Hofors Sommarfiskeskola Kan Bli Verklighet

Ett litet frö som såtts i dessa grönskans tider då skolavslutningar avlöser varandra och sommarens aktiviteter står för dörren. En hel del barn kommer att gå på sommarkollo med allt det innebär och i samband med två andra idéer jag hört på sistone så slog det mig att vi i Hofors har fiskemöjligheter få förunnat i vårt land. Under veckan som gick hade jag kontakt med representanter från ABU Garcia i ett annat ärende och fick då höra om projektet ”Upp Till 13”. Ett samarbete mellan just ABU, Sveaskog, Sportfiskarna, Unga Sportfiskarna och en del butiker i landet. De närmaste för oss boendes i Hofors lokaliserade i Borlänge samt tre butiker i Gävle.

På många håll i landet (men inte tillräckligt många på långa vägar) så anordnas det veckor med inrikting på fiske för barn och ungdomar. Det är nämligen inte så att alla barn får möjligheten att ens prova på att fiska då föräldrarna inte har intresset, inte anser sig ha råd att köpa ens den enklaste fiskeutrustningen eller har baskunskaper i hur man knyter en knop eller applicerar och använder olika former av beten. Sverige är trots allt en nation med fina fiskevatten och många fritidsfiskare, något som alla bör få ta del av oavsett ens egna möjligheter. Min fiskekamrat hade en del tankar om pensionärer som sällan får möjligheten att utöva sitt favoritintresse på äldre dagar.

Min idé är alltså att starta ett projekt i Hofors som ger barn och ungdomar chansen att lära sig fiskets grunder, baskunskaper i hur man beter sig i naturen och skapa intresse för att värna om de fina fiskevatten som finns i kommunen. Kanske inte alls är en ny idé, men en som bara inte blivit av. Det handlar inte heller om några stora investeringar då det mesta kan ordnas via sponsorer och gåvor från redan ”etablerade fiskare” som säkerligen har utrustning som kan nyttjas av ungdomarna och barnen istället för att samla damm. Är det någon som skulle vara intresserad av att hjälpa till och få detta projekt på fötter så skriv gärna en rad till info @hoforsbloggen.se

Lite sent påtänkt för sommaren kanske men inför höstfisket och nästkommande år samt skolornas olika lov kunde vi vara igång.

3 thoughts on “Hofors Sommarfiskeskola Kan Bli Verklighet

  1. Vet inte om det var förra året eller året innan, men då anordnade studiefrämjandet eller vad de nu heter en fiskeskola för barn i alla åldrar (även vuxna barn fick vara med). Instruktör var bland annat meriteriade fiskaren Örjan Westling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *