Elev Kallade Lärare Negerfitta

Nästan på samma tema som det tidigare inlägget skriver Arbetarbladet om en lärare som påstås ha visat sitt könsorgan för en elev i andra klass på Värnaskolan i Hofors.

Läraren var tillsammans med två pojkar på lågstadiet när den ene av dem ska ha provocerat läraren genom att kalla honom ”negerfitta”.

Enligt polisanmälan ska läraren då ha svarat genom att knäppa upp sina byxor och visa sitt könsorgan. Den andre av pojkarna som bevittnade händelsen tog väldigt illa vid sig. Han berättade senare för sin mamma att läraren var äcklig och när hon frågade varför, talade pojken om vad som hänt. Mamman, som fick historien bekräftad även från annat håll, gjorde en polisanmälan och kontaktade samtidigt skolledningen

Enlkigt den information Hoforsbloggen tagit del av så lär detta bli en historia med konstiga vändningar innan den är slut. ”Allt som glimmar är inte guld” brukar det heta..

11 thoughts on “Elev Kallade Lärare Negerfitta

 1. I dagens värld är det svårt att veta vad som är rätt eller fel. En jag känner har en kvinna från Thailand vars ena son har både tuttar och pitt! Vad kallas en sådan avart?Så hur ska en andraklassare som kanske växt upp i en familj med mamma mamma barn eller pappa pappa barn kunna hålla isär såna konstigheter?

 2. Ja det förtalas en hel del på FB och i kommentarerna i AB ang denna lärare från ett visst håll. Eftersom han friats helt så kanske det inte riktigt stämmer allt som anmälts….. Hör rykten om att det inte det är första gången det anmäls till höger och vänster…. Jobbar man med barn med neuropsykologiska syndrom så kanske man inte alltid kan samtala som med en ”vanlig” elev utan det krävs en annan strategi. Jag vill för den delen inte försvara att man visar sitt organ, om nu så var fallet. Man måste nog vara mer insatt om man skall förstå den här situationen och vad jag förstår är den pojken som anmälan kommer via inte elev i lärarens grupp och kanske därför inte van vid lärarens sätt att bryta tex när en elev säger ”negerfitta” ? Fortfarande säger jag inte att det är ok att visa sitt organ om så vore fallet men att det skulle vara sanningen säger jag att chansen är en på hundra. Däremot vet jag att vissa föräldrar inte kan acceptera att denna lärare säger ifrån när någon elev beter sig illa eller gör fel. Han är den som har ordning på raster etc. Han är rak, tydlig och därför ganska obekväm i vissas ögon. Fick jag välja hur lärare skall vara och agera så är det sånna lärare vi behöver massor av i dagens skola. Fortfarande försvarar jag inte att man visar sitt organ om det skulle vara sanningen i den här historien. Men den här byn bygger på väldigt mycket skitsnack så varför skulle man vara förvånad i den här historien?

 3. RE: Förälder.

  Intressant inlägg.. Bra att din version av det hela kom fram också.

  RE Kniva Bo. Det heter shemale när de har bröst OCH fjong;)

 4. Det har spårat ur ordentligt i kommentarerna till den artikeln:
  http://arbetarbladet.se/nyheter/hofors/1.3186324-larare-anmald-for-sexuellt-ofredande?articleRenderMode=extra_comment#extraComments
  Bäst gillar jag signaturen T.J som säger:
  ”Tydligen kan inte du läsa, men jag ska ta det igen, JAG VAR PÅ PLATS NÄR BARNEN PÅ OLIKA STÄLLEN UTTALADE SIG OM DETTA VIDRIGA BROTT! Är du med nu??”
  Stora bokstäver men ändå oerhört förvirrande. Var på plats fast på olika ställen? Hur går det till utan att vara kluven på mitten rent språkmässigt? 😀

 5. Lite OT men är det inte rasistiskt att upffatta en negerfitta som något negativt? Jag har provat några negerfittor och jag tycker inte att de var sämre än andra;)

 6. Inte så svårt att veta vem T.J är om man säger så…. 😉 Om man vill vara anonym så är det jundumt att använda sina initialer…. men mamma kanske inte vill vara anonym? Vad vet jag….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *