Choklad/Chili-Glögg?

Bloggande kan förutom att vara ett fenomen där man ”tänker högt” även fungera som minnesanteckningar. Jag brukar flera gånger om dagen säga till min fru ”Påminn mig om det där sen” när det är saker som jag vill komma ihåg att utföra eller undersöka. Sen faller det i glömska eftersom min fru antagligen har sina tankar fulla med annat än mina triviala funderingar 😉

Idag bläddrade jag tillbaka till ungefärlig tid förra året eftersom något sade mig att jag borde det. Och se där fann jag en av de funderingar som jag gått och grunnat på av och till men inte riktigt tagit tag i. Rönnbärsglögg, fast jag inser nog själv någonstans att tillverkning av något dylikt antagligen är omöjligt för att inte säga vedervärdigt. Men tillverkning av glögg står på schemat även om vi fortfarande har kvar av den lingonglögg vi kokade ihop förra året och som verkligen blev en fantastisk upplevelse som bara blev bättre när den provsmakades ett år efter.

I år funderar jag på att på något sätt lyckas få in choklad och chili i en glöggform. Med de klassiska smakerna borde det fungera tycker jag. Kanske inte med lingon. Frågan är nu bara hur skall man få glöggen att smaka choklad? Häller man i det i pulverform eller nyttjar man till exempel choklad i den här formen?

Förslag på hur jag skall integrera choklad och chili i glögg mottages tacksamt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *