Onsdag Innehållandes Både Det Ena Och Andra

Efter en lång och ganska händelsefattig dag bestämde jag och frun oss för att åka över länsgränsen och hälsa på ungdomskamraten som nyss inlett ett eget litet båtprojekt. Vi skulle hämta lite rabarber också så det passade bra att kombinera på något vis. Tog den natursköna vägen via Korså Bruk och vidare mot Svärdsjö med omnejd. Konstaterade att det finns en hel del vackra sjöar längs den sträckan som inte fisketestats ännu. Ungdomskamratens båtprojekt såg spännande ut även om det kanske (tyvärr) ligger en hel del arbete på den.

Vet inte riktigt vad det är för modell men den hade en del särtecken som gjorde att den säkerligen kommer bli hur bra som helst när den ligger i sjön. Lång och bred också.

Jag gillade verkligen detaljen med järnluckan som antagligen fungerat som fisksump en gång i tiden. Han kommer att byta ut skivan men möjligen dela upp utrymmet bak för kanske en ny fisksump och utrymme för bensintank.

Om jag uppfattade det korrekt så har den legat i över 8 år men hade friska sidor och inga hål att diskutera. Med nytt golv invändigt och lite färg efter en inplastning så kommer den bli duktigt stadig. Mycket spännande att se hur det hela utvecklas. Skall försöka övertala honom att göra ett gästinlägg eftersom han också dokumenterar sitt arbete med kamera.

Vi valde att ta en annan väg hem. Via Österbyn bland annat. Det har ju dryftats en del om spontanidrott under kategorin ”Idrott” så det var upplyftande att man i grannkommunen inte forslat iväg alla gamla hockeyrinkar. Faktiskt den första jag ser sedan den i Barkhyttan. Vet inte vilket spelarunderlag man har just i Österbyn, men den verkar inte alls vara märkvärdigt sliten utan helt funktionell för både knattelag och juniorlag.

Sedan vidare via Lumsheden och Åshammar som väckte gamla minnen. Båda orterna har gjorts osäkra på den tiden man körde omkring på sin gamla Puch Dakota. Höll på att krocka med ett rådjur och konstaterade att i år blir det minsann ett riktigt hjortronår. I Kungsgården tog vi vänster istället för höger och besökte McDonalds för en varsin svalkande milkshake.

Blev nästan lite absurt när vi vände åter mot Hofors och jag drabbades av ”brainfreeze” av drycken samtidigt som frun började fundera lite över det där med centimeter och meter. Vem som egentligen uppfann vad. ”The metric system” sade jag, ”Finns inte i USA”. Det absurda låg i att det kunde varit en scen ur den svenska versionen av ”Pulp Fiction” där John Travolta och Samuel L. Jackson sitter med McDonaldsprodukter och diskuterar skillnaderna mellan just Europa och USA.

Jules: Do you know what they call a Quarter Pounder with cheese in France? 
Brett: No. 
Jules: Tell him, Vincent. 
Vincent: Royale with cheese. 
Jules: Royale with cheese. Do you know why they call it a Royale with cheese? 
Brett: Because of the metric system?

Nåväl efter att ha konstaterat att det hade något med alnar och fot att göra så berörde vi inte det ämnet igen. Istället åkte vi hem för att Googla lite om rabarbers förehavanden och livsvillkor. Skugga och fuktighet och inte alltför packad jord kan man väl sammanfatta det.

Ja just det. Är det någon i Hofors som missat att vi fått stadspriviligier av Cirkus Brazil Jack? Svårt att undgå när de nästan tapetserat varenda jävla lyckstolpe med sina skyltar kanske. Är det ens lagligt?

Träffade en bekant ute på gatan när vi slutligen kom hem som tyckte det var förfärligt med elefanterna på cirkus. Efter en kort diskussion konstaterade jag att cirkus det har jag inte varit på sedan 7-års åldern om man undantar den där tanten med sina tränade hundar, katter och grisar som brann inne för ett par år sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *