätt att arbeta. Hade inte jag kommit dit hade jag nog inte levt idag! Var helt känslomässigt avstängd, traumatiserad, trasig av allt våld & alla övergrepp jag blivit utsatt för! Jag fick chansen att jobba med hela min historia allt bakomliggande,bryta de destruktiva livsmönstren! För grejen är ju att på Rosen kan man ju inte skydda sig bakom ett intelektuellt eller ta några genvägar i sitt tillfrisknande! Utan det är 100 % genuint och där kommer det kännslomässiga tillfrisknadet först sen kommer det andra av sig själv! Jag är så glad att jag hade modet att jag vågade göra det inre resan hela vägen! Idag har jag ett helt underbart sunt & friskt liv, med det rätta värderingarna, hjärtat på rätt ställe, de bästa verktygen, kunskapen om vad som är vad! Allt för att kunna forsätta min resa i tillfrisknadet! Rosen är för mig enbart kärlek trygghet! <3 <3 <3

 26. rosen, rosen, rosen
  För mig står det för tro hopp och kärlek. för att jag skulle kunna komma till detta, behövede jag göra ett enormt arbete med mig själv. det krävdes svett och tårar, ibland känndes det som man grätt blod. men jag är stolt över mig själv idag, och för hjälpen av personalen. dom verktygen jag fick med tiden ville jag kasta åt helvete ibland. det var inte roligt att bli medveten vad man hade i ryggsäcken. och sen att jobba med det ska vi inte ens snacka om. att gå genom sorg och smärta och stanna i det för att kunna bearbeta det och inte vara kännslomässigt påvärkad av det var fan inte bara en match med några ronder. men jag är befriad idag från så mycket hat och smärta som har gjort att jag kan leva.med en levande själv och känna att jag har ett hjärta som slår. Inne i svängarna av 25 olika placeringar och rättspyk, kåken hade jag fan inte ett hjärta som slog. Det var så mörkt att jag ville bara säga god natt, jag hade två val rosen, eller vägen ut typ rättspyk men i ett finare hus utåt. som mina sista chanser. jag ville ge upp och placeras i så kallad läkarhuset men jag besökte först rosen. Träffade en klient därifrån som hade en liknande historia med en rad diagnoser bland annat sosipat. hon värkade ha en glimt i ögona och kännslomässigt levande. så jag gav det en chans. Jag tackar gud för det. för idag är jag en människa med ett hjärtat som slår.

 27. Du som kallar dig för Kajsa. Du är väl i Lenas våld har inget annat liv än att myndigheter sörjer för ditt uppehälle genom ditt missbruk.
  All den här informationen kommer från personer som är varit intagen på rosen samt från personal som jobbat där eller till och med jobbar där.
  Du borde dessutom lära dig att stå för vem du är skriva det öppet inte vara anonym men du vågar väl inte annat. Du har väl inte i närheten av all fakta jag har. Men det kanske är påhitt vad socialstyrelsen säger med.

 28. Har varit inskriven på Rosen åh utan Lena och rosen hade jag inte levt idag. Idag är jag nykter och drogfri och har sunda relationer runt om mig.Finns inge bättre behandlingshem för kvinnor.

 29. Det är med stor sorg jag läser alla dessa inlägg om Rosen och Lena. Jag blir rent ut sagt förbannad. Jag tycker absolut att alla har rätt till en åsikt hur vriden och icke faktabaserad den må vara. Men att gå till personangrepp och ta saker ur tomma intet är väl ändå att ta det till sandlådenivå? När jag läser alla dessa inlägg så får jag känslan av att det är mycket avundsjuka och rädsla för att bli avslöjad för sitt rätta jag som cirkulerar på denna blogg. Som sagt så är det min personliga åsikt. Jag är varken inskriven, före detta klient eller ens för den delen kvinna. Utan jag är anhörig till en före detta klient. Så jag vet hur rosen jobbar och vad den som verksamhet gör och betyder för dessa kvinnor. Det här ett hem som tar emot kvinnor som kommer ifrån dom värsta förhållandena ni någonsin kan tänka er, i vissa fall så har dessa kvinnor fått gå igenom saker som man inte ens kan tänka sig. Inte ens i sin vildaste och sjukaste fantasi kan man inse vad vissa av dessa kvinnor fått utstå. Men så finns det sådana ställen som rosen, som tar emot dessa själar och gör allt för att få tillbaka deras liv som oftast blivit fullkomligt söndertrasade pga såväl droger, övergrepp och alkoholmissbruk. Ta min egna fästmö som exempel. Hon har från ung ålder (2-3års ålder) fått utstå sexuella övergrepp, ända upp tills hon var långt över 25år. Hon har haft ett väldigt tungt narkotikamissbruk till följd av dessa händelser i barndomen. Sen att hennes föräldrar var missbrukare gjorde inte hennes liv enklare heller. När alla andra hade stängt henne dörren, så stod Lena och rosen där och tog emot henne. Idag står hon på egna ben. Är en del av samhället, det samhälle som en gång tidigare vänt henne ryggen. Hon tar sitt ansvar. Hon har ett jobb där hon tjänar ”vita” pengar för första gången i sitt liv. Hon har sin egna lägenhet, som är något väldigt stort då hon tidigare varit hemlös. Hon lever idag ett vanligt ”Svenssonliv”, något hon aldrig någonsin trodde skulle var möjligt. Men tack vare rosen och framförallt Lenas rättframma behandling med tuff kärlek så står hon här idag på sina alldeles egna ben.
  Tack Lena och tack Rosen, för utan er så skulle jag aldrig funnit min själsfrände. Fortsätt kämpa, och gör det ni gör!

 30. Jag vill meddela att det ligger flera kommentarer i ämnet och väntar på godkännade. Anledningen till att dom inte släpps igenom beror på att någon eller några gör Kvinnohemmet en riktig björntjänst genom att spamma med olika användarnamn men samma ursprungsdator. Innehållet kan alltså inte alls tas på allvar.

 31. Jag lär börja med att skriva att det här med att skriva en massa skit på den här sidan om Lena, är ju bara pinsamt. Det säger det mesta om er själva. Jag vill också berätta vad Rosen betyder för mig. Innan jag kom till Rosen var jag så trasig i mitt missbruk, i all jävla amfetamin och skit som fanns att få tag i och proppa ner i mig. Men när jag hörde att det fanns ett behandlingshem som ville ta emot mig, så blev jag alldeles strum. ’Kvinnohemmet Rosen’ sa dom, o jag kände igen namnet eftersom jag hade läst på Jennifers blogg om hur bra Rosen var och hur de hjälpt henne med ALLT. Från att inte ha någon lägenhet, ingen självkänsla, inget självförtroende och inte känna någon lycka eller glädje alls. Så känner jag det idag. Lena sa ofta; Malin, du får vara lycklig. Dom orden glömmer jag aldrig. Och hon har aldrig dömt mig, hur eländig jag än har vart så finns hon alltid där. Du är min ängel Lena, utan dig hade jag inte vågat behålla min bebis som jag har i magen idag. Jag vet att jag gjort ALLT för att straffa ut mig själv, för att du sa vända ryggen till och inte mer vilja finnas där för mig. Men du har stått kvar. Du har väntat in mig. Idag har jag en fin man som jag älskar. Och jag har fått min mamma tillbaka i mitt liv. Hon fickk vara med på Relationsveckan som vi åker iväg på, o vi fick läsa upp brev för varandra. Idag har vi brytit våra destruktiva mönster och vi kan mötas där vi är idag. Den veckan i Bollnäs glömmer jag aldrig. DÖM inte Lena, för vad ni hör osv. Det är precis som att lyssna och tro på allt jävla skitsnack som finns. Har ni aldrig kört viska leken? Den som sist får höra vad den första sa hör alltid helt fel ord. Jag tycker det blir så genomskinligt. Fram med allt som är positivt istället! Och Lena, du har alltid puschat mig in i det sista. Även fast jag vart som en trotsig liten unge och stått och skrikit på dig, har du inte slutat tro på mig. Jag älskar dig

 32. hahaha typiskt lena att få tjejerna att spamma.hon är så jävla konflikt rädd.tragiskt för dom som lever i hennes sfär.en låtsas värld där hon är den allsmäktiga.
  skönt att sanningen är på väg fram.
  kämpa på michael för att du har fler i ryggen än vad tror.
  lena är som en liten skrämd hund,skäller o skriker o hotar.men bitas det vågar hon inte.

 33. Men va e det jag ser! Du måste skoja med mig! Jag har lika stor rätt att skriva min åsikt som alla andra!

 34. Ja, jag behöver inte vara anonym, för att tala om att jag tycker allt det som skrivs, är i MINA ögon, så himla patetiskt, fel, kränkande, missuppfattat och dumt… Det Lena ger oss kvinnor på Rosen, är en ny chans till ett nytt liv.. Jag tror ingen av er förstår vad det betyder…tydligen.
  Jag har fått hjälp med att sluta droga, men jag LEVER nykter i dag, för jag har förändrat mitt liv. Jag fick tillbaka min självkänsla, mitt självförtroende.. Jag vågar stå upp för mitt och mig i dag och jag vågar sätta gränser. Jag är värdefull och värd ett annat liv, än det jag hade.
  I dag, har jag flyttat hem igen och jag har fått förstahandskontrakt på en lghet, jag har betalat mina skulder, jag börjar arbeta i morgon, jag har fått en underbar relation med mina barn… Och jag blir SÅ ledsen, när jag läser det ni skriver om Rosen, Lena och hennes personal. Fortsätt tro på det du gör Lena, Vi är många som står vid din sida. <3 <3 <3

 35. Jag kan bara säga det till er Pelle och Michael, vad är det ni är rädda för? Kvinnor som tar plats, som vågar lämna ut sitt liv för att tala om att det är så här, VI har haft det.. Vi är bara sanna och ärliga… Vi är många kvinnor som farit och far illa där ute, pga, män med makt och kontroll, män som är aktoritära och psykopater… Ska inte ni, som ska vara ”Riktiga män” stå upp för era kvinnor och våga Tro på våra historier och hjälpa till att få ett stopp på detta??? Kanske skulle vara en ide och be om att få lite sanning och lyssna och läsa det vi skriver om…………
  Jag kan förstå om man inte varit villig eller vågat möta sig själv i behandlingen och kastar skit för att man själv misslyckats och är egentligen väldigt ledsen, att man inte klarade det… Jag kan bara säga att du vet var vi finns och du vet att det fungerar OCH, du är inte ensam <3 <3 <3

 36. det gör ont i mitt hjärta att se personliga påhopp kränkningar och spekulationer tolkningar om rosen och Lena, jag har rosen och lena att tacka att jag fått tillbaka mitt liv och att jag har fått tillbaka mig själv, jag vet att hade inte jag kommit till rosen utan någon annan stans hade inte jag levt i dag och de är fakta och sanningen … tack vare att Lena delat med sig om de mest personliga, sig själv sina erfarenheter och sitt hjärta har jag lärt mig oerhört mycket om mig själv hon har gett mig tuff kärlek inte gött mitt destruktiva eller varit någon möjliggörare, satt gränser för mig och konfronterat mig när jag har varit i mitt destruktiva och mitt sjuka hon har alltid funnits där och stöttat mig när jag varit i behov och har alltid fått stöd och hjälp och Lena och personalen gav aldrig upp på mig, tack vare rosen och personalen Lena har jag fått ett liv, mig själv, självkänslan och min självständighet och värdighet som kvinna tillbaka och jag har lärt känna mig själv och funnit mig själv.. Tack Rosen
  tack för tålamodet
  tack för kärleken tack för att ni jobbar från hjärtat

 37. Ett litet sista inlägg för ikväll.

  Till att börja med så finns det något i Sverige som heter yttrandefrihetslagen, och så länge det inte skrivs något stötande så har du ingen anledning att inte släppa igenom det i flödet här på bloggen. Sen att det skrivs från samma dator kan ju faktiskt ha att göra med att dessa kvinnor sitter på ett kvinnohem där dom bara har tillgång till en dator att skriva ifrån. Men vad vet jag…?

  Sen till sist, Pelle.

  Ja du, vad ska vi börja här då?
  Till att börja med så kanske du ska se upp med vem du allierar dig med, och vem du håller om ryggen. Tänk om det mot all förmodan skulle visa sig att den personen inte alls var den personen du trodde att den var.

  Sen till sist, varför skulle Lena välja att ”bitas” som du uttrycker det? Det är just det beteendet, och människor som betett sig så som hon försöker rädda dessa kvinnor ifrån. I slutändan så kommer sanningen alltid fram, och om man är någorlunda insatt i ämnet och påläst så vet man på vilken sida man ska stå. Ta dig upp ur sandlådan och försök att hålla inläggen på en vuxen nivå så kanske du tas på större allvar.

  Väl bemött.

 38. Jag vet det är i från datorn på rosen dom skickar dessa meddelanden då Lena har satt press på dom intagna. Då jag har två som är där på insidan som håller mig med info. Den ena kan jag lita på till hundra procent men när samma info kommer från den andra så stämmer det. Lena kanske tänker dra in pengar hon lånar ut för klippning till andra saker mm om dom inte ställer upp ljuger för hon. Dessutom har dom som bor på utslussa egna datorer telefoner så det är lite svårt spåra detta. Men en sak är säkert Lena börjar bli livrädd att hela sanningen ska komma fram.

 39. Till Michael.

  Med det du skriver så framkommer det ju bara än mer att du inte har någon som helst koll på det du skriver. Sanningshalten i det du skriver är lika med noll. Kom med konkret information innan du uttalar dig. Personligen så framstår du som lite obehaglig som snokar runt så mycket kring rosen.

 40. Hej!
  Ni som skriver om rosen och Lena verkar till 90% inte ens satt foten på rosen själva, utan hört av andra ”nära bekanta” rykten om hur det ska gå till. Eller så har ni blivit utslängda. Det som då är mest trovärdigt är då att lyssna på de som verkligen fått hjälpen och som är helt oberoende av Lena just nu. Jag har varit inskriven på rosen, jag har ALDRIG varit med om någon slags hokus pokus seans. Det som rosen däremot kan erbjuda är alternativ terapi i form av att man slappnar av så pass mycket att man nästan försätts i hypnos. Inget är tvång och det förekommer ABSOLUT inget sexuellt. Du som påstått detta borde i så fall gjort en anmälan, men eftersom det inte gjorts antar jag att det är lösa rykten. Lena är till skillnad mot många andra oerhört generös och vill gärna ge sina tjejer saker som hjälp till boende eller att låta vissa vara på rosen helt gratis om någon fått nej av sin kommun. Är det de ni kallar för girigt?! Jag förstår att det kan sticka i ögonen på människor när någon ger saker utan att begära något tillbaka. Självklart börjar man undra varför? Vad försiggår? Vad är hon ute efter? Osv men fråga er själva som startat denna blogg kan det vara så enkelt att Lena bara vill hjälpa? Och vad är det för fel med det?
  Jag är bor i södra Sverige och bor nu med min sambo och vår dotter. Jag är nykter och drogfri och har varit det över 2 år. Jag arbetar numer som habiliterinsassistent och stortrivs med mitt liv. Jag är starkare än nånsin och alla dessa sidovinster har jag fått tack vare Rosén och Lena Stenberg! Så snälla sluta med dessa barnsligheter för allt är bara nonsens av avundsjuka människor.

 41. Jag börjar undra om inte jag ska börja skriva rakt ut har försökt hålla mig med att inte blanda in namn eller så. Den enda jag lyckats skriva namn på var frågan om Gunnar vilket är alvarligt om det stämmer som jag fått från tre olika håll. Att det mesta stämmer ang Lenas sätt bedriva rehabiliteringen stämmer att den är undermålig rent ut sagt både dålig farlig för vissa råder det inget tvivel om. Det är bara läsa Socialstyrelsens rapporter. Samt vad föredetta som varit på rosen intygar. Att det fins flera kanske många dessutom som fått hjälp där råder det heller inget tvivel om. Men att det är många som blivit felaktigt behandlad råder det absolut inget tvivel om heller. Att sårbara människor ska bli få fel hjälp rent ut sagt utnyttjad bara för pengarnas skull dessutom få hjälp att gå ner sig ännu mer i sina problem pga Lenas okunskap det är det jag många inte accepterar.
  Som sagt var Lena kanske kan dupera er intagna det är säkert så man kapar inte den arm som föder en. Men jag många med mig accepterar inte att kommunala statliga pengar går åt för att föda Lenas okunskap samt inte ge dom intagna rätt vård hjälp mm. Där är problemet.

 42. Jag har jobbat på Rosen i 1,5 år och det var den värsta perioden i mitt liv kan jag säga. Det vore intressant att få ta del av vad alla de andra som har jobbat på Rosen genom åren tycker.
  Personalomsättningen har varit väldigt hög, och det kan man ju fundera över…
  När någon ska sluta så går det väldigt fort, oftast är det inte någon uppsägningstid överhuvudtaget.
  Det som är mest sorgligt är att de inskrivna tjejerna får höra både det ena och det andra om peronal som slutar, och jag tycker inte att det hör till behandlingen att behöva ta ställning till vilken i personalen man tycker om. Att dessutom kalla personal för saker som jag inte vill skriva, är riktigt lågt. Detta sker högt och tydligt, och inte bara en gång.
  Jag vill bara säga att det här är inte förtal, för det är fakta. Och jag har inte heller hört det i andra hand utan det är självupplevt, tyvärr.

 43. Till Michael.

  Har du hållit dig från att namnge?! Du har namngett fler än Gunnar i dina inlägg. Det du bedriver genom att göra det är rent förtal. Juridiskt sett så skulle du kunna bli polisanmäld pga det. Om du nu har så mycket att tycka till om Rosen så vore väl en anmälan till Socialstyrelsen rätt väg att gå? Eller att sitta på en blogg och gnälla kanske passar dig bättre? Väx upp och inse att det finns alltid två sidor till varje historia. Missnöje finns det inom allt i livet. Vissa gillar blått styre, vissa föredrar rött. Vissa gillar att handla på Coop, andra på Ica. Däremellan finns det alltid meningsskiljaktigheter om vad man föredrar eller gillar. Jag tycker du går till väldigt hårt angrepp mot Lena och hennes anställda på Rosen. Utan några som helst bevis, utan du pratar med folk som valt att lämna rosen av olika anledningar av vad som framkommer av det du skriver. Kan det vara så att dom du pratat med fortfarande är aktiva i sina mönster, kanske bipolära precis som du säger att din fru är. Dom kanske också ljuger? Vad får dig att på fullaste allvar tro att det dem säger är sant? Är det för att du vill att det ska vara sant, eller har du själv någonting du försöker dölja? Observera att jag inte tar någonting ur luften här, utan jag håller mig till det som skrivits i bloggen. Det är därmed fakta…

 44. Michael jag undrar vem du är i detta här? För det första är du en man dvs du har aldrig själv varit på rosen och kan inte uttala dig om någonting mer än saker du ”hört”. Att du sen tar upp helt utan belägg att Lena skulle vilja tjäna pengar på verksamheten. När jag förklarat att hon till och med tagit emot klienter GRATIS! Och vad är det för påhittad socialrapport du fått tagit del av? Då jag med all säkerhet vet att alla socialtapporter är sekretess!
  Och Lena föder inte någons hand eller hur du utryckte dig!
  Jag är helt oberoende av Lena och klarar mig helt själv. Men varför jag lägger min energi på denna smutskastning är för att det var rosen som tog mig dit jag är idag! Så varför inte bara vara glad att människor lyckas bli nyktra tack vare detta ställe!

  Och du Eva Maria som du vet så fungerar det inte alltid på alla arbetsplatser. En del personer passar helt enkelt inte överallt, så om du är bitter över något som din förra chef gjort tillhör det också god etikett att inte baktala denne. Det känns lite lågstadienivå.

 45. Du som kallar dig för Kia. Det obehagliga i detta är att sådana som du kommer med sådan kommentar. Du är väl intagen och står i beroendeställning till Lena Stenberg därför du uttalar dig som du gör. Vi är många även jag som tycker behandlingshem är bra. Men då ska det vara beh hem som arbetar efter sunda värderingar med goda kunskaper för detta ändamål. Om du inte är för skadad kan du gå in på socialstyrelsen sök på nationella hvb hem och rosen så ser du alla anmärkningar från ingen journalföring till sexuella problem mm. Men det kanske så din värld ser ut som en bra god värld. Du borde vara glad det fins personer som ser till erat bästa och att canser svulster som detta hem inte borde få existera. Det ska bli bra få se vad socialstyrelsen kommer göra åt alla problem felaktiga saker som kommit fram nu.

 46. Såg inte ditt inlägg för en nu. Du skriver mest elände och en massa skit. Om du nu är så beläst kunnig vet så mycket Kia. Så står det i blogg inlägg tidigare att jag har gjort anmälan du ser till och med nummer på tillsynsärendet. Dessutom har socialstyrelsen öppnat tillsynsärende mot socialtjänsten samt mot psykiatrin landstinget där dom skyndsamt ska utreda detta då det anses att det inte ges relevant vård och i affeckt av detta kan människoliv stå på spel då inte adekvat vård rehabilitering ges. Du framstår Kia som en som inte pratar utifrån kunskap eller ens kanske vet eller kan ta reda på fakta. Så håll inte på med ditt dåliga omdöme eller påstå saker utifrån något du inte vet. Det jag verkligen kan hålla med dig om är att personer med boarderline bipolär eller som i detta fall lider av dubbeldiagnostik. Dessa kan inte säga en menning på tio ord utan nio inte stämmer med verkligheten dessutom har man sju självmords försök står under åtal för falsk angivelse grovt bidragsbrott anstiftan till grov misshandel mm. Dessutom mist vårdnaden om dina minderåriga barn endast får träffa den ena under bevakning. Sådan person ska inte Lena skydda med sin okunskap. Dessutom är hon efterlyst av psykiatrin för personlighetsutredning då gömmer Lena henne ljuger om var hon är mm. Det är delar av vad anmälan består av. Svaret är det går inte lita på någon sådan utan dom är farlig för sig själv och andra jag hoppas Lena får bli utsatt för hon lika som då hon var i vindeln på beh hemmet. Nu börjar vi komma in på det jag skrev jag helst inte ville så Kia mm håller till verkligheten blir detta bra.

 47. Michael varför går du ut så aggressivt? Och varför hänger du ut en person (att döma från din text någon du troligen känner väldigt väl). Du skriver om denna människa att den personen är bipolär, får inte träffa sina barn osv. Jag antar att du inte vet detta men det är väldigt vanligt att man får olika diagnoser av psykiatrin när man missbrukar. Detta är för att i missbruket uppfyller man kriterierna för ett stort antal diagnoser. Dessa brukar sen visa sig vara helt felaktiga när man sen blir nykter.
  Sen tycker jag att du ska läsa på lite mer innan du slänger ut det ena påståendet efter det andra! Den så kallade utredning från socialstyrelsen du pratar om hände under 2010 och eftersom det inte fanns några belägg eller någonting att anmärka på så har det ärendet inte gått vidare heller.
  Så snälla människa i klarspråk vem är du och vad har hänt som gett dig sånt agg mot rosen?

 48. Du får nog läsa på en gång till på Socialstyrelsens sida. Du är säkert lika okunnig som du låter när du skriver. Eller upplärd av Lena hur man ljuger duperar mm. Vad det gäller dina kunskaper ställa diagnos har du ingen kunskap om. Tror nog den samlade vetskapen kunskapen hos psykiatrin är bättre än din Dessutom har jag inte skrivit om fem procent av verkligheten om personen i fråga. Problemet är sådana amatör tyckare som du gör att sådana personer får dessa problem. Överlåt detta till dom som har kunskapen.

 49. Men kära Michael, har du vaknat på fel sida?
  Om du läste mitt första inlägg så framgår det tydligt att jag inte ens är kvinna, och då blir det väldigt svårt att vara inskriven på ett kvinnohem. Jag står inte i beroendeställning till någon ska du veta. Men jag vet vilket jobb Rosen och Lena med anställda gör för dessa kvinnor.
  Som Sara skriver så är den anmälan som du hänvisar till från 2010. Där det som sagt inte fanns några som helst bevis för att det var så. Så ska vi gå vidare från det och kanske hålla oss till det relevanta? Vad har Rosen gjort dig personligen? Jag känner ju mer och mer att det kanske är så att du har hamnat i en sån situation där din fru för första gången får den hjälp hon behöver, precis som många andra kvinnor som varit på Rosen tidigare. Genom det kanske det kommer fram saker som du inte vill ska komma fram. Du går ju i försvar väldigt fort, Du slänger ur dig vad du tror är kloka meningar med svåra termer. Men det mesta är felstavat så då blir det svårt att ta dig på fullt allvar. Sist men inte minst, så återigen genom dina hårda angrepp mot såväl Rosen som dess anställda så begår du som jag sagt tidigare rent förtal. Genom ditt beteende så framstår du bara som oseriös och rädd. Skulle du valt att gå rätt väg istället för att sitta på en blogg och gnälla så kanske du skulle tas på större allvar. Ta din hink och spade och ta dig ur sandlådan.

 50. Michael, du försöker framstå som kunnig och på läst men min tanke och fråga till dig om du nu har kunskap och är insatt i detta ämne om utsatta missbrukande kvinnor..
  Den första frågan är hur borde man jobba med missbrukare?
  Hur ska en behandling se ut ? Och hur bemöter man dessa kvinnor och jobbar med kvinnorna? Du är snabb på att kritisera och fördömma då borde du ha svar kunskap och erfarenhet på denna fråga..
  Du lägger ut och blottar en kvinna din kvinna är inte de fruktansvärt respektlöst och kränkande för den som är i beroende ställning…

 51. Jag har ett nytt liv tack vare Rosen och det är tack vare Lenas Kunskaper och all hennes personal. Jag kanske inte uppskattade alla råd jag fick men jag valde att lyssna och det var ingen som tvingade mig att följa dem men tack vare dom råden så har jag ett nytt liv idag. Har en fin relation med mina barn ett jobb jag trivs med men framför allt har jag mitt liv. Utan Lena och hennes personals kunskaper hade jag inte levt idag. Vi är många kvinnor som har ett bra liv tack vare att vi placerades på rosen och jag har börjar trött på all smutskastning på lena av bittra fd anställda och klienter. Jag är evigt tacksam för mitt liv idag.

 52. Projektion, en term som används inom psykologin för att beskriva hur en person som inte vill eller kan kännas vid sina egna svagheter tillskriver andra personer dessa egenskaper för att förscara sin självbild. Detta är en psykologisk försvarsmekanism, som verkar för att förmildra ens egna oönskade tankar , värden, etc. Personen (A) vill bli ”rentvådd”, varför denna projicerar sin svaghet på en annan (B), i till exempel sociala sammanhang för att få bekräftelsen av andra att svagheten ej längre kan associeras med en själv och på så sett rentvår sig själv (A)

  MalinO

 53. Alla ni som smutskastar Rosen och Lena med personal SHAME på er. Självklart har alla rätt att tycka vad man vill men detta är ju rena rama häxjakten.Och ni som är på eller har varit på Rosen och pratar en massa skit ni kanske inte varit redo att ta tag i era liv vad vet jag… Men lägg inte det på Lena och Rosen. Min vistelse på Rosen har räddat mitt liv, det är jag som gjort jobbet men utan Rosén och alla fina människor där hade jag aldrig klarat det.Det handlar om att våga förändra men det verkar ni som skriver en massa skit inte göra tack för mig

 54. Anette använd inte ordet ”smutskasta”, det kan slå tillbaka fortare än du anar, det finns flertalet som har detaljerade berättelser och som varit frustrerad över den selektiva behandling som dom utsatts för. Faktum är dessutom att man varit inne på områden man inte har tillstånd att arbeta på och bara där är det allvarligt. Man står inte över regler och förordningar på Rosen. Jag är lite nyfiken på hur ett två år gammalt inlägg plötsligt fått massor av besökare och skribenter. Vilken uppmaning fick ni? Att gå till motattack och belönas med presenter? Brinner det i knutarna eftersom aktier var till salu för en tid sedan?

 55. Till hoforsbloggen..
  Du tycker inte att smytskasta är den rätta termen med vad kallar du detta för då? Jag är nyfiken på vad du har för intresse i allt detta. Jag börjar förstå att det är något personligt.

 56. Mitt intresse beror helt på att jag träffade människor som varit inskrivna och insåg att det pågår något riktigt skenheligt och sjukt på en plats som skulle värna och hjälpa. Sådant gör mig förbannad.

 57. Det som förbryllar mig är att du uttalar dig om 2 rapporter som blivit nerlagda av socialstyrelsen, och att du endast gått efter de du läst och hört men inte gjort någon gransking och efterforskning i de du läst och hört inte själv satt din fot på rosen för att se med egna ögon och inte pratat med personen i fråga för att bilda din egna uppfattning och åsikt och jag säger de igen du har gått efter de du hört och läst och bildat dig en uppfattning en egen sanning de är att tolka, att gå efter de du läst och hört är att utgå från falska grunder. Och de är allvarliga anklagelser du kommer med och varför lägga ut de på nätet?
  socialstyrelsen besöker ju inte bara rosen utan andra behandlingshem de hör till för att se vart de brister och för att hjälpa behandlingshem bättra sina rutiner..

 58. Jag har på fötterna så att det räcker för att starkt betvivla Rosen som seriöst. Det har flertalet mejl och inlägg i kommentarsfältet här med bekräftat. Jag har medvetet inte lagt ut allt jag känner till och har svart på vitt av en anledning. Vilken den är kan du spekulera i. Talförbudet är väl inte ett avslutat kapitel till exempel.

 59. Absolut men den artikeln var från 2010 denna är från 2013:
  http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.5661554-olagligt-med-pratforbud
  ”De problem som anmälarna tog upp bekräftades inte vid tillsynen. Däremot reagerade Socialstyrelsen över en del andra saker vid genomgången av akterna.

  Det mest anmärkningsvärda var att en kvinna belagts med talförbud.”
  En del andra saker utöver talförbudet alltså. Så har media och Socialstyrelsen fel, alla personer jag talat med ljuger så vad tror du själv att denna orättvisa behandling av Stenberg och hennes bolag beror på då?

 60. Jag känner att jag måste skriva. För jag reagerar starkt på att det är inskriva klienter och före detta klienter som skriver och försvarar Lena och behandlingshemmet Rosen, är detta etiskt och moraliskt rätt? ska inte klienter på ett behandlingshem fokusera på sitt tillfrisknande? Om det är någon som ska kliva fram och förklara sig så är det väl Lena själv som är föreståndare. För mig så blir det som att hon gömmer sig bakom klienterna och att dom måste stå i försvar för något som företåndaren har ställt till med. Jag personligen tror säkert att det är några som har klarat sig bra efter sin behandling på behanlingshemmet Rosen, men något måste ju vara helt galet fel eftersom det kommer in anmälningar och att socialstyrelsen hittar saker som är felaktiga och så grova saker som talförud som går emot lagen i sverige. Fakta är något som man inte kan prata bort eller ignorera, och jag tror inte socialstyrelsen utgår från annat än fakta och bevis.

 61. Dom flästa här har nog inte ens läst hela rapporterna om åtta sidor från socialstyrelsen. Bland annat så tillhandahåller hon mediciner delar ut efter eget bevåg mm. Det skulle vara inskickat klart till tionde april med en anställd sjuksköterska som fått delegerat från läkare. Jag vet Lena fortsätter dela mediciner dessutom i docent för hel vecka fast psykiatrin har sagt att den personen inte ens får ha mer än medicin för aktuellt klockslag. Det framkom via telefonsamtal i går. Men detta löser socialstyrelsen nog. Dessutom är det som det sista inlägget tyvärr Lena gömmer sig bakom sina patienter eller anställda vågar inte själv framträda. Det senaste hon hittade på är ansökt om kontaktförbud på mig då hon inte vill jag ska få fram mera skit om hennes behandlings hem. Jag har lovat mig själv och många andra att lägga fram all fakta i hennes totalt felaktiga vård i mycket. Men kan även tillägga hon har säkert gjort en del bra med men på kontroversa sätt som bara får hem hos personer i beroende ställning.
  Tilläggas kan det blev nog inget av med hennes ansökan utan jag har skickat den till socialstyrelsen som ett sätt att försöka tysta att sanningen kommer fram.

 62. Jag blir så illa berörd av detta är det bara jag som ser att michael är en rädd kille som måste smutskasta behandlingshemmet för att han inte har full kontroll över sin fru det du sitter och anklagar lena för är bara löngner. jag vet för jag har varit på rosen och min man blev lika när jag inte vela säga vad som händer i behandlingen jag valde att lämna rosen och fortsätta mitt förhållande med min man. och alldrig någonsin har lena slutat tro på mig och hon har funnits för mig fast jag gör tokiga val. och ni som skriver skit om lena ta och titta på eran egen bakrund hur ser det ut. och sen kommer det alltid finnas besvikna klienter det finns det på alla behandlingshem. ni som driver på med denna smutskasting har inte gjort upp med er själva och måste få andra att må dåligt för att slippa titta på er själva.ni vet med er själv att detta är löngner och vill ni värkligen ha detta på erat samvete resten av era liv för jag lovar er ni kommer inte må bättre, och jag vet att jag varken kan stava eller utrycka mig ordentligt . och Michael börja jobba med dig själv nu när din fru gör det så kanske det kommer funka för er i slutändan.

 63. I egenskap av behandlingsansvarig på Kvinnohemmet Rosen och en fritt tänkande kvinna och medmänniska, så ser jag det som min plikt att göra ett inlägg.

  Det stämmer att Socialstyrelsen gjort tillsyn och att det finns rapporter från genomförd tillsyn. De brister som upptäckts vid genomförd tillsyn är eliminerade och vi har vidtagit de åtgärder som det åligger oss enligt gällande lagar och förordningar.

  Vad som bör tilläggas i detta är att Socialstyrelsen regelbundet genomför tillsyn av verksamheter som lyder under deras ansvar. (enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2003:20) om hem för vård eller boende) Detta är inget unikt för Kvinnohemmet Rosen utan förekommer på alla HVB i Sverige.

  Tilläggas kan även att det i höstas kom ett regeringsbeslut att det fr.o.m. den 1 juni 2013 kommer att inrättas en ny tillsynsmyndighet; Inspektionen för vård och omsorg, som kommer att överta bl.a. tillsyns- och tillståndsverksamheter från Socialstyrelsen. Vilket, med all säkerhet, kommer att innebära att samtliga HVB i Sverige kommer att bli synade under 2013.

  Vad gäller de rena personangrepp och kränkningar som förekommit flitigt i tidigare inlägg så kan jag inte annat än beklaga. Jag har inte för avsikt att bemöta Era påståenden men har ändock några ord att tillägga för att om möjligt nyansera debatten.

  Jag är inte, till skillnad från andra, anonym och ser heller inget skäl till detta då jag redan nämnts vid namn i denna blogg.
  Jag är vän och kollega till de personer som Ni går till angrepp mot. Jag avvisar starkt de anklagelser som riktas mot dem. De har båda mycket lång erfarenhet och stort yrkeskunnande. De är personer som jag tillsammans med många andra högt respekterar. Detta gäller såväl klienter som anställda och uppdragsgivare.

  Jag är av den åsikten att Ni genom er anklagelser och kränkande uttalanden även kränker och förminskar mig som anställd, hela min arbetsplats och i förlängningen även våra uppdragsgivare.

  Jag måste erkänna att detta gör mig en en smula upprörd då jag, av mig själv och andra ser mig som en stark och självständig kvinna som har adekvata kunskaper för min yrkesroll där jag dagligen och alltid sätter klienternas säkerhet, behov och tillfrisknande i första hand.

  Tack vare min långa arbetslivserfarenhet inom såväl privat som offentlig sektor har jag tillskansat mig en kunskapsbank med bredd. Juridik, rättskunskap, etik och moral ligger mig mycket varmt om hjärtat och jag beundrar medmänniskor med integritet och som delar mitt humanistiskta perspektiv och min människosyn.

  Ni som genom Er yrkesroll/proffession är intresserade av vår verksamhet och vårt arbetssätt är välkomna att kontakt oss.

  Jag avslutar med ett ordspråk av Virgina Wolf;
  ”Den som inte säger sanningen om sig själv
  kan inte heller säga den om andra”

 64. Hej Nu känner jag att jag som mamma till en dotter som har varit och nu mera jobbar på Rosen vill skriva att jag är så otroligt tacksam och glad att att Rosen finns <3 Ja har haft ett missbruk i nästan hela mitt liv, Men är drogfri dag och har en otroligt fin kontakt med mina barn. Att vara mamma och missbruka har varit tungt,Att känna att man väljer knarket framför barnen och sedan få se att dom väljer samma väg som man själv valt är både svårt och gör ont. Mitt liv har varit gränslöst och de gör att min dotter har sökt gränser i hela hennes liv. Då kan ni tänka er vad det blir för resultat att aldrig få bli sedd.Nu kommer Rosen kvinnohem in.Att kunna lösa upp min dotter knutar krävs professionell hjälp och de finns på Rosen Den kärlek och respekt dom har visat min dotter har gjort att hon har börjat känna tillit så hon har kunnat öppna sig och få ut all skit som hon gått och burit i så många år. I dag kan min dotter sära på de som är rätt och fel och slippa bära min och andras skit rent ut sagt! Jag är så otroligt tacksam att Lena och Rosen har funnits och finns och den största lyckan att kunna se att min dotter har blivit fri från många bojor.En stolt och mycket tacksam mamma <3 All heder till Min dotter och Rosenskvinnohem <3

 65. ett till ordspråk:ingen rök utan eld!!!
  menar du på allvar att allt som sägs om lena stenberg inte stämmer?
  tycker synd om dig helena

 66. Skrämmande läsning! Det finns få behandlingshem som hjälpt så många kvinnor som Rosen, vilket är rätt självklart eftersom så många kommuner väljer att placera på Rosen. Jag har personligen träffat många av dessa kvinnor och sett den förvandling de genomgått tack vare Rosens behandling. Har själv arbetat i 20 år med beroendebehandling, har samarbetat med Rosen i över 10 år & sett RÄTT många behandlingshem från insidan- få mäter upp mot Rosens kvalite. Rosen har t.o.m. vunnit priser vilket långt ifrån alla behandlingshem har. Det jag läser ovan är uttalanden från okunniga, avundsjuka, skadade individer som har svårt att se andra lyckas! Att en DÖMD VÅLDTÄKTSMAN skriker att sanningen ska fram framstår som rätt löjeväckande. Berätta om din egen bakgrund då om det är så viktigt att vara ärlig!Ska Lena anklagas för något så är det att hon varit något FÖR godhjärtad & anställt sjuka individer i god tro, vilka sedan har utnyttjat hennes godhet i manipulativt syfte. Mycket av det , samt det jag läser ovan, borde kunna klassificeras som trolöshet mot huvudman & ärekränkning & är åtalbart! Det kanske är därför ni så FEGT gömmer er bakom anonyma alias! Lätt att vara kaxig då va? Se till att ha på fötterna innan Ni uttalar Er. Undrar hur många kvinnokränkare som uttalat sig här ovan, några dömda, några inte. Förstår att det är hotfullt med någon som lär kvinnor stå på egna ben & bli självständiga. Se för faan till att sopa framför egen dörr innan Ni ger er på andra!

 67. Sitter här och reflekterar över inläggen. Känns märkligt denna motvilja till en person som verklignen vill hjälpa kvinnor som är väldigt utsatta. Min förre detta har suttit fem gånger för grovkvinnofridskränkning och misshandel på mig. Ändå hade jag inte förmågan att lämna honom till jag fick hjälp. Han avskydde Lena och det hon stod för. Jag förstår nu i efterhand att detta var för att han inte kunde fortsätta att misshandla och förnedra mig och att han kände sig hotat. Jag kan inte låta bli att undra om du är som honom ?

 68. måste man inte alltid ha ett registerutdrag från polisen när man ska börja jobba på ett behandlingshem?

 69. Fega kräk-Ni tror att ni sitter säkra bakom anonyma alias- ni har SÅÅÅ fel & är SÅÅÅÅ rökta! Förtal är ett allvarligt brott! Hoforsbloggare anmäld för förtal

  HOFORS En av Hofors mest aktiva bloggare har blivit polisanmäld för förtal. Ärendet ligger nu hos åklagare.

  Relaterat

  Hoforsbloggen.se har blivit en av Hofors mest lästa bloggar på senare tid. Det är också många Hoforsbor som använder sidan som debattforum.

  – Jag tyckte det var så dåligt med information och bloggar på orten när jag flyttade tillbaka hem hit, så jag ville bidra med en trevlig sida, säger bloggaren som vill vara anonym.

  Hätsk debatt

  Hans ambition har varit att skapa en positiv samhällsdebatt.

  – Det är roligt att se att även politiker är aktiva och debatterar på sidan, det visar att det finns ett engagemang och vikten av att det finns ett sådant här forum.

  Men alla som är inne på sidan uppskattar inte innehållet. Efter en hätsk debatt, både på bloggen och via mejl har en person som känner sig uthängd och påhoppad nu anmält Hoforsbloggaren för förtal.

  – Den här människan skjuter sig själv i foten genom det här, det har inte skett något förtal mot honom. Om ens polisen lägger ner resurser på det här så finns allt svart och vitt på sidan, det han uppger stämmer inte, menar bloggaren.

  Vill inte namnges

  Däremot uppger han att han själv känner sig hotad av anmälaren och att han därför inte vill gå ut med sitt namn i media.

  – Visserligen är det många som redan vet vem jag är, men den här mannen verkar inte göra det och jag kan inte säga att han är ofarlig. Jag har två barn hemma att tänka på också.

  Vanligt på nätet

  Polisanmälan mot Hoforsbloggen kom in på lördagen och ärendet ligger nu hos en åklagare.

  – Förtal är ett väldigt speciellt brott och hamnar alltid hos åklagare som beslutar om en utredning ska göras eller inte. I det här fallet har något beslut inte tagits än, säger polisens utredare Lars Hansson.

  Han menar att påhopp på nätet är vanligt förekommande. Många känner sig personligt attackerade och kränkta via olika forum och bloggar.

  – Vi får in många, liknande anmälningar varje dag, säger Lars Hansson.

 70. Ja och det ledde inte till åtal eftersom det var helt substanslöst. Så vad vill du säga genom att kopiera en artikel från Arbetarbladet:
  http://arbetarbladet.se/nyheter/hofors/1.1848302-hoforsbloggare-anmald-for-fortal
  Jag har torra fötter och välkomnar mer än gärna en granskning av det jag skrivit och bidragit med. Kanske frågan om Rosen blir utredd till fullo för en gångs skull. Frågan är om du har det med din inledande text:
  ”Fega kräk-Ni tror att ni sitter säkra bakom anonyma alias- ni har SÅÅÅ fel & är SÅÅÅÅ rökta! Förtal är ett allvarligt brott!”
  Det där kan som du vet betraktas som hot och är med dagens lagstiftning allvarligare än ett förtalsmål. Förklara dig gärna.

 71. Hej Mats Larson har bara en stilla undran. Är det mig Michael Andreen du påstår är en dömd våldtäktsman så vill jag veta det kan inte tolka det på annat sätt. Du som heter Helena Jönsson och jobbar på rosen. Varför vågar inte din arbetsgivare träda fram utan hela tiden gömmer sig bakom er som är livrädd om jobbet genom hennes förtryck mm. Du som verkar så kunnig mm har du över huvud taget läst kraven från socialstyrelsen. Ett av dom sista ni skulle ha rättat till det är ett allvarligt fel. Var inte det att ni måste anställa en sjuksköterska som blivit deligerad av läkare att dela medicin mm. Vad jag vet har inte det gjorts utan jag vet att du Anneli mm delar ut till intagna samt till en person min fru delar ni tabletter i doserat för hel vecka fast pga hennes självmords problem har psykiatrin beslutat hon inte under några omständigheter får ha hand om medicinen själv över huvud taget. Dessutom har ni inte ens anmält till läkemedels verket begärt tillstånd om detta. Det är ett ganska grovt brott att dela medicin utan detta. Så ta och rannsaka er sitts detta är säkert några som fått hjälp där men det man kan undra över är varför så många kommunwr sagt upp arbetet pga oigentligheter brister mm nu står stockholms stad i tur göra det. många

 72. Nej Michael , jag menade inte dig. Du borde väl veta själv om du är dömd våltäktsman eller ej. Jag säger inget som jag inte faktiskt VET, dvs jag spekulerar inte & gör antaganden som inte är sanna, till skillnad mot många inlägg jag ser ovan. Jag vet också, till skillnad från flera av fegisarna ovan, skillnaden mellan hot & förtal, vad som är lagligt & inte. Att någon, inte ens blogginnehavaren!!!!, inte vågar gå ut med sitt verkliga namn brukar ha ett samband med allvarliga anklagelser av andra, att tro att jag behöver ändå inte backa upp det jag påstår med någon form av bevis. Det är så s.k. SKITSNACK uppstår, något som verkar prägla denna s.k. blogg. En del verkar vara beredda att göra vadsomhelst för att synas eller slippa ta ansvar för sitt eget beteende. Att många misshandlande män inte gillar Lena Stenberg behöver man ju inte vara Einstein för att lista ut, även det går att läsa mellan raderna ovan. Skulle vara intressant med en personutredning av dessa ”tyckare” & se hur deras egna smutsuga byk ser ut. Lena & Rosen har hjälpt så OTROLIGT många människor tillbaka till livet & ett värdigt liv.Hur kan Rosen vara fullbelagt, år efter år, vinna priser mm om det är så djävla dåligt som ni påstår? Vad har NI bidragit med för att göra den här världen bättre? Inte mycket va? Det finns två sorters människor här i världen: de som går före & uträttar något & de som går efter & kritiserar. Vilken av dessa är DU? Törs du testa så mycket ärlighet & självinsikt? Låt nu den med minsta snoppen börja att kommentera!!

 73. Du är mycket dåligt påläst överlag Herr Larsson. Din kommentar innehåller så mycket fel att det knappt var värt att godkänna den. Vem skulle vara en våldtäktsman som kommenterat menar du?

 74. Hoppas verkligen att sanningen kommer fram om dej,du som förverkat din rätt att kalla dej själv för man.

 75. Jag måste nog svara dig med Laila. Jag behöver nog inte jobba med något för mig personligen. Det jag skulle behöva göra men inte gör är att ställa mig i ledet för gruppen som har svag självaktning som alltid går den lättaste vägen eller följer minsta motståndets lag. När man gifter sig lovar man stå vid varandras sida i nöd och lust den tesen lever jag efter tills sanningen är motbevisad. Det jag inte accepterar är när Lena Stenberg utger sig för att kunna veta hur man behandlar personer med dubbel diagnostik där till och med psykiatrin har svårt göra det. Lena har fått all tänkbar info både från tidigare behandlingshem från psykiatrin mm och även från mig att hon ska överföras för personlighetsutredning då hon är en sådan fara för sig själv och andra. Jag kan inte acceptera Lena gömmer hon både för psykiatrin dessutom för polisen som söker hon i åtalsfrågor som gäller hon. Dessutom delar hon medicin för hel vecka fast hon inte får vara i närheten av det pga av sju självmordsförsök självskadesbeteende mm. På förra beh hemmet såg hon rill att två är åtalad för förberedelse till grov misshandel. Nog om detta nu.
  Man kan undra hur personer som åkt in ut på behandlingshem helt plötsligt kan diagnostisera andra för att i stället se hur livet är tragiskt för dom men det kanske inte är så mycket kvar som kopplar uppe i kontoret kvar. Utan bara att alla andra är det fel på

 76. Innan du rekomenderar böcker kanske du skulle se till att Lena går socionomprogrammet, vad jag förstår så har hon inte den i sin meritförtecking. Meritförteckningar är för övrigt intressant i sammanhanget.

 77. Jag tycker att den som skriker om att sanningen ska fram själv kan berätta om sin bakgrund som DÖMD VÅLDTÄKTSMAN, men han har tystnat nu & sprungit & gömt sig som FEGA VÅLDTÄKTSMAN & pedofiler brukar göra: dom skriker högt & pekar på andras brister men när det gäller egna tillkortakommanden blir det DJÄVLIGT tyst. Jag kan förstå det:: våldtäktsmän & kvinnomisshandlare står längst ner på listan även i kriminella kretsar. Dom brukar straffas även utanför lagens råmärken, så jag kan förstå att när det gäller sannengen OM SIG SJÄLVA så blir det väldigt tyst. Lenas strävan att göra kvinnor till självständiga kvinnor som kan stå på egna ben & börja sätta utt sunda gränser mot sina förtryckare måste kännas MYCKET utmamande & provocerande mot de KRÄK som tycker de har rätt att kränka kvinnor. För oss som arbetar med behandling är detta beteende rätt genomskinligt. Alltså: vilka EGNA motiv ligger bakom att ni väljer att lägga så mycket tid & energi på att smutskasta Rosen & Lena Stenberg. Törs Ni vara så ÄRLIGA att ni vågar ställa Er den frågan? Eller ska Ni fortsatt FEGT peka finger på en erkänt duktig behandlare som är mer utbildad än ni någonsin kommer att bli & arbetar som handledare åt socialsekreterare över hela landet? Lena har hjälpt hundratals kvinnor genom åren som andra behandlingshem har misslyckats med. Vad har DU gjort för andra människor?

 78. Till Mats. Jag undrar om du glömt eller var du inte närvarande på hela utbildningen. Har en fråga till dig då du utger dig för veta ha kunskap om så mycket. Ditt ordspråk gör det skiner i genom den är väldigt begränsad. Du påstår att rosen alltid äe fullbelagt att hon både håller kurser föreläser mm. Nog för jag har begränsade kunskaper själv har bara 180 poäng i högskolestudier samt i nästan 18 år drivit företag med 20 anställda. Rosen omsätter 8,5 miljoner enligt bokslutet. Vid full beläggning om jag med snabb huvudräkning räknar på det lägsta dygnskostnaden borde hennes omsättning vara 13,5 miljoner plus intäkter från föreläsningar kurser relationsveckor mm. Går dessa fem miljoner i skillnad till egen konsumtion eller till betalning för tysta andra personer eller muta sådana som dig. Detta börjar bli ett ärende för skattemyndigheten du kan konsulteras som expertvittne.

 79. Till Mats.

  Har inte du ett ansvar hur du uttrycker dig på offentliga medier, när du jobbar med människor? Du uttrycker dig inte professionellt när du skriver Man ska väl leva som man lär? eller?

 80. Jo jag har ett ansvar. Ett ansvar för att reagera på att fega kräk, som de ovan, gömmer sig bakom löjliga alias & förtalar en respekterad institution & dess föreståndare, uppenbarligen av AVUNDSJUKA, MISSNÖJSAMHET. Jag skriver i form av privatperson som råkar känna till Rosen mycket väl, för Er som har svårt att förstå skillanden. Mitt eget tillfrisknande går utmärkt tack, jag har f.n. 22 års obruten nykterhet & har säkert gått på fler möten än de flesta av Er någonsin kommer att göra- om nu mitt mötesgående skulle ha någon relevans här. Vad jag dock märker här, med risk att blanda in min proffetion en smula, är en hel del s.k. PROJEKTIONER, dvs försök att överföra egna tillkortakommanden med att hacka på andra, något jag förmodar att ni slösar bort mycket av Era miserabla liv med att göra. SO WHAT vad Rosen har för budget & omsättning- VEM BRYR SIG? Grattis om Rosen råkar få ett överskott, de har slitit hårt i många år & hjälpt SÅ många, vet INGET annat behandlingshem som ger så mycket på ALLA plan till sina klienter. Min fråga är obesvarad: VÅGAR NI som gnäller ta en till på ER SJÄLVA & fråga er varför NI beter Er så här? Vilka EGNA, DOLDA MOTIV ligger bakom detta beteende? Eller är ni för FEGA för det?

 81. Du har nog förstört för många järn celler Mats. Det är ingen som pratat om budget i relation till omsättning. Det var bara ett sätt att påvisa din okunskap. Dessutom är det mest dolda personer som pratar till fördel för rosen. Du borde läsa på fakta inte ren skär eget tyckande som i ditt fall där det mesta inte ens är sant eller fakta. Det senaste i fakta är att Stockholms stad med alla dess kranskomuner inte kommer förlänga avtalet det är rosens största förskrivare Dessutom påvisar hon utredning genom Liza numera verksam på Karlstad universitet. Den utredning hon gjorde är snart tio år är inte den verklighet som råder nu. Jag har själv pratat med prefekten där påtalat den brist som råder och det ska utredas om det är relevant att använda universitetet i reklamsyfte när alla dessa felaktigheter framkommit.
  Detta är bara en del i vad som är på gång. Så sluta svamla om din okunskap nu en gång för alla.

 82. Ja du, Michael Andreen….du väljer att köra vidare på personangrepps-spåret, du är ju jätteduktig på att kränka människor. Kanske du har varit lika duktig att kränka din fru & nu är du rädd för att ditt smutsiga byk ska komma fram i behandlingen på Rosen- är det så? Hemska tanke! Vi kanske ska göra en Uppdrag Granskning på DIG istället & se vad som kommer fram? Ang fega anonyma alias som kränker Rosen & Lena: jag läser ovan: Daniella, Pelle (även om vi alla vet vem DU är), Fundersam & Hoforsbloggaren- inte ens innehavaren av denna s.k. ”blogg” törs visa sitt verkliga namn. Bland de som pratar FÖR Rosen går de flesta ut med sitt riktiga namn- DÄRFÖR DE HAR INGET ATT DÖLJA! Alla andra har fegat ur, men du tjatar vidare om detaljer på Rosen- VARFÖR? Har du inget eget liv att leva? Saknar du förmågan till självrannsakan, du som har så många hjärnceller. Om du nu är så djävla smart, varför slösar du bort ditt liv på en skitsnackarblogg i Hofors? För din upplysning_ det här är ingen rättegång- det är ett snacka-skitforum för ljus-skygga individer med något att dölja- så vad döljer DU? SKA VI GRÄVA LITE I DET? Eller ska vi lägga ner den här SMÖRJAN nu? Välj du!

 83. Vad jag kan förstå Mats påstår du jag har något att dölja att jag ska ha något med min frus dåliga liv mående att göra. Det stämmer inte men du skriver du ska undersöka det gör det gärna. Till skillnad från dig som gömmer dig i Stockholm av orsak det är tyvärr knutit till ditt bedrövliga liv. I em har rosen samt fröken Stenberg tyvärr lagt sista korten på bordet gällande mig. Jag och veterinären i hudiksvall ringer dit Helena Jönson svarade. Vi förklarade vi behövde prata med anki om att hennes hund måsta avlivas omg Helena bad oss dra åt helvete och slängde på luren. Detta kommer resultera i polisanmälan samt Ytterliggare ingivande om det inte föregås av relevant vård kunskap mm på kvinnohemmet. Från och med nu kommer jag och ett tiotal berörda personer växla upp arbetet med att se till att kvinnohemmet rosens smutsiga byk verkligen kommer fram

 84. Ha ha lycka till med det. Kan förstå att folk slänger på luren när du ringer, inte så svårt att lista ut vad som föregått det av DITT beteende att döma! Det stämmer att jag bor i Stockholm, det är ingen hemlighet, men jag gömmer mig inte, har inget behov av att gömma mig, helt enkelt därför att JAG INTE HAR NÅGOT ATT DÖLJA! Jag arbetar med att HJÄLPA MÄNNISKOR TILL ETT BÄTTRE LIV på en daglig basis & är mycket respekterad i min branch, har arbetat prickfritt i 20 år nu- inte illa för en kille med få hjärnceller, eller hur? Att du väljer att uttala dig nedsättande & kränkande om det SÄGER MER OM DIG ÄN OM MIG ! Din respektlöshet & oförmåga att se DIN EGEN DEL kommer garanterat att bli ditt fall. Det är klassiskt att FEGA INDIVIDER inte törs stå på egna ben utan måste samla ”ett tiotal” andra störda, missnöjda människor för att våga framföra en åsikt. Ska bli intressant att se er falla, lovar att följa det. Garanterar att ni alla har ett dolt motiv till att smutskasta Rosen & att detta kommer fram om det får belysas. Nu lägger jag ner denna meningslösa debatt, det är bara du kvar & det känns meningslöst att prata med dig, förmodligen göder det bara ditt sjuka ego & det vill jag inte bidra till!

 85. ”och syftet med att arbeta med destruktiva relationer där det förekommer våld är att ge gästerna kunskap om vilka mekanismer som styr en destruktiv relation. Det kan handla om makt, kontroll, skam och skuld. Gästerna får hjälp att se vilka drivkrafter som gör att de stannar kvar i relationen”.???Kan det vara samma drivkrafter som får Lena att stanna i sin relation?Som älskarina till en gift man.Kanske dags att du stannar upp och sopar lite framför egen dörr ist för att försöka förmedla något du inte ens kan stava till.

 86. Jag avslutar med ett ordspråk av Virgina Wolf;
  ”Den som inte säger sanningen om sig själv
  kan inte heller säga den om andra”

  så avslutade helena jönsson sitt inlägg,behandlingsansvarig.
  måste vara svårt o göra sitt jobb när föreståndaren gör tvärs i mot
  sitt eget program.

 87. Som pedofil har jag vart inlaggd på Rosen i nstorvik å de va pöka hela dagen lång, himla gött i gött gött!

  hur som , just nu så har snuten stort pådrag i hofors och plockar en massa bilister för fortkörning, de är stationerade vid Petre men kommer att flytta runt under kvällen, till edera all bilister som kör olagligt
  moohahaha

 88. Undra hur länge det ska dröja innan alla förstår vad jag skrivit. Hur fullständigt livsfarligt det kan vara för vissa personer att vara på kvinnohemmet rosen. Sanningen börjar komma fram nu om vad jag skrivit om. Detta var bara en del nu kommer snart sanningen om hur hon förfalskar innger handlingar såväl till tingsrätt som polis utan intagens vetskap. Har varit hämtat ut handlingar på tingsrätten för säkerställa mig om sanningshalten.
  En gång för alla se till stäng stället så inte fler råkar illa ut. Även om det fins några få som tycker dom fått hjälp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *