Nyhetsvargarna Ylar

Nyhetsvargarna har nosat upp lokaltidningarna och kan måla upp en krigsbild av vargjakten. Här är man till skillnad från Gubb-Jan Stigson i mitt förra inlägg lite mer försiktig med namn.

Gruppens frontfigur är en man i 30-årsåldern från Borlänge, en artist. När vi får kontakt vill han inte figurera med sitt riktiga namn och enbart fotograferas med rånarluva. Det handlar om hans artistimage, säger han. Men också om att skydda sig mot hot från jägare.

– En gång fick jag bilen nersprayad, säger han

I vårt eget län var det en ”prinsgranne” som stod för en av slutligen tre vargar som skall fällas. I den här redogörelsen vill man dock få det att framstå som något heroiskt och ädelt:

Vargen hoppade på ett rådjur som skrek till när det det drogs omkull av vargen. Englund bommade första skottet när vargen släppt taget. Men sen var siktet säkrare.
– Sen vände han sig om och då sköt jag två skott och då föll han

Kan man säga att du räddade livet på rådjuret?
– Ja, det var väl inget större fel på det för han sprang till passgrannen
.”

3 thoughts on “Nyhetsvargarna Ylar

  1. Ja vargar engagerar verkligen,staten satsar mångmiljonbelopp varje år. Till vad kan man fråga sig,jo för att förhindra inavel, därför ska importeras vargar från utlandet. Andra riktlinjer gäller i Hofors, där satsas stora belopp för att gynna inaveln. Tänker på Entré ungdom om det nu är sant som kommenteras på Hoforsbloggen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *