Hoforsbloggen Funderar Lite Över Polisväsendet I Kommunen

Läste en gammal artikel som handlade om att Folkpartisten Göran Östlund i kommunfullmäktige som ägt AVS Bevakning AB samt numer avregistrerade AVS Bevakning drabbats av en stroke vid 45 års ålder. För drygt ett år sedan så sålde han företaget till Securitas, vet inte om han är verksam som VD eller om uppgifterna inte stämmer (uppdaterade rätt nyligen), men kanske kan det vara ett av Hofors viktigaste företag. Har pratat lite med människor om Polisväsendet i Hofors eller rättare sagt frånvaron av det och förstått att behovet av bevakningsbolag är ännu större än vad de har kapacitet för. Det finns tydligen en hel del oönskade element i samhället som inte verkar för samhällets bästa om man säger så. Polisnärvaron borde rimligtvis vara betydligt högre dessa dagar är slutsatsen. Minns den avtrappning man inledde redan på 80-talet av polisens närvaro på orten. Tur var väl det att huset var tomt kanske med tanke på att det någon gång där 89/90 avlossades 35 skott med en 22-kalibrig revolver mot Polishuset i rondellen en sen höstnatt. En god ungdomskamrat till mig kanske ansåg att ett par kulhål i fasaden skulle medföra att huset rustades upp och polisen trivas bättre i Hofors. Vem vet.

 

Polisväsendet representeras idag enligt Polismyndighetens egen hemsida av ett obemannat kontor på Granvägen 8 där man bara öppnar e-post en gång om dagen helgfria vardagar.untitled

Såg ett nyhetsinslag som förklarade hur Polisen skulle arbeta inom kommunen i framtiden. I korthet citerat:

Första måndagen nu i oktober stänger polishuset i Hofors. Men ett par veckor senare kommer polisen ändå att börja synas mer bland Hoforsborna. En ny polisorganisation sätts i verket och det är två erfarna polismän som ska patrullera Hofors gator och ha ett litet kontor i Folkets Hus.”

En helt ”ny” polisorganisation innebär alltså att man tar in två erfarna polismän som skall äta donuts på Folkets Hus och synas mer. Hur kan två polismän synas mer? Hur många var det förut? Inte konstigt att många innevånare skakar på huvudet när ämnet polis i Hofors kommit på tal. Sen rent löjeväckande att kalla det ”ny polisorganisation” när det handlar om en försämring. Jag förstår då inte hur man tänker här och om någon borde veta så är det Maria Pärssinen som är ledamot i kommunfullmäktige samt polis i yrket. Vad har man egentligen från kommunens håll gjort för att säkra omgivningarna och freda Hofors från kriminalitet? Ingenting ser det ut som vilket kan förklara närvaron i kommunen av grovt kriminella organisationer.

 

Kanske är det dags att kalla hem Willy Aflarenko till Hofors igen. Vilken äldre Hoforsbo har inte hört ”skrönan” (var den sann eller icke?)hur han stoppade en yngling på trimmad moped genom att köra förbi mopedisten och sedan slänga ut passagerardörren och tvärnita varpå mopedisten ”stoppades.” Handlingskraftig polisman. Med sin sunda inställning till problemen i sin nuvarande anställning som enhetschef för länets gränspolis lär politikerna snart göra sig av med honom. Sanning får man icke tala vet ni. Tror att Willy skulle kunna skapa lite ordning i skutan igen. Tillsammans med eldsjälar som Göran Östlund kunde Hofors kanske få tillbaka lite av den småstadsidyll jag själv minns från det ljuva 70 och 80-talet.

5 thoughts on “Hoforsbloggen Funderar Lite Över Polisväsendet I Kommunen

  1. Kanske att det är en skröna att Affe öppnade dörren på typiskt hollywoodfilm vis, men han var inte bangig på att jaga oss mopedister och försöka preja av ifrån vägen. Vi var inte bangiga heller så vi stoppade ofta in bananer i avgasröret på den vita audin som de hade som civilbil FMA 011:D

  2. Efter att Göran Östlund sålde sitt företag till Securitas, är det skit likt i lilla Hofors. Göran patrullerade runt HELA Hofors inklusive alla smågator, men nu är det fritt fram för alla ligister. Sekuritas far runt och säljer inbrottslarm för dyra pengar, men någon annan trygghet i det vardagliga livet kan dom inte erbjuda, än om det blir ett inbrott.Det låter tryggt och fint med att kameran tar en bild på den skyldige, men det är inget som garanterar att brottet blir uppklarat. Basebollträ och gevär är det enda sunda i detta samhälle.

  3. Lustigt att du nämner dörrknackande larmförsäljare. Det kom en sådan strax före jul och envist försökte han få in en fot genom dörren. Han menade också att med polisens frånvaro kunde det vara bra med ett larm som genast fick vaktbolag och just polis att rycka ut. När jag lite fint påpekade att jag hade ett eget säkerhetssystem sade han direkt att i hans listor fanns jag inte med över människor med larm. ”Säkerhetssystem” är nödvändigtvis inte kopplat till en larmcentral, bortkastade pengar eftersom den kriminelle ändå försätts på fri fot direkt och jag själv får tjafsa med försäkringsbolag mm. Med mitt eget säkerhetssystem säkerställer jag att samma person inte kommer två gånger 😉

  4. Ja, man är nog j-vligt lättlurad som installerat detta larm och betalar för det varje månad, tyvärr är det en falsk trygghet. Om inbrottstjuven är maskerad, så är det ingen chans att få någon klarhet i det hela, samt som Du säger, man står ensam mot försäkringsbolaget, som i sig, kan vara ett litet helvete. Man får göra på Amerikavis, se till att man är utrustad till tänderna, och ta saken i egna händer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *