Jan Guillou Har Ranelid I Siktet Under Årets Vargjakt

Jag missade det mesta av ”Let´s Dance” på TV4 i helgen, men hann dock med att se Björn Ranelid dansa omkring som Karl-Alfred med den karaktäristiska sjömansgången. Vi har ju en flitig kommenterare med namn ”Kniva-Bo” som nämnde ”Flinta” som spelar i Faluns ”A-lag”, Ranelid och Flinta hade kunnat uppträda som tvillingar.

Men inlägget skall mer handla om Ranelid och de känslor hans person upprör i olika sammanhang. I det här inlägget citerades Leif GW Persson, i ett annat sammanhang som behandlar vargjakten och vargvärnarnas eventuella misstag att agera drevkarlar till jägarna drar Jan Guillou plötsligt upp Ranelid han med:

Sedan kan det ju ligga en viss ironi i att just Guillou uttalar sig om eventuellt svartsålda böcker när han själv sålde ut hela vår nation till Sovjetstaten. Sett i det perspektivet måste ju Ranelids böcker ändå betinga något slags värde Herr Guillou inte ser i vårt land.

2 thoughts on “Jan Guillou Har Ranelid I Siktet Under Årets Vargjakt

  1. Ja K G Wallin som ”Flinta” heter är en välkänd profil i de inre kretsarna i Falun. I mina tonår fanns ett hak som hörde till Grand Hotell vid namn La Ronde, vaktisen där hette Thorvald Löv,lite osäker på stavingen där. Han var en superkändis, han kom körandes på en packmoped i -25 iklädd endast en nylonskjorta med uppkavlade ärmar på väg till järnvägssattionen. Säkert en sträcka på 1 km, likadant då istappar knackades ner från gamla Grand. Löven gick nedanför och motade över folk på andra sidan gatan iklädd nylonskjorta och kavaj. Han såg ut som en snögubbe hel, tillika hatten och lågskorna. Enligt honom själv led han av reumatism och mådde bra av kyla. Tror nog att han är hädangången nu.Både han och Flinta borde väl stoppas upp som medicinska under?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *