Allemansrätten Hotas

Det var egentligen bara en tidsfråga innan denna debatt skulle uppstå om allemansrätten. Jag har de senaste åren noterat samma sak, att företag och annat satt i system att tjäna pengar på markområden de inte äger eller har laglig rätt att skövla.

De senaste åren har det blivit allt vanligare att företag anordnar storskaliga turistaktiviteter i skogen utan att fråga markägaren först. Även bärbranschen tjänar stora pengar på mark de inte äger. En industri av skogliga snyltare har vuxit fram.
När en turistfylld skoterkaravan, eller hundratals maskinellt effektiva bärplockare, drar fram genom skogen slits den givetvis. Det är lätt att förstå att markägarna protesterar.”

Det vore ett dråpslag mot alla som rör sig i naturen om det skulle tvingas fram åtgärder för att stoppa detta illdåd. Inte minst för oss fiskeintresserade och för turismen som verkligen uppskattar att vi i Sverige har den möjligheten att röra oss fritt i skog och mark.

  

 

One thought on “Allemansrätten Hotas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *