70-Tals Nostalgi

Är det någon som minns ”Mecki”, det storrökande trollet som kunde köpas från Hobbex-katalogen under 70 och 80-talet?

Jag misstänker att de flesta hört de äldre säga ”Det var bättre förr”. Då tyckte man att det var lite töntigt att det skulle ha varit bättre med svartvit-TV som innehöll en kanal i bästa fall. Raketost och Stomatol och Fans moster. Att det alltid var snöstorm när mor och farföräldrarna skulle gå de 2 milen i midjehög snö till skolan och sedan tillbaka jagad av traktens elakaste hund. Jag vet inte hur det skulle kunna vara bättre än idag. Nu börjar man själv bli så gammal att man använder samma uttryck. Vår barndoms nostalgi framstår ungefär likadant som våra föräldrars. Var det verkligen bättre förr? Hittade en sida eller egentligen fler som för oss 60/70-talister är sann nostalgi.

Nostalgi för tidiga 70-talister

Prylarna

Musiken

TV1 & TV2

Utseendet

Övrigt

Jag vet inte om jag vill återuppleva 70 och 80-talet till fullo. Barndomskamraten som tecknade ”synthdödarfällor” och ”Fraggelmodet” med neonfärger. Men det kan vara ganska kul att blicka tillbaka på de fenomen som sägs ha format oss till det vi är idag.

2 thoughts on “70-Tals Nostalgi

  1. Mycket var inte bättre förr, men ett är säkert och det är att framtiden var bättre förr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *