Media Utfärdar En Fatwa Mot Vargkramare

I min nyårskrönika inledde jag med att berätta om hur en del mer aktivt protesterar mot vargjakten. Det handlade om artisten ”Follow him to the end of the desert” som för länge sedan publicerat en provokativ bild på sin Facebook-sida.

Med Gubb-Jan Stigson i spetsen hänger man nu ut 28-årige Linus Arnberg som mannen bakom artistnamnet och den minst sagt ”ställningstagande” bilden med en död vargjägare flankerad av maskerade män med vapen.

Som artist har Arnberg länge markerat sin ståndpunkt i varg-frågan. I en radiointervju har han förvarnat om sabotage när vargjakten inleds den kommande helgen. Bilderna på hans Facebook-sida har dramatiskt höjt intresse för hans person. När DD ber honom kom kommentera bilderna ställer Arnberg tydliga krav.
– Ska du göra en intervju blir det som artist under mitt artistnamn, inget annat, säger han.
När Linus Arnberg får beskedet att DDs ansvarige utgivare beslutat publicera hans namn vägrar han uttala sig och gör DD ansvariga för förföljelse han anser sig vara utsatt för.
Som ”Follow Him…” har Arnberg tagit ställning inte bara i varg-frågan utan också mot rasism och nazism. Han hävdar att ett offentliggörande av hans verkliga identitet skulle innebär exponering för hot och trakasserier.
– Då kan du hälsa att ni bygger upp en hotbild som kan leda till kroppsskada och mordförsök, säger Linus Arnberg.
När DD påpekar att hans namn redan är publicerat på flera nätsidor ställer han frågan om DD publicerar skvaller. När det påpekas att uppgifterna om hans identitet är korrekta vidhåller Arnberg att han vill vara anonym.
– Man går inte ut med uppgifter som kan leda till mordförsök och misshandel. Jag har en hotbild mot mig från både den nationella rörelsen och varghatarrrörelsen, säger Arnberg

Kan man kanske anse att korståget mot MC-kriminaliteten i Dalarna nu är avslutad för Gubb-Jans räkning och han hittat en ny grupp människor att förfölja? Oavsett ståndpunkt för eller emot denna jakt är det ett mycket märkligt beslut att ”hänga ut” artisten som inte uppskattas vare sig i jakt eller vit maktrörelsen. Inte bara jag som drar pararellen till  Salman Rushdie idag.

4 thoughts on “Media Utfärdar En Fatwa Mot Vargkramare

 1. Läste om pajasen och hur rädd han är för jägarna för att de ”alla har vapen”. Han hade fått ”akta” sprejat på bilen också hahaha.

 2. Man kan som sagt tycka vad man vill om själva jakten och metoderna de båda sidorna använder, men skall verkligen media agera som de gör i det här fallet? Du har ju själv en viss erfarenhet av hur man hänger ut människor som inte alls har med saken att göra eller är vad media påstår. Om man nu skall agera samhällets rättskipare borde man i rimlighetens namn då inte också hänga ut pedofiler och våldtäktsmän som verkligen begått ett brott och är ett hot mot alla som bor i samhället? Att göra det för en arragerad bild på en Facebooksida känns småaktigt, men så är ju den där reporterns sinnelag ständigt.

 3. Sprid gärna detta för demokratins skull.

  Det pågår en insamling till Issa Issa (se inlägget innan) enligt bifogat inlägg från min inkorg för den som vill stödja honom och hans familj.

  Jag ber er hjälpa till med detta utskick till förmån för Issa och hans familj. Kan Du se till att det kommer ut till relevanta epostadresser så att det sprids till så många som möjligt ? Om det kan läggas ut på bloggar och hemsidor är det förstås också bra.

  Insamling till Issa Issa

  Få har offrat så mycket för det Sverigedemokratiska partiet som Issa Issa som knivhöggs fyra dagar efter valet och var nära döden. Issa har rekryterat flera nya medlemmar, ställt upp vid utdelningar samt var uppsatt på partiets lista vid kommunvalet i Göteborg. Han säger bestämt att han inte avser att lämna partiet trots påståenden om motsatsen i media.

  Issa och hans familj har haft och har fortfarande stora extra kostnader eftersom de måste flytta från Hjällbo och gömmas på annan ort. För att de skall hålls skadeslösa har vi ordnat en insamling. Det akuta problemet är räkningar på 25 000:- som förfaller vid årsskiftet. 2010.

  Sverigedemokraterna Göteborgs pluskonto är 38 05 85-0. OBS: Skriv tydligt ISSA på talongen.

  Låt oss visa att vi håller ihop och är solidariska med Issa och hans familj.

  Sverigedemokraterna i Göteborg

  — – – – – – –
  genom
  Axel W Karlsson (Präst och aktiv Sverigedemokrat: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174153)

  Kontaktperson för Issa inom SD
  axelwkarlsson@gmail.com
  Ni kan även kontakta Patrik Ehn (vice ordförande SD Göteborg) för att få detta verifierat.
  Det är bekräftat vid telefonsamtal av mig med Patrik att kontot går till Sverigedemokraterna. Det står Sverigedemokraterna då ni betalar in till kontot via er internetbank och längst ner på SD Göteborgs hemsida ser ni att 38 05 85-0 är SD Göteborgs kontonummer.

  Patrik Ehn goteborg@sverigedemokraterna.se

  Read more: http://galaxybloggen.blogspot.com/#ixzz1B0q6Ib2e

 4. Håller med dig om det. Men samtidigt kan jag tycka att ”terrorister” som poserar maskerade och är ”tuffa” gärna kan få skita knäck om de ställer till det så att de får gubbar med bössor efter sig;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *