Vad Pysslar Du Egentligen Med Jan Bornestig?

Nämnde ju Jan Bornestig redan igår i inlägget om Erik och hans frukostgröt. Redan idag dyker hans namn och ansikte upp i en artikel om så kallad ”Ensamkommande flyktingbarn”. Han ser tydligen något som ingen annan ser och man kanske skall hålla i minnet hans fiaskoartade sortier i andra kommuner där man menar att karln ifråga har noll koll trots sitt eget hävdande om ”erfarenhet och kompetens”. Han pratar möjligheter och ekonomi och en upprustning av Torsåkers Bygdegård.

Jag är en gammal uv som har sett mycket statsbidragskonstruktioner och de brukar kanske hålla några år, men i det här fallet måste jag vara beredd att hålla med generaldirektören för Migrationsverket när han står i tv och säger att det här avtalet är det bästa som har hänt kommunerna, säger socialchefen, Jan Bornestig (Arbetarbladet)”

Han måhända se ut som en gammal uv, men facit talar ju för sig själv att Jan Bornestigs ideér och uppslag inte är riktigt förankrat i verkligheten. Och jag vet inte om det är bara jag som läser artikeln och inte alls kan se någon mening om att man faktiskt gör en god insats för de sk flyktingbarnen. Det är bara ekonomi och goda affärer vilket i sig borde få en varningssignal att tjuta högt.

Han refererar dessutom till Ockelbo och deras inställning till flyktingarna, samtidigt som en omröstning finns bredvid och talar sitt övertydliga språk om vad befolkningen uppenbart vill:

flyktingbarn80 procent dvs 4/5 delar vill inte ha ensamkommande flyktingbarn. Nu kan ju iofs omröstningen vara hackad av nazister och helt missvisande, det kan man ju alltid hävda för ”normalt folk” sväljer allt som deras förtroendevalda stoppar ner i halsen på dem. För övrigt börjar jag ogilla det där ordet med ”förtroendevalda” efter de senaste dagarna. Hade han bara snackat empati, kärlek till din nästa och vikten av att göra en medmänsklig insats hade jag inte alls reagerat speciellt hårt, men när det handlar om goda affärer och möjligheter kommandes från Jan ”Uven” Bornestigs strupe förstår jag att detta projekt kommer bli ett fruktansvärt fiasko.

Och varför skall Torsåkers Bygdegård upplåtas för kommunens flyktingangelägenheter? Har Torsåkersborna tröttnat på den eller byggt en ny bygdegård? Själv har jag ingen aning men måste skyndsamt undersöka hur man i den här kommunen kan dumpa jättefina bilar i diket och slänga bort anrika bygdegårdar till höger och vänster. Måste ju ha funnits massor av alternativ med tomma lokaler.

En annan sak jag funderar över är när det i artikeln sägs att det skapar arbeten. Vilka av kommunens ungdomar kvalificerar sig till att söka dessa tjänster? Det råder ju en hopplös situation på arbetsmarknaden i Hofors och som ung har du verkligen inte stora möjligheter att stanna på orten och arbeta. Som jag ser det så kommer ungdomarna vara dom som drabbas av detta. Kommunen visar tydligt att man ställer upp för andra ungdomar men inte för dom som är födda och uppväxta här. Rasistiskt tänkt? Det kan man alltid hävda men vad kommunen i själva verket gör med detta är att skapa just ungdomar med hat mot flyktingar som behandlas bättre än dem själva. Kommunen sviker men för importerade barn har man tid och resurser.

Till sist något som många redan vet men som man inte får säga. Dom flyktingbarn som kommer nu och sägs vara utan anhöriga är enligt vissa åsikter i samhället barn till redan avvisade flyktingar eller invandrare som kommit på en ny strategi för att få permanent uppehållstillstånd. Först skickar man barnen, sen kommer man efter själv och ”återförenas”. Ofta ljuger man om åldern på barnen varpå man kan se en 10-åring med kraftig skäggväxt. Om man med visst förbehåll vill läsa mer om hur diskussionerna går kan man surfa in här på Flashbacks forum där debatten inte censureras om vad helt ”vanliga” människor tänker. Själv tänker jag envist fortsätta hävda att om vår nuvarande/tidigare regering hade spelat med öppna kort om flyktingar och invandrare hade inte Sverigedemokraterna skördat så stora framgångar som de trots allt gör idag.

Ps. Bor Jan Bornestig verkligen i Torsåker på Solbergaleden eller är det en övernattningslägenhet och han har sin bostad i en annan kommun? Mycket nyfiken över detta. Enligt Allabolag.se har han en firma registrerad med adressen i Kungshamn. Om så är fallet känns det lite som att Hofors är en prostituerad som Jan nyttjar och sen åker hem Ds.

9 thoughts on “Vad Pysslar Du Egentligen Med Jan Bornestig?

 1. Ja som sagt, det ska bli intressant att se hur detta utvecklar sig…kan de vara som så, att vi är den vänligaste kommunen i landet??? *asg*

 2. Ja man vet ju inte följderna av det som komma skall, reglerna är ju så suddiga i det här ämnet med att få stanna eller utvisas, är du gift med en svensk/a så har du ju mer rättigheter än som ogift & hur blir det inte då när det gäller barnen & deras uppväxt? Har inte de också rätt att träffa sina föräldrar vilket samhället idag strävar mot ivarjefall med svenska barn.
  Ska de ge dessa barn en tur&retur biljett varje år så de kan träffa sina nära? Skulle inte tro det, nä de kommer efter inom snar framtid både föräldrar & släkt.

  personligen säger jag nej tack men det är min personliga åsikt & jag är man nog att ändra åsikt om du/ni kommer med ett övertygande argument.

  Sen angående Jan ”nakenJanne” fast i annan mer negativ tappning.
  Är han inte hoforsare på heltid borde han få sparken rakt av.

 3. Det som retar mig mest är ju att det inte nämns något om humanitära saker i artikeln. Bara om hur kommunen skall tjäna på det. Förvisso bra att reda ut sina finanser men har man verkligen tänkt igenom hur befolkningen tar det hela? Jag menar inte att man skall neka människor i nöd hjälp men detta med de ”Ensamkommande flyktingbarnen” tror jag är ren rappakalja. Man nyttjar barnets oskyldighet för att utplacera vuxna människor som man tappat kontrollen över.

 4. Ja, det finns ju tid att tänka till på, eller hur ? Tyvärr är det lätt att hjärntvätta vissa människor, och jag är stor beundrare av vår nye socialchef, han kan detta med tvätt, Men det mest förvånande för mig som avhoppad politiker, är att han säger att det finns hur mycket pengar som helst till bland annat utbildning inom både det ena och andra, är det så eländigt att förre socialchefen, Gun- Britt Grohp, ljög för alla oss i nämnden ? Eller sov jag på alla möten ? Efter vad jag minns sade hon att hon aldrig varit med om så kärva tider någon gång under hennes tid i nämnden. Kanske även jag blev hjärntvättad ?

 5. Kan det vara så, Anitha, att Gun-brith mörkade och inte tog dessa tillfällen till pengar från så väl eu som från regering/riksdag? Varför har Sandviken fått dessa utbildningspengar? Dessa tåg har gått nu och Hofors missade dom pengarna. Det fanns en ”härskar” teknik hos den förre socialchefen som ni köpte som poitiker. Kollade ni upp det hon sa eller? Jag är övertygad om att Jan kommer att göra ett mycket bättre jobb som socialchef och tillföra Hoforsborna en bättre verksamhet och en nöjdare personal.

 6. Kan det vara så, Anitha, att Gun-brith mörkade och inte tog dessa tillfällen till pengar från så väl eu som från regering/riksdag? Varför har Sandviken fått dessa utbildningspengar? Dessa tåg har gått nu och Hofors missade dom pengarna. Det fanns en ”härskar” teknik hos den förre socialchefen som ni köpte som poitiker. Kollade ni upp det hon sa eller? Jag är övertygad om att Jan kommer att göra ett mycket bättre jobb som socialchef och tillföra Hoforsborna en bättre verksamhet och en nöjdare personal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *